Hydraulik 23.05.2004 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2004 Mam to samo tak długo jak nie będę wiedział na pewno jak mam postąpić faktury będę wystawiał 7% -R 22% -M Jak długo US nie zajmie jednoznacznie stanowiska nie będę ryzykował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NOTO 26.05.2004 15:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2004 Odwiedziłem dziś przedstawiciela Pomorskiej Fabryki Okiem M&S. Co ciekawsze pan powiedział coś w co trudno mi uwierzyć: jeżeli kupisz okna sam, co prawda zapłacisz 22%VAT, ale jeśli nie zatrudnisz do montażu firmy tylko "zainstalujesz sam i to udowodnisz" to masz prawo podobnie jak firma starać sie o zwrot róźnicy VAT - podobno wynika to z prawa do równego traktowania tych których stać na instalację przez firme i tych którzy robią to sami. To by było dobre ... tylko gdzie to sprawdzić ? Czy film video wystarczy ? Czy ktoś (np. brat) może mi pomagać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
art63 27.05.2004 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2004 Odwiedziłem dziś przedstawiciela Pomorskiej Fabryki Okiem M&S. Co ciekawsze pan powiedział coś w co trudno mi uwierzyć: jeżeli kupisz okna sam, co prawda zapłacisz 22%VAT, ale jeśli nie zatrudnisz do montażu firmy tylko "zainstalujesz sam i to udowodnisz" to masz prawo podobnie jak firma starać sie o zwrot róźnicy VAT - podobno wynika to z prawa do równego traktowania tych których stać na instalację przez firme i tych którzy robią to sami. To by było dobre ... tylko gdzie to sprawdzić ? Czy film video wystarczy ? Czy ktoś (np. brat) może mi pomagać ? To jest dopiero projekt nad którym radzą w rządzie, ale ma to być pod pewnymi warónkami np. jeśli nie kożystałeś wcześniej z ulg podatkowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts