Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Szaszłyk kaukaski- BEZ GLUTAMINIANU!!


Recommended Posts

Szaszłyk kaukaski- BEZ GLUTAMINIANU!!

 

Bardzo prosty, mało znany w naszym kraju sposób peklowania mięsa w CEBULI.

 

Przepis:

1. Mięso z udźca indyka/cięlęciny, pokroić w kawałki około 4cm.

2. CEBULĘ (połowa wagi mięsa) pokroić w talarki, POSOLIĆ, przemieszać z mięsem. Nie dodawać ŻADNYCH innych przypraw. Tylko SÓL!!!

3. Peklować w lodówce (miska zakryta folią strech) kilka, kilkanaście godzin.

4. Nadziewać mięso ściśle, (bez cebuli), uformować kiełbaskę na pręcie/patyczku.

5. Grilować na dużym ogniu, po opieczeniu trzeba podnieść. Szaszłyk ma być wewnątrz soczysty, nie wysuszony.

sz2.jpg

 

Peklowanie w cebuli uwydatnia smak mięsa, brak przypraw czyni potrawę oryginalną , wobec czego należy spodziewać się pytań- Ooh, SMACZNE, jak to było robione? :)

sz1.jpg

Można upiec więcej, szaszłyk na zimno jest jeszcze lepszy :cool:

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Odpowiedz w tym wątku

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

  Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.



×
×
  • Dodaj nową pozycję...