Fugas 10.08.2004 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Mam zaplanowane dwa lustra 75 cm na 65 cz szer.Mniej wiecej od wysokości 110 -115 . Myślę że najlepiej tak żeby młodziez mogła zobaczyc czubek głowy nad umywalką a z kolei dorośli jeszcze czubek głowy (zalezy od wzrostu u nas 160 i 184cm)). PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olka 10.08.2004 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 Ja będe miała 2 lustra Jedno nad umywalką takie ok. 1 m x 1m - do golenia Drugie nad szafką takie ok. 0,8 x 1 m - do malowania No i kilka małych lusterek stojących i kilka małych kieszonkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzia28 20.09.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2004 Mam lustro szer. 60cm, wys. 80cm. Kinkiet górny plus oświetlenie halogenowe w suficie podwieszanym. Sprawdza się na codzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
smartcat 21.09.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 A ja zastanawiam sie nad duzym lustrem na scianie, po lewej stronie od wejscia, lustro ma miec wymiary 1x1,5, czy to bedzie ladnie wygladac? Myslelismy o jeszcze wiekszym,ale szklarz powiedzial, ze ciezko byloby z transportem tak duzego lustra. mam 1mx2m optycznie powieksza doś mała łazienke. Nie dałem na całą sciane bo nie chciałem miec lustra nad sedesem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 21.09.2004 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2004 Ja mam 2 umywalki i lustro będzie jedno 80cmx160cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adrianek9999 25.01.2009 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Czy lepiej lustro przyklejone w kafelkach czy powieszone na kafelkach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lares 25.01.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 Myślę, że to zależy od fazy wykończenia łazienki Jeśli dopiero kładziesz kafelki to spróbuj dobrac lustro i przyklej do ściany. Myślę że efekt jest lepszy niż jednak delikatnie odstające od kafelków lustro zawieszone. U mnie w domu o takim rozwiązaniu nikt nie pomyślał przy kładzeniu kafelków, umywalkę kupiliśmy 80, natomiast z doborem lustra mieliśmy kłopot, w końcu zdecydowaliśmy się na gładkie lustro (bez żadnej ozdobnej ramki) o wymiarze 120x60 i jesteśmy z tego wyboru bardzo zadowoleni. Duże lustro to świetna sprawa, jak bym jeszcze raz zabierał się za projektowanie łazienki to zrobiłbym lustro nawet na całą ścianę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mymyk_KSK 25.01.2009 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2009 to też zalezy od stylu, w jakim jest zaprojektowana łazienka. Wydaje mi się że w klasycznym wnetrzu wielgachne lustro wklejone między płytki mogłoby trochę razić... my mamy 2 duże lustra - 190 cm x 90 cm, jedno wklejone pionowo a drugie poziomo. Chociaż łazienka nie jest duża (6m2) wydaje sie być spora - lustra ją optycznie powiększają i odbijają piękne widoki zza okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marfa 26.01.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 Powiedziałabym, że wszystko zależy Lustra wieszane zawsze można zmienić jak zmieniasz meble łazienkowe; jeśli jest nieco odstające od ściany można za nim ukryć kable od lampek i jak się coś popsuje to nie trzeba kuć ; można dostosować ramę do koloru/stylu mebli; Przy wklejonym nie ma obawy, że spadnie (mi kiedyś wieszane spadło); dla mnie wygląda jakoś tak zgrabniej jak nie odstaje od kafelków, no i chyba jest większa dowolność co do rozmiarów... dodatkowo jak jest duże to dzięki temu można uzyskać wspaniałe efekty powiększenia łazienki i widoków Teraz w łazience na dole mam wieszane bo przy kładzeniu kafelków zapomniałam powiedzieć, żeby dziura została Ale na górze na pewno nie zapomnę !!!! to też zalezy od stylu, w jakim jest zaprojektowana łazienka. Wydaje mi się że w klasycznym wnetrzu wielgachne lustro wklejone między płytki mogłoby trochę razić... ale jak się np. da do lustra taką ramę z dekorów od płytek to powinno wyglądać dobrze - tzn. pasująco do całości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
violis 26.01.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 ja bym dała jak najwieksze lustro i z doswietleniem od góry a jesli macie inne rozwiazanie to moga byc po bokach...widzialam fajna opcje z zabudowa szfkami nad tafla lustra: pod spodem sa zamontowane swiatla i szafki daja mozlwosc dodatkowego schowka. oczywiscie otwierane bez uchwytowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anziel 12.10.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2009 Na jakiej wysokości powinnam zamontowac 2 kinkiety? Lustro ma wymiary: szerokość 70cm - wysokość 110cm? Spod lustra znajduje sie ok. 115 cm od podlogi.po srodku lustra czy w innym miejscu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 19.12.2014 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 Podbijam. Na jakiej wysokości maksymalnie powinien znaleźć się kinkiet? Planuję duże lustro 180x130cm wklejone od wys. 110cm nad podłogą. Czyli czubek lustra jest na wys. 240cm od podłogi. Czy nad tym sprawdzi się kinkiet? Czy jednak zrobić mniejsze lustro? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 19.12.2014 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2014 wg mnie na takiej wysokości to już nie kinkiet a jakiś spot (chyba tak się to nazywa?), by świeciło centralnie w dół i rozpraszało na boki trochę możesz zawsze poprosić szklarza by wyciął Ci w lustrze otwór na lampę i zamontować kinkiety bezpośrednio na lustrze - efekt mega!! wg mnie kinkiet to max na 180cm od podłogi - ale ja nie mam 170cm, więc piszę pod swoje wymiary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 25.12.2014 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2014 A czym wykończyć lustro, jeśli nie jest na równi z płytkami, ale jest od nich płytsze...? Ekipa przykleiła lustro, ale nie zwróciła uwagi na to, że jest cieńsze od płytek (które są przyklejone pod i nad lustrem) i teraz są dwie szpary, którą trzeba jakoś wykończyć. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 26.12.2014 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 też się chętnie dowiem jakieś rozwiązania bo mam ten sam problem narazie wykończyliśmy silikonem tę szparę i się tak nie rzuca w oczy... myślałam o jakiś listewkach maskujących - by zrobić coś na zasadzie ramy dookoła lustra... tylko jakieś cienkie i delikatne - może sztukateria jakaś? albo listwy przysufitowe? a ja jaką wysokość lustra się w końcu zdecydowałaś??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 26.12.2014 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 (edytowane) Lustro mam 180 cm (na całą szerokość ściany) na 130cm (zostaje jedna płytka od góry i jedna płytka na dole nad umywalką). Mój wykonawca proponuje mi właśnie albo silikon, albo listewkę. Ramkę można rzeczywiście zrobić, ale wydaje mi się, że to niszczy ideę wklejanego lustra. Chyba zdecyduję się faktycznie na ten silikon. Cykniesz fotkę, jak to wygląda? Edytowane 26 Grudnia 2014 przez Marysia Ro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rolmik 26.12.2014 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2014 malutkie lustro ja u siebie jak wypali to bede miał 1,3x0,8m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 29.12.2014 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2014 ... Cykniesz fotkę, jak to wygląda? cyknę - ale po nowym roku, bo teraz już nie będę tam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz69karolina 06.01.2015 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2015 Marysia zrobiłam fotki, ale kiepsko ostre lampa odbija i kiszka narazie tak zostawiam - z czasem się to jakoś zabuduje jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marysia Ro 07.01.2015 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2015 Marysia zrobiłam fotki, ale kiepsko ostre lampa odbija i kiszka [ATTACH=CONFIG]297592[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]297593[/ATTACH] narazie tak zostawiam - z czasem się to jakoś zabuduje jeszcze Faktycznie nie za wiele widać. U mnie wokół lustra poszła listewka aluminiowa, ale jeszcze nie widziałam efektu. W weekend przeprowadzka więc może uda mi się zrobić jakieś fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts