dozrc 13.05.2013 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Na jakiej bazie jest ten środek i co powoduje, że rozchodzi się na 10-12 cm od otworu? Bo z rysunków jakie znalazłem wychodzi, że otwory wiercimy co 20-25cm. Rozumiem, że zasada jest identyczna jak przy ciśnieniowej iniekcji w celu odtworzenia izolacji poziomej, tyle, że idziecie w górę ściany i proponujecie to jako alternatywę dla tradycyjnej izolacji pionowej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2013 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 chyba chciales odpowiedziec w jakims watku.Zajmujesz sie iniekcjami? odtwarzanie przepon poziomych czy szycie rys i iniekcje pianami zatrzymujacymi wode tez?A moze izolacje kurtynowe robisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 14.05.2013 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Widzę, że zniknął pierwszy post rojan-58Zastanowiło mnie to co napisał, bo proponował izolację pionową na zasadach odtwarzania poziomej przez iniekcję ciśnieniową tylko szedł w górę ściany. Nawiercanie jak w kurtynowych (ale nie na wylot), ale rozstawy miał duże 20-25 cm i zastanawiam się co jest w stanie tak wsiąkać z gwarancją i pewnością, że nasiąknięte otwory się "spotkały". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kater-acme 14.05.2013 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 rojan-58 to spamer i mu podziękowanoi słusznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 14.05.2013 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 (edytowane) otwory do izolacji poziomej w/g technologi IZOMUR Wrocław producent preparatu i wynalazca.Jednym podstawowym środkiem penetrującym w takich odległościach jest spirytus,ja tego nie wymyśliłem i jak ktoś pisze coś i nie jest zorientowany dobrze to co ja mogę.Natomiast do izolacji pionowej jest tak samo,IZOMUR penetruje na odpowiednią odległość i łączy wszystkie otwory wytwarzając przeponę,spirytus jest nośnikiem,po zalaniu otworów spirytus odparowuje,a reszta składników,m.i.żywica,silikony i inne zostają,nie wiem czy taka informacja już wystarczy,jęśli nie proszę dalej pytać,pzdr. Edytowane 14 Maja 2013 przez rojan-58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 14.05.2013 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 Nie wiem czemu zniknął wczorajszy art.może sam coś zmajstrowałem,zresztą opisałem to wszystko w/g sztuki budowlanej i tego co tę metodę wymyślił z firmy IZOMUR WROCŁAW producent preparatu .Będe opisywać jeszcze inne problemy lub przekazywać swoją wiedzę.Posiadam certyfikat na swoje prace odnośnie izolacji poziomych i pionowych/metoda HYDROFOBOWA/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2013 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 "zniknal" bo go moderator wywalil. - Reklama Dalej to robisz... agresywna reklama konkretnego produktu, malo obiektywna. Nikt nie jest zorientowany bo wiodocznie nie spotkalismy z tym produktem. co poradzisz? - cierpliwie doradzaj i nie prowadz agresywnego marketingu i nie licz na kokosy z FM albo wykup platny profil za 1200 rocznie i tez nie licz na to, ze zarobisz cokolwiek. Nie wygrzebuj postów trupów sprzed 12 lat Przeczytaj regulamin FM i nie zakladaj ze forumowicze to debile i nikt sie nie zorientuje czym sie zajmujesz Nie badz zapatrzony w swoje produkty, badz konkurencyjny, ale szanuj konkurencje.... No i tyle chyba... Kilka lat na FM i ktos Cie poleci, wiele godzin wolontariatu i po moze 2-3 latach zadzwoni telefon z FM Takie tam.... przemyslenia. Iniekcje sa mi znane ale nie akurat "izomur" Basf, Sika, MC Bauchemie (Botament) Webac Silten, cos tam probowalem z Mapei ale w sumie nie wyszlo. I to od strony materialowej jak i wykonawczej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 14.05.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2013 taaaa.... przejrzalem.. strone producenta, Twojej nie znalazlem... tylko jakies "wizytowki" w portalach ogloszeniowych.A jak sobie radzisz w przegrodach niejednolitych z pustkami i rysami ktore w materiale wystepuja nieregularnie i nieprzewidywalnie?jak sobie radzisz z materialem poratyzowanym/niepelnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 nic nie znikneło bo widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) szkoda mojego czasu jednak na pisanie, ważne że ja to robię od 17 lat i mam w tym kierunku prace Edytowane 15 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Tak potwierdzm jestem na portalach różnych można łatwo znaleźć w google wpsując osuszanie budynków lubuskie.Z pustkami sobie też radzę poprostu wiem ile trzeba wlewać bo w jedną pustkę można wlać całą normę przewidzianą do iniekcji w końcu uczyłem się tego i posiadam certyfikat na swoje prace Edytowane 15 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) nikt mnie nie wywalił,szkoda mojego czasu na dziwne zadawane mi pytania ja wiem co robię i wystawiam gwarancje do 50 lat.Przy okazji mam takie pytanie?,jaka firma wygrała przetarg organizowany przez Unię Europejską jak była potrzebna pomoc dla ludzi po powodzi w 1997r .I jaką wybrano metodę? Edytowane 15 Maja 2013 przez rojan-58 forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) tak zajmuę się iniekcjami od 17 lat i robię to w/g polskiej technologi .Dziwne pytania zadajesz Edytowane 15 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 15.05.2013 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Tak zajmuję się iniekcjami od 17 lat ,chcesz pogadać odnośnie izolaci? Sprawdź jaka firma wygrała przetarg organizowany przez Unię Europejską pomoc dla powodzian jak wylała rzeka ODRA w 1997r.Jaką metodę wybrano? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 15.05.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 (edytowane) Tak zajmuję się iniekcjami od 17 lat ,chcesz pogadać odnośnie izolaci? Sprawdź jaka firma wygrała przetarg organizowany przez Unię Europejską pomoc dla powodzian jak wylała rzeka ODRA w 1997r.Jaką metodę wybrano? A to wyzwanie jest? A na 100% chcesz zebym je podjal i chcesz sie zmierzyc w zakresach wiedzy, doswiadczenia, opinii i referencji? Finalnie... chcesz sie skompromitowac na forum publicznie? co juz w zasadzie zrobiles przed ludzmi ktorzy maja o tym jakiekolwiek pojecie? Wygrala firma izomur - producent i wykonawca hydroizolacji...bezposrednio na duzych tematach.... z tego co widze Rojan Jacek Rosinski jest jednym z dzisiatek "dystrybutorow" .... ze zdjec "referencyjnych" widze ze ogarnia domki, pewnie podczas tej powodzi nie ogarniali wiec Ci oddali 1/500 tematu jako podwykonawcy.... czy tak bylo? Po co sie pienisz? chyba nie tedy droga... chwalisz sie nie swoimi realizacjami ... jak ten przetarg. Dalem Ci kilka rad jak zaistniec na forum i nie podpasc spolecznosci i moderatorom, taka... powiedzialbym przyjacielska rada.... zupelnie widze niepotrzebnie dana. Chcesz pocisk na forum i zmierzenie sie publicznie w zakresie iniekcji, hydroizolacji itd? masz certyfikat ktory uzyskales od Izomur podczas 2-3 godzinnego szkolenia zakonczonego grillem i popijawka... i z tym certyfikatem wyskoczyles na FM jako specjalista i glowny wykonawca nie wiadomo jakich tematow przyjmujac ton co najmniej... niestosowny. Sadziles ze co? ... ze wszyscy sie zachwyca i dostaniesz 500zlecen a telefon forumowicze Ci spala i beda sluchac jak guru? nie... na to trzeba zapracowac odpowiadajac m.in na pytania jakie Ci zadalem... chyba nie sa zbyt skomplikowane aby odpowiedziec... a wolales sie pienic przez 20 minut powtarzajac to samo... jaki Ty to nie jestes swietny i doswiadczony... o 16? w szczycie sezonu? Co Ty robiles o 16 w szczycie sezonu przy komputerze ze miales czas pisac na FM? Ja Cie szanowalem do tych wpisow... malo jest ludzi ktorzy to robia, nawet myslalem dzisiaj o Tobie i z jakimi tematami sobie mozesz poradzic. Jezeli faktycznie 17 lat wykonujesz iniekcje to wiesz, ze iniekcje to trudny temat, bo nie ma zlotych srodkow, tego sie nie da przeliczyc i zaplanowac, czesto trzeba wracac i poprawiac te same miejsca, to bardziej sztuka niz inzynieria. Wiesz tez ze trafienie w pustke lub ryse wewnatrz przegrody jest problematyczne, bo nie da sie podac iniektu w celu wytworzenia przepony a nie sztuka jest wlac go czasami w hektolitrach. Wiesz tez dobrze ze 50lat gwarancji to mozna przelozyc z materialu ... bo np tyle czasu dziala, ale wcale nie na szczelnosc wykonanej przepony. bo dzisiaj odwtworzysz przepone pozioma a za 2 lata mur sie zarysuje wewnatrz... i co? dajesz gwarancje na to ze mur wewnatrz sie nie zarysuje przez 50 lat? Jezeli sadzisz inaczej i dalejsz gwarancje nie na dzialanie produktu a na dzialanie wykonanej przez siebie przepony to jestes samobojca. Chcesz zlecenie z forum na iniekcje? Mam taki obiekt teraz w Warszawie poziom -4 i doszczelnienie scian szczelinowych, trudny temat, bardzo trudny. I bardzo duzy obiekt. Ale z takim podejsciem wylozysz swoja firme w 3 miesiace. Mogles zrobic ze mna deal a chcesz sie ze mna mierzyc? Po co? Lepiej rob to co robisz, fajnie ze masz poczucie wlasnej wartosci, bo to wazne, ale nie cwaniakuj... Na razie pokazales na zdjeciach w sieci i szarpaniu sie tu na FM ze: - kupiles wiertarke z marketu za 500zl - potrafisz nia wywiercic kilka dziur... moze... moze... pod odpowiednim katem - wsadzic lejki iniekcyjne lub obciete butelki w otwory - wlac plyn ktory Ci dostarczno Na zadane proste pytanie stwierdziles ze tracisz czas.... czyzby Twoj Partner - producent juz nie odpowiedzial i na jutro napiszesz mi odpowiedz jak sie dodzwonisz do kogos z dzialu technicznego? a o czym nie powiedziano Ci podczas 2-godzinnego szkolenia zakonczonego grillem i wodeczka? Wg mnie zrobiles sobie wlasnie antyreklame, i malo tego... jak dla mnie zrobiles tez antyreklame producentowi ktorego to jestes dystrybutorem i certyfikowanym wykonawca. Edytowane 15 Maja 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 16.05.2013 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) Witam.Nie zamierzam się chwalić tylko chciałem opisać tę metodę którą się zajmuje.W mojej galeri na portalu remontuj.pl to są moje realizacje i nie są to domki po powodzi.Nie mam zamiaru się droczyć z tobą.Przy grilu i piwku akurat nie było tak.Skoro ja z izomurem współpracuję od 1994r.to dlaczego nie mogli mi dać podwykonawstwo,jakby mieli nie dać rady to by więcej ludzi sobie zorganizowali.Zresztą jeśli jest gdzieś w polsce temat wykonania izolacji i dzwonią do izomuru to izomur mi daje temat i jade na robotę,tak właśnie to wygląda,można sprawdzić w izomurze wiarygodność tego co mówię.Wiertarką za 500zł nigdy nie pracowałem posiadam za 3500zł.To że siedziałem przy komputerze o 16 godzinie to wogóle nie wiem o co chodzi .Ja pracuję na siebie i wiem kiedy zaczynać pracę a kiedy kończyć.Tematy na iniekcję-lubię wyzwania ,nie jeden trudny temat miałem i wybrnąłem ale tego nie znam co mi byś chciał zaproponować.Jeśli chodzi o izolację pionową ściany poniżej gruntu to można wykonać tą technologią.Proponowałbym nie drażnić się na wzajem lecz dbać o tych co mają problemy z wilgocią,zaznaczam iż wiem dobrze odnośnie różnych metod i ludzie sami sobie wybierają.Także wszystko jest myślę ok,a ja nie cwaniakuję i robię swoje prace i mam satysfakcję z tego że wszyscy są zadowoleni Edytowane 16 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 16.05.2013 16:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 chyba chciales odpowiedziec w jakims watku. Zajmujesz sie iniekcjami? odtwarzanie przepon poziomych czy szycie rys i iniekcje pianami zatrzymujacymi wode tez? A moze izolacje kurtynowe robisz? Tak fighter, zajmuję się wykonawstwem hydroizolacyjnym jako partner Basf, Schomburg, Hahne i ostatnio Grace. Czemu pytasz o kurtynówki? Wykonywałem je szkoleniowo (Concresive), ale inwestor mi się na to jeszcze nie znalazł. Cena zabójcza. Co do kolegi rojan i zaproponowanej metody imo nie ma ona sensu. Izolacja pionowa musi mieć ciągłość a tej nie zapewnimy tą metodą. Trzeba byłoby poszatkować ścianę co 5cm i wszystko robić pompą iniekcyjną by kontrolować pustki, a i tak pęknięcia w przyszłości niweczą naszą pracę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 16.05.2013 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) Nie wiem czemu kolega tak twierdzi że nie da się,wcale nie trzeba tak szatkować ,normalnie nawiercić otwory na odpowiednią głębokość i wykonać system otworów całej ściany odległość od otworu 0.20cm i 15 cm między rzędami i wlewamy preparat ja wlewam każdy otwór do pełna bez żadnych lejków,ani pod ciśnieniem,zwykłym opryskiwaczem bez końcówki i powtarzam od początku aż równomiernie wleje w ciągu jednego dnia lub paru godzin,wcześniej oczywiście działały osuszacze,wyciągneły mi wodę z e ścian,no i jeszce nagrzewam ścinę gorącym powietrzem przed zalaniem w celu lepszej penetracji.Preparat penetruje do 15 cm na wszystkie strony i dlatego system otworów w tym przypadku musi być zachowany.Na drugi dzień zasypuję otwory suchą zaprawą cementową do pełna wytwarzając w ten sposób korki betonowe aby nie była naruszona konstrukcja ściany a zarazem służy do wzmocnienia jej Edytowane 16 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 16.05.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) dom-zrb bo wszystko wskazuje na to ze bede potrzebowal wykonawcy na to, nieduzy budynek na wilanowie, wielorodzinny z garazem podziemnym. Wyslalem zaproszenie, jak bede blizej niz dalej to sie odezwe. Ceny znam... rojan-58 nie odpowiedziales mi nadal na 2 podstawowe pytania, a nadal mie nurtuje to jak sobie radzisz z rysami wewnatrz muru? Ja sie z Toba nie drocze, staram sie generalnie eliminowac bzdury z forum, bo to co piszesz, w szczegolnosci o 50latach gwarancji... tylko na co? na wykonana izolacje czy na dzialanie produktu bo to wiadomo ze 2 rozne sprawy. Chociaz fakt - nie mamy o co sie droczyc... To co chcialem Ci zaproponowac to nic innego jak wykonanie izolacji pionowej ... metoda iniekcyjna... przeciez sie w tym specjalizujesz.... Edytowane 16 Maja 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rojan-58 16.05.2013 18:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) Już odpowiadam odnośnie rys wewnątrz- jak jest potrzeba likwidacji tego zadania no to można uzupełnić specjalną masą np.z katalogu produktów BOTAZIT co korzystałem,jest taka masa właśnie i wytrzymuje 1.5 bara ciśnienia naporu wody jest w katalogu dużo tego do systemu uszczelnień i izolacji.Odnośnie moich gwarancji-to naprawdę udzielam do 50 lat na swoje wykonane prace izolacyjne,tak kiedyś ITB w Warszawie określił -do końca istnienia obiektu izolacja będzie zachowana.No jak tak to działa ,wkońcu badania które kiedyś prowadzono nad tym produktem były bardzo kosztowne.Z winy tej np.wykonanej izolacji na przypadkowym obiekcie co ma się dziać?,konstrukcji muru,ściany nie naruszę.Sumując gwarancja na produkt i wykonawstwo.Jeszcze dodatkowo wykonuje się opryski i preparat niszczy zarodniki grzyba i jednocześnie izoluje dodatkowo ścianę i zabezpiecza przed ponownym zabezpieczeniem i zagrzybieniem.Ja się nie gniewam na te twoje wypowiedzi ja i tak robię swoje tak jak opisuje . Edytowane 16 Maja 2013 przez rojan-58 odpowiedz dla fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts