Yaa 16.12.2013 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 no ja wiem ze 5-6 cm to tak normalnie a przy podlogowce powinno byc 1-2 cm wieceja po co ten styropian 3 cm ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 16.12.2013 21:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2013 łącznie na gotowo wychodzi nam ze musimy mieć podłogę 30cm od aktualnego "zera", również po to aby pierwszy schodem wyszedł równywiec jest:styropian 4x5cmstyropian 3cmwylewka 6cmpłytka z klejem 1cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 17.01.2014 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2014 Witam Wpadam z rewizytą Jeśli moę coś podpowiedzieć wydaje mi się że te ostatnie 3 cm. styro. to specjalnie przeznaczona do tego celu fofmatka z takimi wystającymi grzybkami lub rowkami do układania rur wodnego ogrzewania podłogowego lub projekt zakładał taką wysokość izolacji cieplnej czyli 23 cm. bo jak nie to te trzy cm. być nie musi chyba że tak chcesz mieć Badania pokazują że układanie powyżej 20 cm .styropianu na podłogę nie daje wymiernych korzyści a kosztuje i zabiera czasami cenne miejsce. Co do wylewki na podłogówce 6 cm. to chyba minimum lepiej 6.5 lub 7 a płytka z klejem to 1,5 minimum. Ale ja tylko buduje .Mogę się nie znać.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.02.2014 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 hej wpadłam z rewizytą. mnie przyszło do głowy, ze na te dodatkowe 3 cm styro pod podłogówkę to Was może namawia wykonawca i to ma być styro z naklejoną folią (zbędny bajer), ale widzę, że masz folię jeszcze osobno, to już nie wiem. Jeśli chodzi o warstwy podłogi to 1) policz sobie, na jakiej wysokości wyjdą parapety od zakładanego poziomu podłogi (szczególnie jeśli masz np w kuchni parapety na poziomie blatu i trzeba je zgrać z wysokością mebli), jaka będzie wysokość otworów drzwiowych (żeby się nie okazały za niskie, jak podłoga wyjdzie za wysoko). 2) Co do styro na podłodze - ważna jest nie tylko jego grubość, ale też staranność ułożenia - powinien być bez szpar, a bywają ekipy, które go rozkładają "kopniakami", serio . 3) folia budowlana nawet w 2 warstwach nie stanowi izolacji! na fundamentach masz porządnego icopala, więc tego też nie zaniedbajcie. można dać papę - ale okazuje się, że żadna nie ma atestu do stosowania wewnątrz. myśmy dawali specjalną folię, którą się uszczelnia baseny (nie pamiętam teraz nazwy, chyba coś na A..., powinna być u mnie w dzienniku, jakby Ci się chciało poszukać). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.02.2014 08:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 witam piotrmin oraz Tatarakdzieki za radyta grubość styro wymierzona już aby wszystko zgrało się z drzwiami, meblami i parapetami etc.Maż tez kupił folie basenową coś na A:-) aktualnie czekamy na okna, które będą za miesiąc, w w kwietniu wchodzą tynkiBędę informować o postępach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.02.2014 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 to widzę, że wszystko macie pod kontrolą i z głową robione btw, jak klikam link w powiadomieniu o nowym poście w Twoim wątku, to mi się forum każe osobno logować i jakieś betacośtam otwiera:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kori 11.02.2014 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 ja mam to samo jak klika u pozostałych forumowiczek moze pracuja inforamtcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tatarak 11.02.2014 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2014 o! się naprawiło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikolaj5 18.03.2014 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2014 Witaj KoriDoczytałem w innym wątku, iż zastanawiasz się nad tynkiem strukturalnym w formie betonu architektonicznego. Też jestem zainteresowany tematem. Możesz podzielić się przemyśleniami. Jakieś zdjęcia / projekty na których się wzorujecie?Powodzenia na budowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts