koan 16.05.2013 08:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Cześć, mieszkam w wiekowej chałupie i ostatnio zauważyłem, że sypie się komin. Gdy mu się przyjrzałem dokładniej okazało się, że cała jego część ponad dachem jest do wymiany. Mam sporo białej, cegły w dobrym stanie, czy ona się nadaje do tego celu ? Ile lat wytrzyma ? Czy, gdy wpiszę na zgłoszeniu,że będę budował z białej cegły nadzór budowlany nie wniesie sprzeciwu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 16.05.2013 08:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Biała cegła bardzo szybko zlasuje się w kontakcie z dymem. Skóra nie warta wyprawki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.05.2013 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
garbus 17.05.2013 05:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2013 Pomijając kwestie techniczne - wytzrymałość takeij cegły, trzeba też zwrócić uwagę na to że biały kolor cegieł plus sadza z komina (większa przy paleniu węglem, mniejsza, ale też jest - przy piecu gazowym) - to będzie wyglądało po prostu nieestetycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts