jurek1980 16.05.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2013 Witam, w tym sezonie przymierzam się do samodzielnego wykonania podjazdu i ścieżek wokół domu z graniyu i dlatego mam do was kilka pytań. 1. Zastanawiam się czy muszę wykorytować podjazd, skoro na ziemi została nasypana warstwa gliny ok 20cm a na to były wylewane resztki betonu B20- ok 5-10cm czy taka podbudowę można uznać za prawidłową? Planuję nawieść jeszcze 40-50cm jakiegoś tłucznia żeby wjechać samochodem do garażu. Jak sądzicie mogę to tak zostawić? czy muszę wszystko rozebrać i wybrać te 40cm ziemi które leży pod spodem,Będzie po tym jeździć samochód osobowy ok 2t. 2. Jakiego tłucznia używać i w jakich grubościach mają być jego warstwy? 3. Ilo kg zagęszczarkę użyć do zagęszczenia? 4. Czy wykonuje się odwodnienie pod podjazdem? 5. Jak zapobiec wyrastaniu chwastów i trawy pomiędzy kostką? 6. Czy warto inwestować w system odmrażania podjazdu? PS. Zależy mi na nie najdroższych rozwiązaniach ale za to dobrych na kilkadziesiąt lat. Pozdrawiam Jurek Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/179346-jak-wykona%C4%87-podjazd-z-kostki-granitowej/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts