Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szaszlyk z wolowiny w stylu Orientalnym.


Recommended Posts

Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce.

Skladniki dla szesc osob:

-2 lyzeczki imbiru mielonego.

-900 gr. miesa mielonego z wolowiny.

-1 cebula drobno posiekana.

- 2 lyzki posiekanej kolendry.

- 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon)

- sol i pieprz wedlug uznania.

Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy:

- miod

- 1 lyzeczka mielonego imbiru

Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki.

Dalej:

Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe.

Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu.

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 2 years później...
  • 3 weeks później...
Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce.

Skladniki dla szesc osob:

-2 lyzeczki imbiru mielonego.

-900 gr. miesa mielonego z wolowiny.

-1 cebula drobno posiekana.

- 2 lyzki posiekanej kolendry.

- 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon)

- sol i pieprz wedlug uznania.

Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy:

- miod

- 1 lyzeczka mielonego imbiru

Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki.

Dalej:

Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe.

Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu.

 

 

Wspaniały przepis. Zapisałam sobie :) Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

  • 1 year później...

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...