kasiaR 10.02.2006 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Moja ekipa miała sobie sama zbić z desek "wygódkę". Dom już stoi, a "wygódki" jak nie było, tak nie ma. Na moje pytanie, jak załatwiają swoje potrzeby, usłyszałem, że tak solidnie pracują, że nie mają na to czasu! Ja jednak coś podejrzewam, gdy zerkam na oddalone krzaki... My mielismy dokładnie taka samą sytuacje. Mieli sobie zbić "wucecik", ale chyba im sie nie chciało .... W poblizu naszczescie mamy mały "zagajnik" czytaj około 10 drzew obok siebie. Na spacery dookoła " zagajnika" to nie dało rady w czasie lata sie wybrac - ATAK MIN ALTYLERYJSKICH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renwoj 11.02.2006 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2006 Moi robotnicy również sami się postarali o toaletę, nawet sobie zrobili wycieraczkę z listewek. Ja podrzuciłam im tylkao Playboya. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 12.02.2006 08:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 My mielismy dokładnie taka samą sytuacje. Mieli sobie zbić "wucecik", ale chyba im sie nie chciało .... W poblizu naszczescie mamy mały "zagajnik" czytaj około 10 drzew obok siebie. Na spacery dookoła " zagajnika" to nie dało rady w czasie lata sie wybrac - ATAK MIN ALTYLERYJSKICH To wcale nie jest śmieszne. Nie wzięłaś pod uwagę, że ten zagajnik też jest czyjąś własnością? Chciałabyś, żeby na Twojej działce ktoś też tak napaskudził? Obowiązkiem inwestora jest zapewnienie WC na budowie. Eeeech, typowe polskie podejście, szkoda gadać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KamaD 12.02.2006 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Moja ekipa przyjechała z własnym Toi Toi-em. Na okres zimowy Toi-Toi zniknšł (brak pracy na budowie) ale pewnie na wiosnę znowu się pojawi, chyba, że uruchomię już w domku którš toaletę (ale wštpię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.02.2006 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 A mój mąż własnymi rękami wykonał TO http://foto.onet.pl/upload/32/89/_577452_n.jpg Służy wspaniale Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kropi 12.02.2006 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Śliczności . Tylko gdzie serduszko? U kumpla na działce była taka sławojka postawion na czas budowy, z tym że budowa skończyła się w latach 80-tych a sławojka przetrwała do ubiegłego roku, kiedy to we wsi założyli w końcu wodociąg i można było zrobić łazienkę z prawdziwego zdarzenia. A sławojka skończyła w ognisku - tylko jakoś nikt nie miał odwagi piec na tym ogniu kiełbasek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 12.02.2006 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Dobrym pomysłem jest stara budka telefoniczna (taka stalowa z lat 80-tych) Śmiesznie wygląda "telefon" na działce ale za to jak przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Petroniusz 12.02.2006 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Siemanko Z nieukrywanym podziwem zerknąłem w ten post ,by przekonać się jaki wielki entuzjazm rozbudził wątek KIBLA na budowie, .............. Raczej do tego typu tematów założyłbym oddzielny wątek np. "Humor budowlany" czyli -jak zgodnie z prawem budowlanym zrobić "siusiu " na placu budowy......................... A jak ktoś ma więcej problemów z tym :jak zbudować ,z czego , jakich wymiarów, jakie wyposażenie, jaki standard, jaki papier, jaka deska, i licho wie co jeszcze ,to uprzejmie informuję że niżej zamieszczony fotos przedstawia" świątynię dumania" którą wykonali sami budowlańcy , z obladrów ( myślę że jak ktoś chce zbudować dom, to wie co to takiego ) BO INACZEJ MIELIBY PRZES.....ANE http://petroniuszcezar.w.interia.pl/foto/P7060010.jpg Pozdro dla wszystkich poszukujących ................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin_budowniczy 12.02.2006 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2006 Dobrym pomysłem jest stara budka telefoniczna (taka stalowa z lat 80-tych) Śmiesznie wygląda "telefon" na działce, ale za to jak przyjemnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 15.02.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2006 A ja mam taką: http://budowa.fr.pl/dom054.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 16.02.2006 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 A ja mam taką: http://budowa.fr.pl/dom054.jpg Pełna kultura - nawet klamka jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maly_budowniczy 16.02.2006 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Przypomina mi się film : Nic Śmiesznego i akcja z takim właśnie kibelkiem A ja póki co czekam do wiosny i skorzystam z prawa do wybudowania bez pozwolenia obiektu o powierzchni użytkowej do 2m2 z przemyślnym systemem kanalizacji ) Po wszystkim wezme młot i zburzę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 16.02.2006 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Pełna kultura - nawet klamka jest No pewnie! I to jaka - złota Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOGUS66 16.02.2006 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2006 Mój kierownik na pytanie od czego zaczynają budowę, odpowiedział, że od kibla, bo jest to najważniejszy element placu budowy.Jak powiedział tak zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majefał 18.02.2006 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Potrzeba matką wynalazku - jak mawiają A JAK POTRZEBA DUŻĄ TO.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawes 27.05.2008 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 A ja potrzebuję zrobić taką: wygódkę / sławojkę / wychodek może ktoś kto robił to sam, mógł by mi coś mądrego napisać, np. - z czego robić ? desek czy płyt... jak płyt to czy trzeba a jeśli TAK to JAK zabezpieczyć od deszczu? - jakie wymiary ? - jak zabezpieczyć, żeby nie przewróciła się na wietrze? itd... itp... wiem, że ktoś może uznać moją prośbę za śmieszną czy nie potrzebną ale mam wolne popołudnia, chęci i trochę różnych materiałów budowlanych, jeszcze z budowy Brata. A jeśli niektórzy piszą, że taka konstrukcja może przetrwać kilka lat to na pewno cenna może być wiedza jak ją zrobili Może i moja kiedyś przyda się komuś jeszcze. A zresztą moja budowa potrwa conajmiej kilka lat i dlatego zleży mi na dobrej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaro71 27.05.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 A ja potrzebuję zrobić taką: wygódkę / sławojkę / wychodek może ktoś kto robił to sam, mógł by mi coś mądrego napisać, np. - z czego robić ? desek czy płyt... jak płyt to czy trzeba a jeśli TAK to JAK zabezpieczyć od deszczu? - jakie wymiary ? - jak zabezpieczyć, żeby nie przewróciła się na wietrze? itd... itp... Polecam rękodzieło: http://forum.muratordom.pl/postawilem-pierwsza-w-zyciu-budowle-kibelek-i-sie-chwale,t86957.htm?highlight=kibelek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 27.05.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 U nas, od dwóch lat stoi kibelek "samorobiony" czyli budka z "serduszkiem. Po zakupie działki zbita własnoręcznie przez inwestora i ustawiona nad wykopanym przez latorośl dołem. Bo chociaz budowę zaczynamy latem, to gdzie byśmy chodzili tam gdzie "król piechota chodzi" jak przyjeżdzalismy na działkę? Chodzenie z saperką do lasu nam sie nie uśmiechało. A teraz będzie i dla budowlańców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
majkoski 27.05.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Aha, zrobiony z desek boazeryjnych i przykryty daszkiem z saidingu. Drzwiczki zamykane na haczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Hazaj 27.05.2008 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2008 Aha, zrobiony z desek boazeryjnych i przykryty daszkiem z saidingu. Drzwiczki zamykane na haczyk. Ja kupiłem za 800zł nową drewniana śliczną ..... Jak jestem na budowie to chodzą do niej ale gdy tylko wyjadę to po śladach widać że bywają wszędzie... można trafić na minę.Może moja brygada jest z lasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts