Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Rawenna II czy Daktyl 3 ?????

Recommended Posts

Witam jestem poczatkujacym forumowiczem z malym doswiadczeniem budowlanym. To moj pierwszy post na forum. Oto linki do projektów:

Rawenna II - http://projekty.lipinscy.pl/Rawenna_II/odbicie_lustrzane.html

Daktyl 3 - http://extradom.pl/projekt-domu-daktyl-3-WOF1034?lustro=1

Nie wiem ktory projekt budowac? Pomozcie w wyborze. Oba beda bez poddasza uzytkowego, bedzie piwnica pod caloscia domu, ale nie pod garazem. W Rawennie musiałbym podniesc dach o 5st. do 35st. bo tak mam w warunkach zabudowy oraz garaz zmniejszyc na 1 auto jak w Daktylu (szer. dzialki mnie ogranicza). Wjazd na dzialke jest od płn-wsch., dlatego wybralem odbicia lustrzane projektow. W daktylu usunalbym przejscie do garazu z domu. Kotłownie przenosze do piwnicy, nie wiem gdzie umiescic schody do piwnicy? Czy kominek na osobnej sciance w Rawennie to dobry wybor czy moze go przesunac na sciane kolo tv jak w Daktylu zeby powiekszyc przestrzen. Co byscie zmienili w projektach, ktory dom bedzie tanszy w budowie (Daktyl ma4m2 wiecej pow.) Ktory projekt ma lepszy uklad pomieszczen, ktory bedzie sie wygodniejszy w uzytkowaniu i mieszkaniu, co zmienic, czy przestawiac jakies pomieszczenia typu male WC w Rawennie zeby wygospodarowac miejsce na garderobe 3-6m2? Architekt za samą zmane kata dachu w Rawennie i pomniejszenei garazu wezmie tylko 300zl, w Daktylu to nie wymaga zmian. Projekty wydaja sie byc podobne, ale maja troche różnic, sam nie wiem ktory wybrac i co zmienic . Prosze o pomoc i dobre rady z Państwa strony. Pozdrawiam

Edytowane przez Rayo