Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kasjopea 3 dla rodzinki 2 + 2

Recommended Posts

Chyba zamurujemy to okno w salonie, które nie jest tarasowym. Trzeba przyznać, że salon jest bardzo nieustawny i jeszcze ta ściana z drzwiami do gabinetu :(

Co radzicie? Zamurować całkowicie czy połowę i zostawić tam zwykłe okienko?Salon będzie i tak dośc widny, bo sa wielkie okna tarasowe i cała open space tez jasna.

• Odpowiedzi 158
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Chyba zamurujemy to okno w salonie, które nie jest tarasowym. Trzeba przyznać, że salon jest bardzo nieustawny i jeszcze ta ściana z drzwiami do gabinetu :(

Co radzicie? Zamurować całkowicie czy połowę i zostawić tam zwykłe okienko?Salon będzie i tak dośc widny, bo sa wielkie okna tarasowe i cała open space tez jasna.

My zrezygnowaliśmy z tego okna, uważam, że salon będzie i tak dobrze oświetlony, a z pewnością łatwiej będzie go "zorganizować":)

Szanowni Państwo

Pragnę poinformować, iż firma Krispol nie jest powiązana z marką OKNOPLAST. Prawdą jest, że w skład Grupy OKNOPLAST wchodzi firma zajmująca się produkcją okien z segmentu ekonomicznego plus, ale jej nazwa to WnD.

Pozdrawiam,

Adriana Krawiec

Specjalista ds. PR

OKNOPLAST

Zawitałam do Ciebie podglądać postępy na budowie :) Widzę że jesteśmy na tym samym etapie - i też właśnie planujemy zamówić koparkowego do terenu wokół aby posiać trawkę,może jakieś tujki ( a niech sobie rosną). Z tym oknem w rogu salonu to też myślimy zamurować - widziałam jedną realizację Kasjopei gdzie to okno zasłonił narożnik - no bez sensu ale widać że inwestorom tak się podobało, ale z drugiej strony rozumiem że ten pokój robi się z deczka nieustawny i stąd ten pomysł.

• 4 weeks później...
Strasznie mnie męczy ten przestój, ale chwilowo mamy inne priorytety.

Wreszcie dostałam rozsądną wycenę na ona drutex pakiet 3-szybowy. Cena jest na tyle fajna, że przestanę chyba myslec nad pakietem 2-szybowym.

Po wielu rozmowach ze specjalistami od okien (i nie jest to ironia:no:), wniosek mam jeden: w naszym przypadku, tj. mających dużo, dużych okien zdecydowanie warto zainwestować w pakiet trzech szyb, te wszystkie współczynniki U, przenikalności ciepła itd...., faktycznie mają duże lepsze parametry przy trzeciej szybie:) a tak z ciekawości, na ile Wam wycenił, bo nam Drutex 33500, także średnio atrakcyjnie:o

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...
Mega tanio!!!

Unas pakiet trzyszybowy, okna przesuwne w salonie plus kontaktrony do alarmu w każdym oknie 34000 :( Oknoplus

Witaj

Rozstrzał pomiędzy oknem typowym, a pakietem 3 szybowym w dobrej ciepłej ramce może być ogromny. Boleśnie odczuwają to inwestorzy starający budować się nowocześnie i energo-oszczędnie. Choćby drzwi tarasowe przesuwne czy uchylno-przesuwne w stosunku do rozwieralnych. Nie wspomnę o oknach drewnianych. Ci którzy przeszli temat "zakup okien" wiedzą o tym doskonale. Nowoczesność i oszczędność są w cenie, a koszty szacunkowe budowy domów na stronach biur architektonicznych oparte są na stolarce typowej. Im więcej przeszkleń, okien tarasowych, okien dachowych (...) tym większy "SZOK" cenowy.

Uff ale się napisałem i mam nadzieję, że nie zaśmieciłem Ci dziennika :)

Te kontraktony w oknach to kolejna cegiełka kosztów, próbowałaś się dowiedzieć ile kosztuje centralka alarmowa do ich obsługi?

Edytowane przez inwestorbb

Witam

Mozna wiedziec czy macie juz dach tzn. dachowke?

I jesli nie jest to sprawa prywatna to ile kosztowala budowa na tym etapie?

Czy jak do tej pory wszystko robila firma?

Wykonczeniowke planujecie w wlasnym zakrecie?

Pozdrawiam

Dachówka będzie w listopadzie. Fachowiec, na którym mi zalezy dopiero wtedy może wchodzic do nas.

Wykończeniówka we własnym zakresie to tylko pod kątem aranżacji (ja) i instalacji (M.). Resztę muszą zrobic fachowcy.

Edytowane przez Eveline