mar_les 15.05.2013 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam, Jak myślicie czy instalacje C.O. moża zrobić samemu? Jeśli tak jaka może to być oszczędność (dom 2 kontygnacyjny 110m2)? Jaki system ma najlepszy stosunek ceny do jakości. Nie jestem jakimś super specem od budowlanki ale jak widze jacy ludzie robią to stwierdzam że jakby się dowiedzieć tylko to i tak zrobił bym dokładniej Dzięki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 15.05.2013 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 na rozdzielaczach, alupexem, dojścia do rozdzielaczy w PP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_les 15.05.2013 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 To są takie kształtki aluminiowe? skręcane? dobre to tzn wytrzymałe? Bo chyba skąplikowaność instalacji żadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gentoonx 15.05.2013 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Do instalacji natynkowej - OK, w podłogę - odradzam (abstrahuję od wytycznych) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 15.05.2013 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 jeśli chcesz zaoszczedzić i zrobić instalacje CO samemu to najtaniej będzie zrobić podłogówke w całym domu odpada koszt grzejników na 110 m potrzebujesz około 800 m rury po 2,5 zł do tego rozdzielacz w 3500zł powinieneś się zmieścić oczywiście nie licze kotłowni czym chcesz ogrzać dom ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mar_les 17.05.2013 04:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Dom ogrzewany będzie gazem. Co do podłogówki to musze podłączyć cześć nowego budynku do już istniejącego a tam nie da rady zrobić podłogówki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 17.05.2013 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 jeśli chcesz grzać sie gazem i jesteś na etapie budowy instalacji to zgób instalacje niskotemperaturową z taką najlepiej bedzie współpracował kondensat gazowy. Da Ci to oszczedności rzędu 12-15 % w póżniejszej eksploatacji.Czyli tam gdzie jest to możliwe zrób podłogówke a tam gdzie muszą być grzejniki musisz je dobrać na parametr zaśilania 55sC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dawid K 10.06.2013 22:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2013 Jak najbardziej, jeśli uważasz , że masz wystarczające zdolności manualne to wykonasz to znacznie lepiej niż dużą część „speców” dostępnych na rynku. Ja tak zrobiłem, może trochę więcej czasu mi to zajęło ale miałem kontakt ze znajomym który już to robił i youtuba -http://forum.muratordom.pl/showthread.php?215333-W-jakim-systemi-poleciliby%C5%9Bcie-zrobi%C4%87-instalacje-C-O-samemu&highlight=instalacje, polecał miedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts