Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Co z trawą pod siatką ogrodzeniową.

Recommended Posts

słyszałam - ale sama nie próbowałam - że można polać trawę takim preparatem: randapem, który ją wypali. może ktoś próbował i doradzi Ci czy to się sprawdza, albo poszukaj na necie informacji o jego działaniu.

Raczej unikaj. To środek toksyczny, niebiodegradowalny. Są duże przesłanki, które wskazują na jego szkodliwość na organizm człowieka, zwłaszcza dzieci.

U kobiet w ciąży może doprowadzić do uszkodzenia łożyska i uszkodzenia płodu.

Ja unikam wszystkiego co ma glifosat w składzie i każdemu radzę to samo.

Ludzie leją to bez opamiętania i zastanowienia.

Do poczytania:

http://www.farmer.pl/produkcja-roslinna/ochrona-roslin/szkodliwy-glifosat,40245.html

• 2 weeks później...

Jasne... Jak ja k&%$a nie znoszę jak ludzie bezmyślnie piszą takie bzdury :mad::mad::mad: Pryskać Roundapem na własnej działce!...

Najlepiej spryskajmy sobie na działce "wszystko i spokojnie" glifosatami... Na działce na której mieszkamy, na której mamy warzywniak, na której odpoczywamy i na której bawią się nasze dzieci... I czekajmy aż nam te glifosaty uszkodzą genom albo sprowadzą chorobę nowotworową...

Szkoda, że na forum nie można założyć jakiegoś filtra na wypisywane głupoty... Przydałby się jakiś Rubbish-Block jako dodatek do przeglądarki...

jaka agresja! spokojniej nie można? weź se chopie melise zaparz

Ja bym go jednak posłuchał. To jest środek toksyczny, którego pochodne pozostają w organizmie człowieka na lata. Szczególnie niebezpieczny jest dla kobiet w ciąży. Poszukaj i poczytaj.

"możesz pryskać spokojnie..." - raczej nie!

oczywiście że go posłucham,ale można to napisać spokojniej? jak np. grzegorz_si? treściwie i grzecznie. ja napisałam że o czymś takim słyszałam i żeby autor wątku poczytał na ten temat. jeśli jest taki niebezpieczny - ok. można chyba stonować emocje a nie wyjeżdżać z takimi K&*% - mi

A co zrobić z kobietą w ciąży jak sąsiad opryska randapem swoją działkę ? odizolować od świata ? a co z dziećmi ? a może po prostu wystrzelać wszystkich sąsiadów dookoła ?

Pogadać z sąsiadem? Uświadomić mu i poprosić o nie narażanie Twoich dzieci, w tym tego, które jeszcze się nie urodziło?

Fakt, że taki środek jest w powszechnym użyciu związany jest z wpływami samego producenta i powszechnym lobbingiem.

Ślimaka też w UE zaliczono do ryb, ale każdy idiota wie, że to nie jest ryba.

Po prostu uważać, samemu nie używać, sąsiadów prosić o nieużywanie. Wielu ludzi po prostu nie wie co robi.

Przecież, przez wiele lat ten środek był promowany jako "biodegradowalny".