mickob 15.05.2013 06:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Może ktoś przerabiał podobny temat i może mi powiedzieć czy coś takiego jest możliwe.Chcielibyśmy podzielić swoją zabudowaną działkę na 3 mniejsze. Obecnie jest to współwłasność moja i w części ułamkowej żony. Chcielibyśmy wystąpić z wnioskiem do sądu o zniesienie współwłasności, dzieląc tą nieruchomość w taki sposób że jedna działka zabudowana pozostanie wspólna, jedna będzie należała w całości do żony a druga do mnie. Czy nie mając rozdzielności majątkowej i pozostając w związku małżeńskim jest taki podział możliwy? No i czy można tak częściowo wyjść ze współwłasności pozostawiając jedną działkę nadal wspólną? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179288-podzia%C5%82-dzia%C5%82ki-wsp%C3%B3lnej-pomi%C4%99dzy-ma%C5%82%C5%BConk%C3%B3w/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts