Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jeden poziom posadzki przy łączeniu gresu z deską (warstwową) bez listew

jwzp

Recommended Posts

Witajcie

Jak zaplanować prace (wybrać materiały), aby połączenie korkiem gresu z deską warstwową wyszło na jednym poziomie? Płyta gresowa ma 11mm. Do tego dochodzi parę mm kleju. Deski warstwowe są zazwyczaj ciut grubsze od gresu, ale są chyba kładzione na cieńszą warstwę kleju. Poza tym aby nie było za łatwo, płytki kładzie jedna osoba, a deski inna (w innym czasie). Jak to wszystko zgrać? Proszę o porady...

Pozdrawiam

Poza tym aby nie było za łatwo, płytki kładzie jedna osoba, a deski inna (w innym czasie). Jak to wszystko zgrać? Proszę o porady...

Tyle co mogę powiedzieć w temacie,to to,że nigdy nie bierz odpowiedzialności za komunikację pomiędzy fachowcami.Skontaktuj ich,niech sami ustalą jak mają wyglądać prace.

Już miałem podobny problem, jeśli nie chcesz mieć łączeń w postaci listew to umów i fachowców od płytek i od desek w jednym momencie do mieszkania. Niech ustalą to między sobą w Twojej obecności. U mnie płytkarze poszli na rękę, bo powiedzieli otwarcie, że oni mogą dołożyć kleju pod płytkę, żeby się zrównać poziomem z deskami, bo niestety parkieciarze nie mieli takiej możliwości.

• 2 weeks później...

Dużo zależy od tego jaka różnica będzie między gresem a deską. Przy gresie mamy ograniczone pole manewru ponieważ glazurnik nie połozy dużo kleju pod spód,

@ spa-parkiet ma racje, deskę zawsze można ścieniować ten 1 czy 2 mm, albo podłożyć coś pod spód.