Gość 27.04.2004 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Moja ekipa przyjechała z własnym Toj Tojkiem, którego kulturalnie uprzątnięto po zakończeniu robót. A skąd ta ekipa? Pozdrawiam Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 27.04.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 A ja kupiłam piękny drewniany kibelek za całe 250 zł. Do tego wykopana dziura i jest gites. WC stoi na tyłach ogrodu. Gdzie kupiłaś rzeczony gotowy kibelek z drewna? Postawiłbym taki nad świeżo wkopanym szambem metodą Chatte. Mogę dać telefon ale to koło Ostrowa Wlkp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krystian 27.04.2004 22:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2004 Dziura w ziemi z zabezpieczonymi bokami a nad nią własnej roboty drewniana wygódka w której znalazła nawet zastosowanie stara deska sedesowa.... wszyscy wykonawcy bardzo sobie chwalą (no i nie brudzą w piwnicy jak u sąsiada ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mark0 01.05.2004 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2004 pierwszą rzeczą po zepchnięciu humusu było postawienie (nad gębokim dołem) przez ekipę drewnianej wygódki (z deską sedesową). Tylko czemu nie zrobili jeszcze drzwi??? Może lubią widok na okoliczne łąki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 03.05.2004 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 A mam toaletę z WC Famis za 200 zł/mc w tym 2 serwisy, bo mam 7 ludzi w ekipie (opróżnianie toalety + mycie ciśnieniowe + 2 rolki papieru). Mogę w każdej chwili zawiesić umowę, firma zabiera kabinę, a na moje żądanie przywozi ją z powrotem. Czysto, schludnie i kulturalnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 03.05.2004 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2004 Z odpadów drewnianych zbiłem kibelek i zamocowałem nad wcześniej wykopanym dołkiem, po zmniejszeniu się pojemności dołek został zasypany i kibelek otrzymał nowy dołek. Stan surowy (domu) wymagał tylko dwóch dołków. Oczywiście nie wszędzie wypada wykopać dołek Na początku budowy wykonawca powiedział mi, że kibelek na budowie świadczy o inwestorze a budowa na której nie ma kibelka to nie budowa. Co do tego się znim zgadzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Remus 04.05.2004 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2004 Na mojej działce stał wcześniej stary drewniany domek i równie stary drewniany kibelek (w znacznie lepszym stanie niż domek). Wykopaliśmy wielką nową dziurę, postawiliśmy nad nią stary drewniany kibelek i zamocowaliśmy nowiutką, taniutką deseczkę sedesową. Ogólnie działa. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GrzegorzS 05.05.2004 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Ja postawiłem kibelek ze starej szafy (może trochę ciasny, ale damy radę ). Niestety, kibelków takich nie było na okolicznych budowach więc pod moją nieobecność miewałem gości - kilku chyba z problemami gastrycznymi, jeśli wiecie o co mi chodzi. W tym tygodniu będzie szambo, podłączam jeden kibelek i likwiduję przybytek w ogrodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 05.05.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Ja podobnie jak Magi kupiłam drewniany kibelek za 250 zł i stoi w rogu działki. Jest zamykany na kluczyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mly 05.05.2004 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2004 Moja ekipa sama sobie postawila w rogu dzialki cztery drewniane slupy zadaszone i ze scianami z folji a w srodku gleboki dol przykryty deskami z otworem strzelniczym. Bylo czysto ale w lato wewnatrz strasznie smierdzialo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aleksik 06.05.2004 04:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 A czy czasem przepisy nie mówią o konieczności posiadania kibelka na budowie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 06.05.2004 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Ja wypożycyłem kabinę WC od jednego z dostawców. Płacę jakieś pieniądze i kabina jest czyszczona na moje zamówienia. Pomysł godny rozpropoagowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ubek 06.05.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Witam, temat jak najbardziej słuszny. Ja prawie kończę konstrukcję z płyt OSB i desek. Koszt ok 200pln. Ale mam pytanko: Macie jakiś dobry srodek chemiczny służący zabijniu zapachu?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 06.05.2004 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Dziura w ziemi z zabezpieczonymi bokami a nad nią własnej roboty drewniana wygódka w której znalazła nawet zastosowanie stara deska sedesowa.... wszyscy wykonawcy bardzo sobie chwalą (no i nie brudzą w piwnicy jak u sąsiada ) Dokładnie mam tak samo choć roboty zaczną za jakiś miesiąc to kibelek już jest. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thalex 06.05.2004 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2004 Witam, temat jak najbardziej słuszny. Ja prawie kończę konstrukcję z płyt OSB i desek. Koszt ok 200pln. Ale mam pytanko: Macie jakiś dobry srodek chemiczny służący zabijniu zapachu? Pozdrawiam WAPNO Nikt do tej pory nie napisał, że do kibelków na budowie należy wsypywać wapno w proporcji 1:5 (jak chudiak) tzn 5 kup 1 łopata wapna. Darujcie żarty ale ale wapno wsypujcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2004 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Ja mam TOI TOI, za wynajem nic nie płacę, płace tylko za serwis co 2 tygodnie, miesiecznie wychodzi mi 171zł brutto (z fakturą). Toi toja wziąłem na 2 miesiące, mam na działce kanalizę, jak będzie już stał budynek to uruchomię kibelek w łazience.PozdrawiamTomi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdzia 07.05.2004 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Dla mnie ta sprawa jest bardzo tajemnicza. Nie wiem, jak moi panowie sobie z tym radzą, ale przez delikatność nie pytałam. Działka nie jest ogrodzona, jest na uboczu, niedaleko jest rów porośnięty krzakami, więc... mogę się tylko domyślać. Kłopot powstaje jednak wtedy, kiedy JA się pojawiam na budowie, i wcale nie dlatego, że panowie się krępują, ale chodzi o to, że ja też czasem muszę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 07.05.2004 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Wydaje mi się, że są jakieś przepisy co do wymogu posiadania kibelka na budowie. Tak samo - jak tablicy informacyjnej. A to, że co niektórzy się nie stosują - to już inna bajka Ja mam drewnianą wygódkę, zbitą z desek, jeszcze nie podłączona do kanalizacji (tzn. nie postawioną nad wykopanym wcześniej dołem na działce). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 07.05.2004 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2004 Witam, temat jak najbardziej słuszny. Ja prawie kończę konstrukcję z płyt OSB i desek. Koszt ok 200pln. Ale mam pytanko: Macie jakiś dobry srodek chemiczny służący zabijniu zapachu? Pozdrawiam WAPNO Nikt do tej pory nie napisał, że do kibelków na budowie należy wsypywać wapno w proporcji 1:5 (jak chudiak) tzn 5 kup 1 łopata wapna. Darujcie żarty ale ale wapno wsypujcie Dokładnie tak mam zamiar postawić woreczek wapna w tym kibelku coby troszkę mniej pachniało w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dyletant 08.05.2004 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2004 Szpadel i do lasu. Mogę sobie na to pozwolić. Ponad 2 ha działki, z czego 0,5 ha to las. A jak ktoś ma ciasno, to niech robotnicy zaczną budowę od wykopania latryny i zbicia szaletu z desek szal(et)unkowych. Przy latrynie kubełek wapna i załatwione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts