dorka r 15.05.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Witam! Chcialabym sie podzielic, bardzo dobrym ,szybkim przepisem na tuńczyka grilowanego . Bedąc u mojej starej dobrej znajomej, przyrzadzila mi on, pyszna, delkatnego i wyrafinowanego w smaku tunczyka Tuńczyk z grilla w sosie teriyaki[/b] Składniki dla 4 osob: 2 łyżki sosu sojowego najlepiej jasnego 1 łyżka chińskiego wina ryżowego 1 duży ząbek czosnku, zgnieciony 1 łyżka mielonego świeżego imbiru 4 steki z tuńczyka 1 łyżka oleju roślinnego Przygotowanie: W naczyniu wymieszać sos sojowy z winem ryżowym, czosnkiem i imbirem-pozostawic na 5 minut , najlepiej Pozniej umieścić tuńczyka w marynacie i obrócić, aby dobrze się nią pokrył. Przykryć i włożyć do lodówki na co najmniej 30 minut. Rozgrzać grill do średniej temperatury. Wyjąć tuńczyka z marynaty, marynatę wylać. Steki posmarować z obu stron olejem za pomocą pędzelka..Grillować tuńczyka przez około 6 minut na każdej stronie. Smaży się bardzo krótko, tak by po podaniu na talerz było jędrne, chrupkie i by zachowały swój kolor Robi się szybko i mozna sie poczuc jak w Japonii Pozdrawiam I dziekuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts
Dołącz do dyskusji
Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.