Xerses 10.06.2013 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 No nie wiem, u mnie okna 13 szt. w okleinie dwustronnej złoty dąb prawie 13 tyś. z montażem oczywiście. Okna dobre z dobrymi okuciami, oczywiście PCV, miałem ofertę z trzecią szybą, no ale to był wydatek ok. 19 tyś. Oczywiście system 3 szybowy MUSI być w odpowiednim "ciepłym" profilu, mi oferowali 7 komorowy i właśnie ten profil podbijał cenę, bo dołożenie 3 szyby w "zwykły" profil różnica wychodziła na poziomie 2 tyś. Ja wykańczam dom dość duży 204 m2 i napiszę tak: Tynki wew. 15.000 CO + kanalizacja + woda + kotłownia + robocizna (tania) ok. 36.000 w tym dość drogi piec i ok. 120 m2 podłogówki. Elektryk 10.000 Elewacja liczę ok. 20.000 Posadzki + styropian 8.000 Brama garażowa 4.000 Wełna na poddasze (dobra), Płyty RB, i cała reszta do tego + robocizna ok. 10-12 tyś, Pozostaną drzwi wewnętrzne, drzwi zew., okładziny podłóg, płytki, malowanie. Ogólnie przy tej wielkości domu - zgadza sie tyle mniej wiecej to kosztuje nie mniej , okna - jak pisałem wcześniej - można taniej , bez dwustronnej okleiny itd........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KarolaTom 10.06.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Sądzę, że dasz radę, przede mną dopiero budowa domu, ale wykończeniem również się już przejmuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts