MJMartino 13.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce.Skladniki dla szesc osob:-2 lyzeczki imbiru mielonego.-900 gr. miesa mielonego z wolowiny.-1 cebula drobno posiekana.- 2 lyzki posiekanej kolendry.- 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon)- sol i pieprz wedlug uznania.Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy:- miod- 1 lyzeczka mielonego imbiruPamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki.Dalej:Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe.Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.03.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jak na mój gust to same przyprawy... !!!! 3 !!! łyżeczki imbiru... + reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 20.03.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce. Skladniki dla szesc osob: -2 lyzeczki imbiru mielonego. -900 gr. miesa mielonego z wolowiny. -1 cebula drobno posiekana. - 2 lyzki posiekanej kolendry. - 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon) - sol i pieprz wedlug uznania. Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy: - miod - 1 lyzeczka mielonego imbiru Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki. Dalej: Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe. Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu. Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Mam go już od dawien dawna.Równie ciekawa propozycja.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 19.07.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Robiłam szaszłyki z tego przepisu. Wyszły wybornie! Tylko ja dodałam do nich jeszcze halloumi, które uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.