Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Jakość kostki JADAR

Recommended Posts

Proszę o poradę -czy kostki firmy JADAR są porównywalne jakościowo z oferowanymi przez innych producentów, np. POLBRUK, BRUK-BET?

Interesuje mnie kostka płukana.

Różnica cenowa jest dość duża - około 12-5 zł/ m2, przy dużej powierzchni do ułożenia kostki Jadaru są znacznie tańsze, ale mam wątpliwości, czy niższa cena nie oznacza, że ta kostka będzie gorszej jakości? Jadar oferuje 10 lat gwarancji, podczas gdy np. Polbruk tylko 3 lata.

Edytowane przez katarynka1

homecactus: bo nikt ci się nie przyzna co o tym sądzi, bo także często nim handluje. Jemu za jedno czy kupisz to czy śmo, jak ma w ofercie i tak zarobisz... Ale nie ma cudów by w pewnym poziomie cen typu 39 zł zmieścić się w tym co inni mają za złociszy 61, w tym oczywiście zysk producenta - min 20 kilka procent, albo i 30, oraz handlarza - te naście jeszcze. Za 20 netto nie zrobisz m2...

No właśnie od kilku dystrybutorów, handlujących towarem różnych producentów słyszałem, że Libet, Semmelrock, BrukBet są lepsze od Jadara.

Ale jak dopytywałem, na czym ta lepszość polega, to nikt nie był wstanie konkretnie powiedzieć. Może to jest kwestia tego, że na taniej kostce trudniej zarobić niż na drogiej?

BTW, miał ktoś do czynienia z firmą Pomtech? Cenowo - podobnie jak Jadar.

• 3 weeks później...
  • 1 year później...
I nie wyciągnie - zwykle jest taka sytuacja opisana: jasno szare naloty nie stanowią wady fizycznej produktu i pogarszają tylko estetykę, znikają po ok. 2 latach. Z powodu nie pogorszenia parametrów fizykochemicznych i użytkowych a jedynie estetycznych nie podlegają reklamacji.

Ktoś tu pytał o firmę Pomtech, z mojego doświadczenia( klika metrów już się położyło) nie jest to kostka klasy Libetu ale jest sporo lepsza od Jadaru!

Np. jadarowska Piccolina lux jest podatniejsza na ścieranie i gorsza kolorystycznie, kolory pomtechowskie na tej kostce są żywsze i zrobione z lepszych barwników, po kilku sezonach kostka z Pomtechu prezentuje się lepiej.

Jadar korzystniej wypada jeśli chodzi o wybór.

Oczywiście Jadar nie jest jakimś tam dziadostwem :), gdyby tak było nie kładlibyśmy go naszym klientom.

Są sporo gorsze firmy których jakość to tragediaa.

Podsumowując jakość towarów na których najczęściej pracujemy:

1 LIBET 2 POMTECH 3 JADAR

Niestety Libet jest najdroższy i to decyduje o tym, że niewielu klientów decyduje się na niego.

PS. O mechanizmach gwarancji się nie wypowiadam bo nie zdarzyło się aby nasi klienci reklamowali materiał.

W razie jakichkolwiek pytań, zapraszam.

Damian Żywicki

Edytowane przez Redakcja