Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój pierwszy post na tym forum, więc mówię na wstępie Dzień Dobry Wszystkim.

Mam małe zapytanie o projekt Domo 13.

Jesteśmy na razie 2+1. Działka miejska koło marketu. Lubimy przestrzeń, ale nie stać nas na dom 200m2.

Zalety dla mnie to:

1. 120m/2 netto powierzchni.

2. Możliwość dobudowania garażu z przodu.

3. Wejście z dużą szafą przy drzwiach wejściowych

4. Pomieszczenie gospodarcze gdzie mogę mieć pralnie (mamy mieć ogrzewanie gazem)

5. Spory salon z miejscem na stół i połączony kuchnią.

6. 3 sypialnie z czego jedną mogę przerobić na dużą łazienkę, a dotychczasową łazienkę na garderobę (i w przyszłości dać tam schody na poddasze).

7. Poddasze do adaptacji w ewentualnej przyszłości.

8. Prosty dach.

Jakie widzicie wady?

Czy ten dom jest prosty w konstrukcji (bo takie są chyba tańsze w budowie)?

I czy 390 tys do stanu deweloperskiego a 490 tys do stanu pod klucz ( z ogrodzeniem z siatki na 160mb i podstawową kostką brukową) jest realne? (oczywiście urządzać będziemy panelami, normalnymi kaflami w cenach do 100 zł/m2 a nie włoskimi za 200 zł, a zabudowę kuchni weźmiemy od stolarza a nie ze studia kuchennego)

link:

http://www.domoforma.pl/page,projekty,idp,153,domo-13.html

Zrzut ekranu 2013-05-14 (godz. 10.00.42).jpgZrzut ekranu 2013-05-14 (godz. 10.02.06).jpgZrzut ekranu 2013-05-14 (godz. 10.01.57).jpg

Edytowane przez musza