Omen 19.05.2013 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Piec na paliwo stałe, zbiornik CWU cylindryczny dwupłaszczowy 140 l. Z moich obliczeń wynika że dolny zarys/krawędż zbiornika będzie wyżej od górnej krawędzi pieca jakieś 20-25 cm. Czy to wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 19.05.2013 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 Piec na paliwo stałe, zbiornik CWU cylindryczny dwupłaszczowy 140 l. Z moich obliczeń wynika że dolny zarys/krawędż zbiornika będzie wyżej od górnej krawędzi pieca jakieś 20-25 cm. Czy to wystarczy? A dlaczego nie ? A jak masz pionowy to stoi na posadzce w jednym poziomie z kotłem, bywa też że kocioł w na dole w kotłowni a zasobnik na strychu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 19.05.2013 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2013 autorowi tematu pewnie zależy na grzaniu CWU grawitacyjnie Jeśli zasobnik będzie nad kotłem i zostamie podłączony przynajmniej rurą 1" to grawitacja zadziała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Omen 01.06.2013 08:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 Dziękuję za porady. Jestem na etapie wykonania stelaża pod zbiornik CWU poziomy, i tutaj mam kolejne pytanie: jaki zachować minimalny odstęp od stropu ( sufitu) do górnej krawędzi zbiornika by instalator bez większych problemów zrobił podłączenie rur dolotu gorącej wody kotłowej i dopływu cwu?????Zależy mi by zbiornik wisiał najbliżej jak się da stropu ( sufitu).Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Puławiak 01.06.2013 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2013 najlepiej zostaw to instalatorowi bo możesz mu bardzo skomplikować robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majschi 02.06.2013 00:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2013 witaminstalatorowi wystarczy 10 cm pomiędzy zasobnikiem a sufitem pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts