Andrzej733 19.05.2013 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Popatrz może baseny gotowe z tworzywa. Z bloczkami i folią to pewnie wyjdzie , ale z czasem jak folia się "zepsuje" to woda pocieknie sobie w bloczki i ziemie, potem zimą zamarznie i będzie się sypało.Znowu koszt niecki zbrojonej to bardzo duże koszty,. I sama niecka nie wystarczy potrzeba jest pomieszczenie techniczne na filtry i pompy, chyba że nie zależy Ci na basenie tylko na oczku wodnym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 19.05.2013 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 (edytowane) Popatrz może baseny gotowe z tworzywa. Też kilka razy wyższy koszt niż z bloczków :-/ Znowu koszt niecki zbrojonej to bardzo duże koszty,. Czy przy wersji z bloczków betonowych należy wykonać zbrojenie dna? Jeśłi tak, to jaką grubość powinna mieć wylewka? Styropian pod zbrojenie, czy później na jeszcze jedną warstwę? I sama niecka nie wystarczy potrzeba jest pomieszczenie techniczne na filtry i pompy, chyba że nie zależy Ci na basenie tylko na oczku wodnym. W chwili obecnej posiadam basen rozporowy. Co prawda nie 30m^3, a jedynie 15m^3, ale dzięki temu poznałem problemy basenowe, nauczyłem się z nimi rozprawiać oraz jako elektronik wykonałem cały system do zarządzania wodą basenową (regulacja ph, koagulacja, antyglon, ozonowanie, podgrzewanie itd). Edytowane 19 Maja 2013 przez m.biruta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 19.05.2013 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 (edytowane) Zagescic grunt w wykopie, (podsypac pospolke)StyrodurZbrojenie w wylewce grubości 15 -20cmOd razu z wylewki powinny wysc zbrojenia na słupy i naroznikiWymurować ściany z bloczkow zostawiając otwory na skimer, wlot, oswietlenieObok wybudować komore ok 2x 1,5 głębokości 1m na osprzetNa górze wykonać zbrojenia wienca połączone ze slupamiWieniec tez 15-20 cmI tyleKoszt całości może być ok 10 tys Edytowane 19 Maja 2013 przez Yaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 20.05.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Yaa spojrzalem w Twoj dziennik, juz rozumiem dlaczego bronisz rozwiazania niecki basenowej z bloczka betonowego.Skoro juz tak masz - oby sie sprawdzilo.Taka sugestie tylko mam: powoli napelniaj i oprozniaj ten basen, bardzo powoli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 21.05.2013 03:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Nie dlatego bronięa dlatego ze szukałam informacji na ten temat i rozmawiałam z firma która się zajmujebudowa basenów.Dlatego się zdecydowalam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.05.2013 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 też mi się wydaje, że monolityczny będzie bezpieczniejszy... i no i przede wszystkim ( moim zdaniem) żadnej folii tylko dobra hydroizolacja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
book 29.04.2014 18:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Przestrzegam Wszystkich przed firmą BASEN WIT z Zakrzewa. Nierzetelna, nieprofesjonalna. Długo by pisać o moich problemach - teraz już wiem że sposób wykonania był karygodny, zaraz jak wyjechali to zaczęły się problemy ze wszystkim (nieszczelny basen, oświetlenie i dozownik, automatyka). Firma zostawiła mnie bez żadnej pomocy, naciągnęła na dodatkowe koszty. Basen przez kilka miesięcy nie nadawał się do użytku. Teraz czekają mnie jeszcze duże wydatki aby doprowadzić go do stanu używalności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bas-iw 29.05.2014 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2014 http://www.baseny-iwo.pl Zaprojektujemy , oraz wykonamy basen Twoich marzeń Zajmujemy się budową basenów ogrodowych , wewnętrznych oraz publicznych od ponad 15 lat . Dodatkowo w naszej ofercie znajdziesz najwyższej jakości zadaszenia basenowe , wanny spa oraz chemie basenową i elementy wyposażenia basenu . Tagi Budowa basenów , sprzedaż basenów , montaż zadaszeń basenowych , serwis basenu , sprzedaż wanien spa , chemia basenowa , wyposażenie basenu http://WWW.BASENY-IWO.PL Obornicka 76 Suchy Las / Poznań 600 174 358 61 6522170[email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts