plusfoto 04.03.2015 14:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 (edytowane) Dream 400 ma wyjścia do góry, więc nawet to wyklucza poddasze. Nie rozumiem - czemu? To jakiś problem. Jak dla mnie to może mieć z każdej strony łącznie z dołem. Edytowane 4 Marca 2015 przez plusfoto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dlt7 04.03.2015 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Nie rozumiem - czemu? To jakiś problem. Jak dla mnie to może mieć z każdej strony łącznie z dołem. Poszukaj zdjęć z instalacji reku z wyjściami do góry na poddaszu - będziesz wiedział o co chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plusfoto 04.03.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Oglądałem już setki i w dalszym ciągu nie wiem w czym problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcel2809 04.03.2015 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2015 Czujniki są ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom17 12.06.2015 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 WitamMam prośbę do użytkowników Dream 400 o opinie na temat głośności pracy przy około200/m3/h.Wiem że dużo zależy od instalacji...Ale czy tę centralę można zaliczyć do cichych? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 12.06.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam Mam prośbę do użytkowników Dream 400 o opinie na temat głośności pracy przy około200/m3/h. Wiem że dużo zależy od instalacji... Ale czy tę centralę można zaliczyć do cichych? Bez instalacji 550 clasic jest cichsza. Ale szumy to głównie instalacja, rozprężanie się powietrza, zbyt gładkie kanały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarszcz 12.06.2015 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Witam Mam prośbę do użytkowników Dream 400 o opinie na temat głośności pracy przy około200/m3/h. Wiem że dużo zależy od instalacji... Ale czy tę centralę można zaliczyć do cichych? Bez wątpienia nie jest głośna. Dodatkowo przy instalacji będzie jeszcze cichsza. Przy pracy na 1 (~30%) biegu nie będziesz jej słyszał w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafcioman 12.10.2015 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2015 Cześć i czołem, właśnie przymierzam się do zakupu jednego z rekuperatorów. Mam kilka firm do wyboru, która waszym zdaniem jest najlepsza? Bartosz, pro-vent, Alnor, REKU. Podkreślam, że będzie to mój PIERWSZY taki zakup, dlatego Waszą opinię chcę skonsultować z kuzynem mającym większe pojęcie ode mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felixx 13.10.2015 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2015 Cześć i czołem, właśnie przymierzam się do zakupu jednego z rekuperatorów. Mam kilka firm do wyboru, która waszym zdaniem jest najlepsza? Bartosz, pro-vent, Alnor, REKU. Podkreślam, że będzie to mój PIERWSZY taki zakup, dlatego Waszą opinię chcę skonsultować z kuzynem mającym większe pojęcie ode mnie. Znam dwie firmy wyżej wymienionych: Bartosz i Alnor. To znaczy znam wszystkie, ale tylko ze słyszenia lub z opisów gdzieś w sieci, sam nigdy nie korzystałem z ich modeli. Mogę coś podpowiedzieć gdzie będziesz instalował w ogóle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafcioman 14.10.2015 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2015 Znam dwie firmy wyżej wymienionych: Bartosz i Alnor. To znaczy znam wszystkie, ale tylko ze słyszenia lub z opisów gdzieś w sieci, sam nigdy nie korzystałem z ich modeli. Mogę coś podpowiedzieć gdzie będziesz instalował w ogóle? Instalować będę w moim domu - 3 piątra + piwnica + strych. Zależy mi na czymś wydajnym, ale też by cena nie była wygórowana. Firma monterska do które dzwoniłem ma bogaty wachlarz ofertowy, więc nie martwię się, że nie znajdę niczego takiego, ale to zawsze inna świadomość, gdy sami proponujemy urządzenie, niż ktoś inny (w tym wypadku firma) podsuwa nam jakiś pomysł, bo chcę żeby to był mój wybór, a nie wciśnięcie przez nich klientowi pierwszego lepszego modelu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Felixx 15.10.2015 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2015 Instalować będę w moim domu - 3 piątra + piwnica + strych. Zależy mi na czymś wydajnym, ale też by cena nie była wygórowana. Firma monterska do które dzwoniłem ma bogaty wachlarz ofertowy, więc nie martwię się, że nie znajdę niczego takiego, ale to zawsze inna świadomość, gdy sami proponujemy urządzenie, niż ktoś inny (w tym wypadku firma) podsuwa nam jakiś pomysł, bo chcę żeby to był mój wybór, a nie wciśnięcie przez nich klientowi pierwszego lepszego modelu... W takim razie z tych dwóch firm, które wymeniłem proponowałbym Ci HRU-ERGO Alnora. Bardzo dobry rekuperator z odzyskiem ciepła i wilgoci, dobrą sprawą jest także wydajny wymiennik przeciwprądowy. Może akurat uda Ci się dostać gdzieś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafcioman 16.10.2015 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2015 W takim razie z tych dwóch firm, które wymeniłem proponowałbym Ci HRU-ERGO Alnora. Bardzo dobry rekuperator z odzyskiem ciepła i wilgoci, dobrą sprawą jest także wydajny wymiennik przeciwprądowy. Może akurat uda Ci się dostać gdzieś Ok, dzięki za pomoc, będę dzwonił do firmy i dopytam jak jest ze sprowadzeniem sprzętu. Powołam się na Ciebie, może dostanę jakąś zniżkę hehe thx za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 26.10.2015 23:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2015 ma ktoś może onyxa 400 w wersji sky i na pisać o nim cos więcej czy poprawiono błędy które pisali poprzednicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jonhbuduje 27.10.2015 01:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 hej. i jak zamówiłęś ten model HRU-ERGO Alnora? Jak się sprawuje? Nie ma problemów? Ok, dzięki za pomoc, będę dzwonił do firmy i dopytam jak jest ze sprowadzeniem sprzętu. Powołam się na Ciebie, może dostanę jakąś zniżkę hehe thx za pomoc! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oszczednyGrześ 27.10.2015 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2015 hej. i jak zamówiłęś ten model HRU-ERGO Alnora? Jak się sprawuje? Nie ma problemów? Wybaczcie Panowie ale kiedyś onyx'y uważałem za super centrale teraz nic innego tylko thessla i ich airpacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jonhbuduje 28.10.2015 03:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A co one takiego mają czego ten mój model nie ma? Mi akurat polecono ten model (HRU-ERGO). Możesz napisać mi kilka słów porównania? Wybaczcie Panowie ale kiedyś onyx'y uważałem za super centrale teraz nic innego tylko thessla i ich airpacki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 28.10.2015 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A co one takiego mają czego ten mój model nie ma? Mi akurat polecono ten model (HRU-ERGO). Możesz napisać mi kilka słów porównania? A co z wodą? Jak się nadmiaru wody pozbyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PliP 28.10.2015 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2015 A co z wodą? Jak się nadmiaru wody pozbyć? Czyli, że lepiej wody nie odzyskiwać, a wprowadzić nawilżacze? Ciężki ten temat rekuperacji- watek ma 12 stron i brakuje konkretnych informacji która centrala jest tania w eksploatacji oraz bezawaryjna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
head67 29.10.2015 01:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Wybaczcie Panowie ale kiedyś onyx'y uważałem za super centrale teraz nic innego tylko thessla i ich airpacki. tylko cena 2 tys wyższa wiec nie ma co porównywać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz Brzęczkowski 29.10.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2015 Czyli, że lepiej wody nie odzyskiwać, a wprowadzić nawilżacze? Ciężki ten temat rekuperacji- watek ma 12 stron i brakuje konkretnych informacji która centrala jest tania w eksploatacji oraz bezawaryjna : Wodę produkujemy cały czas, wentylacja ma odprowadzać nadmiar wody, nie wodę. W domu 120m2 przy 20 st.C i 40% wilgotności względnej, podniesienie wilgotności do 70% to tylko 0.9 litra . A rodzina dostarcza kilka litrów, dla tego wentylacja musi nadmiar odprowadzić. Tanie wymienniki papierowe samsunga, mitsubishi LG Zehender są do współpracy z klimatyzacją. Jeżeli zaś powietrze jest za suche, to wentylacja jest zbyt silna. Ciężki ten temat rekuperacji- watek ma 12 stron i brakuje konkretnych informacji która centrala jest tania w eksploatacji oraz bezawaryjna : Jakość wykonania, materiały, kulturę pracy, automatykę i pobór prądu na małych biegach, można zobaczyć i porównać. Przez internet nie da się tego zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts