macin21 13.05.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Witam. Mam strop teriva, w tym stropie mam otwór na chody strychowe o wymiarach 80x120, tylko że takie schody bardzo ciężko dostać, a jak już to są drogie. Czy dałoby radę zamontować w tym otworze schody 70x120? Jeśli tak to jak pozbyć się tych 5cm luzu po obu stronach? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
subfosylny 15.05.2013 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Idź do stolarza i dorób sobie dwie deski o grubości 5 cm. Kłopot z głowy. Deski przymocuj do stropu a schody do desek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
macin21 18.05.2013 14:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dzięki:) tak też myślałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
acroo 28.06.2020 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2020 (edytowane) Odgrzewam kotleta sprzed 8 lat Mam podobną sytuację, przekrój stropu wygląda następująco: Wysokość pomieszczenia to ok. 2,75m. Otwór również 80x120. Próbuję dobrać schody i ogólnie z tym wymiarem jest gorzej, niż w przypadku 70x120, a skoro już jest to 80cm, to wolałbym to wykorzystać, niż obudowywać deskami zawężając światło otworu. Jak to się robi w przypadku stropu terivy? Strop ma ok 70cm grubości (od sufitu na parterze do podłogi na piętrze). Przykręcając skrzynię w dolnej części otworu, która ma ok. 20cm wysokości, muszę zrobić krok o wysokości ok. pół metra do góry, żeby z najwyższego stopnia schodów wejść na posadzkę na piętrze? EDIT: Zmierzyłem dziś otwór i robi się ciekawie, bo okazało się, że ma 76x126cm, więc w grę wchodzą schody 70x120, pozostaje kwestia tego, jak się mają takie schody do terivy i wysokości opisane powyżej? Edytowane 28 Czerwca 2020 przez acroo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts