MJMartino 13.05.2013 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce.Skladniki dla szesc osob:-2 lyzeczki imbiru mielonego.-900 gr. miesa mielonego z wolowiny.-1 cebula drobno posiekana.- 2 lyzki posiekanej kolendry.- 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon)- sol i pieprz wedlug uznania.Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy:- miod- 1 lyzeczka mielonego imbiruPamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki.Dalej:Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe.Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 01.03.2016 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2016 Jak na mój gust to same przyprawy... !!!! 3 !!! łyżeczki imbiru... + reszta... Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/#findComment-7052323 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Violeet 20.03.2016 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Nalezy przygotowac szaszlyk dzien wczesniej i przechowywac w lodowce. Skladniki dla szesc osob: -2 lyzeczki imbiru mielonego. -900 gr. miesa mielonego z wolowiny. -1 cebula drobno posiekana. - 2 lyzki posiekanej kolendry. - 1 łyżka przyprawy w proszku wymieszane razem (kurkuma, chilli, kminek, kardamon) - sol i pieprz wedlug uznania. Jako lukier, czyli do posmarowania potrawy: - miod - 1 lyzeczka mielonego imbiru Pamietajmy o 12 szpilkach metalowych na szaszlyki. Dalej: Wymieszac dobrze mieso zmielone ze wszystkimi skladnikami rekoma lekko nawilzonymi. Uformowac 12 kielbasek o dlugosci 20cm i nabic na szpilki. Nalezy piec na srednio rozzarzonym weglu, smarujac miodem zmieszanym z imbirem .Obracac czesto by mogly szaszlyki upiec sie z kkazdej strony i po osmiu minutach beda gotowe. Mieso na zewnatrz powinno byc ciemne a w srodku rozowe. Polecam naprawde smaczne do wina czerwonego, jadlem w zeszlym roku z przyjaciolmi w Neapolu. Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/#findComment-7067555 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Chef Paul 20.03.2016 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2016 Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Smacznego Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/#findComment-7067776 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 21.03.2016 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2016 Wspaniały przepis. Zapisałam sobie Chętnie skorzystam z pomysłu. Dziękuję Mam go już od dawien dawna.Równie ciekawa propozycja.;) Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/#findComment-7068396 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marzenka.o 19.07.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2017 Robiłam szaszłyki z tego przepisu. Wyszły wybornie! Tylko ja dodałam do nich jeszcze halloumi, które uwielbiam. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179245-szaszlyk-z-wolowiny-w-stylu-orientalnym/#findComment-7380452 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.