maciacho 16.05.2013 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 (edytowane) Witam,Właśnie dowiedziałem się w starostwie w Łodzi że mogę zrobić sobie szambo ekologiczne ale potrzeba najpierw projektu kanalizacji w budynku gospodarczym i wtedy zgłaszam do starostwa wniosek o pozwolenie budolane i czekam 30dni. Czy musi być projekt zrobiony czy można po prostu wkopać ekologiczną oczyszczalnię bez projektu ew. ile taki projekt może kosztować? Ma tam być kibelek i umywalka. Edytowane 17 Maja 2013 przez maciacho Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
proget 28.05.2013 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2013 Kolejność i koszty na oko - nie wiem jak jest z cenami w Łodzi, ale pewnie w tych granicach:Inwentaryzacja budynku gospodarczego - 150żł, zaprojektowanie kanalizaji wew - 200zł, projekt oczyszczalni - 500zł, do tego oczywiście mapa do celów projektowych.Chyba, że po zmianach budynek ma służyć celom mieszkaniowym - wtedy konieczne jest PnB. Robiąc bez projektu - samowola budowlana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts