bushido 16.05.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam, ze względu na forumowe sprzeczki, i interwencję administracji, jestem zmuszony założyć temat w innym dziale niż to powinno zostać zrobione. Nie wiem czy ten temat był już poruszany na forum ale nie mogę znaleźć więc zakładam. Szukam wykonawcy dla mojej instalacji PC. W temacie pomp jestem na tyle zorientowany na ile muszę być, jednak ekspertem nie ma co ukrywać na pewno nie jestem. Przeglądając oferty wykonawców doszedłem do wniosku, że ciężko będzie mi oddzielić "ziarno od plew" i dokonać właściwego wyboru firmy która mi to zaprojektuje, ustawi i zainstaluje a wolę nie brać pierwszej lepszej firmy, co płaci za pozycjonowanie w google.Zapewne są tu też jacyś wykonawcy i osoby mające w temacie doświadczenie, dlatego proszę o wskazówki jak odróżnić prawdziwego fachowca od partacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarekWrocław 16.05.2013 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Mój wielokrotnie sprawdzony sposób jest taki: proszę o namiary do kilku byłych klientów, dzwonię albo jadę do nich i rozmawiam o firmie i realizacji do tego sprawdzam opinie na necie (tylko trzeba to robić z głową bo czasami konkurencja obsmarowuje. Innego wiarygodnego sposobu na sprawdzenie firmy nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 16.05.2013 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Na początek proponuję napić się szklankę zimnej wody.I pomyśleć. Pomyśleć nad różnymi rzeczami. Poczytać forum Muratora.Znowu napić się wody.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bushido 18.05.2013 10:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2013 Dzięki Marek, celna uwaga. Na początek proponuję napić się szklankę zimnej wody. I pomyśleć. Pomyśleć nad różnymi rzeczami. Poczytać forum Muratora. Znowu napić się wody.... Tobie także dziękuję beton, właśnie takiej pomocy oczekiwałem zakładając ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truteń1719510061 22.05.2013 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 MarekWrocław podał Ci jedyną sensowną opcję na sprawdzenie firmy. Przy inwestycji rzędu kilkudziesięciu tysięcy trzeba sprawdzić dokładnie wykonawcę. Weź po 5-7 klientów od każdej firmy i najlepiej porozmawiaj z nimi osobiście i wypytaj o realizację, czy były problemy podczas wykonywania instalacji i czy pompa sprawuje się bezproblemowo, popytaj szczególnie jak pompa działa w niskich temperaturach. O zadowolenie z pompy nie pytaj bo niewielu znam ludzi którzy potrafią się pogodzić z wydaniem dużej sumy pieniędzy a potem przyznać się do błędu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts