Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Budowa basenu z bloczków betonowych

Recommended Posts

Popatrz może baseny gotowe z tworzywa. Z bloczkami i folią to pewnie wyjdzie , ale z czasem jak folia się "zepsuje" to woda pocieknie sobie w bloczki i ziemie, potem zimą zamarznie i będzie się sypało.

Znowu koszt niecki zbrojonej to bardzo duże koszty,. I sama niecka nie wystarczy potrzeba jest pomieszczenie techniczne na filtry i pompy, chyba że nie zależy Ci na basenie tylko na oczku wodnym.

Popatrz może baseny gotowe z tworzywa.

Też kilka razy wyższy koszt niż z bloczków :-/

Znowu koszt niecki zbrojonej to bardzo duże koszty,.

Czy przy wersji z bloczków betonowych należy wykonać zbrojenie dna? Jeśłi tak, to jaką grubość powinna mieć wylewka? Styropian pod zbrojenie, czy później na jeszcze jedną warstwę?

I sama niecka nie wystarczy potrzeba jest pomieszczenie techniczne na filtry i pompy, chyba że nie zależy Ci na basenie tylko na oczku wodnym.

W chwili obecnej posiadam basen rozporowy. Co prawda nie 30m^3, a jedynie 15m^3, ale dzięki temu poznałem problemy basenowe, nauczyłem się z nimi rozprawiać oraz jako elektronik wykonałem cały system do zarządzania wodą basenową (regulacja ph, koagulacja, antyglon, ozonowanie, podgrzewanie itd).

Edytowane przez m.biruta

Zagescic grunt w wykopie, (podsypac pospolke)

Styrodur

Zbrojenie w wylewce grubości 15 -20cm

Od razu z wylewki powinny wysc zbrojenia na słupy i narozniki

Wymurować ściany z bloczkow zostawiając otwory na skimer, wlot, oswietlenie

Obok wybudować komore ok 2x 1,5 głębokości 1m na osprzet

Na górze wykonać zbrojenia wienca połączone ze slupami

Wieniec tez 15-20 cm

I tyle

Koszt całości może być ok 10 tys

Edytowane przez Yaa

Yaa spojrzalem w Twoj dziennik, juz rozumiem dlaczego bronisz rozwiazania niecki basenowej z bloczka betonowego.

Skoro juz tak masz - oby sie sprawdzilo.

Taka sugestie tylko mam: powoli napelniaj i oprozniaj ten basen, bardzo powoli.

• 11 months później...

Przestrzegam Wszystkich przed firmą BASEN WIT z Zakrzewa. Nierzetelna, nieprofesjonalna.

Długo by pisać o moich problemach - teraz już wiem że sposób wykonania był karygodny, zaraz jak wyjechali to zaczęły się problemy ze wszystkim (nieszczelny basen, oświetlenie i dozownik, automatyka). Firma zostawiła mnie bez żadnej pomocy, naciągnęła na dodatkowe koszty. Basen przez kilka miesięcy nie nadawał się do użytku. Teraz czekają mnie jeszcze duże wydatki aby doprowadzić go do stanu używalności

• 5 weeks później...

http://www.baseny-iwo.pl

Zaprojektujemy , oraz wykonamy basen Twoich marzeń

Zajmujemy się budową basenów ogrodowych , wewnętrznych oraz publicznych od ponad 15 lat . Dodatkowo w naszej ofercie znajdziesz najwyższej jakości zadaszenia basenowe , wanny spa oraz chemie basenową i elementy wyposażenia basenu .

Tagi

Budowa basenów , sprzedaż basenów , montaż zadaszeń basenowych , serwis basenu , sprzedaż wanien spa , chemia basenowa , wyposażenie basenu

http://WWW.BASENY-IWO.PL

Obornicka 76

Suchy Las / Poznań

600 174 358

61 6522170

[email protected]