Cola15 13.05.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Sprawa wygląda tak .. odkryłem na strychu worek z solą (chyba jeszcze z czasów kryzysu ) która skutecznie wżarła się w strop. Efekt jest taki, że tynk na suficie w pomieszczeniu poniżej się sypie . Nie pomogło skucie luźnego tynku i uzupełnienie ubytków nowym tynkiem. Też się zasolił i zaczyna się sypać. Wymyśliłem, że trzeba by od góry przelać strop jakimś preparatem wiążącym sól. Jakieś sugestie?? PzdrWS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruzin 14.05.2013 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Zainteresuj się tynkami renowacyjnymi wg WTA. Są drogie, ale powierzchnia jaką chcesz naprawić jest niewielka.Poszukaj o Schomburg Thermopal SR22 lub SR 44, Ceresit CR62 itp. W zależności od zasolenia może być potrzebny tynk podkładowy, ale jak wyżej pisałem wybierz raczej tynk uniwersalny (ale nadal chodzi o renowacyjny), którego nie trzeba będzie szpachlować systemową szpachlą.Powierzchnia jest mała a worki zwykle mają 25 kg, no chyba, że można kupić mniejsze.Jak Ci zostanie coś to możesz też od góry "otynkować".Zasada działania takiego tynku to gąbka - wchłonąć i zatrzymać. Jednak jeżeli zasolenie jest bardzo duże to taki tynk z czasem też trzeba będzie wymienić.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts