Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hm, hm :-) Jak sobie radzicie z WC dla budowla?ców??

Senser

Recommended Posts

• Odpowiedzi 139
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Z odpadów drewnianych zbiłem kibelek i zamocowałem nad wcześniej wykopanym dołkiem, po zmniejszeniu się pojemności dołek został zasypany i kibelek otrzymał nowy dołek. Stan surowy (domu) wymagał tylko dwóch dołków.

Oczywiście nie wszędzie wypada wykopać dołek :( :(

Na początku budowy wykonawca powiedział mi, że kibelek na budowie świadczy o inwestorze a budowa na której nie ma kibelka to nie budowa.

Co do tego się znim zgadzam

Na mojej działce stał wcześniej stary drewniany domek i równie stary drewniany kibelek (w znacznie lepszym stanie niż domek). Wykopaliśmy wielką nową dziurę, postawiliśmy nad nią stary drewniany kibelek i zamocowaliśmy nowiutką, taniutką deseczkę sedesową. Ogólnie działa.

Pozdrowienia

Ja postawiłem kibelek ze starej szafy (może trochę ciasny, ale damy radę :wink: ). Niestety, kibelków takich nie było na okolicznych budowach więc pod moją nieobecność miewałem gości - kilku chyba z problemami gastrycznymi, jeśli wiecie o co mi chodzi. W tym tygodniu będzie szambo, podłączam jeden kibelek i likwiduję przybytek w ogrodzie.

Dziura w ziemi z zabezpieczonymi bokami a nad nią własnej roboty drewniana wygódka w której znalazła nawet zastosowanie stara deska sedesowa.... wszyscy wykonawcy bardzo sobie chwalą :p (no i nie brudzą w piwnicy jak u sąsiada :roll: :-? )

Dokładnie mam tak samo choć roboty zaczną za jakiś miesiąc to kibelek już jest.

pzdr

Witam, temat jak najbardziej słuszny. Ja prawie kończę konstrukcję z płyt OSB i desek. Koszt ok 200pln. Ale mam pytanko: Macie jakiś dobry srodek chemiczny służący zabijniu zapachu?

Pozdrawiam

WAPNO

Nikt do tej pory nie napisał, że do kibelków na budowie należy wsypywać wapno w proporcji 1:5 (jak chudiak) tzn 5 kup 1 łopata wapna.

Darujcie żarty ale ale wapno wsypujcie :D

Ja mam TOI TOI, za wynajem nic nie płacę, płace tylko za serwis co 2 tygodnie, miesiecznie wychodzi mi 171zł brutto (z fakturą). Toi toja wziąłem na 2 miesiące, mam na działce kanalizę, jak będzie już stał budynek to uruchomię kibelek w łazience.

Pozdrawiam

Tomi

Dla mnie ta sprawa jest bardzo tajemnicza. Nie wiem, jak moi panowie sobie z tym radzą, ale przez delikatność nie pytałam. Działka nie jest ogrodzona, jest na uboczu, niedaleko jest rów porośnięty krzakami, więc... mogę się tylko domyślać. Kłopot powstaje jednak wtedy, kiedy JA się pojawiam na budowie, i wcale nie dlatego, że panowie się krępują, ale chodzi o to, że ja też czasem muszę...

Wydaje mi się, że są jakieś przepisy co do wymogu posiadania kibelka na budowie. Tak samo - jak tablicy informacyjnej. A to, że co niektórzy się nie stosują - to już inna bajka :evil:

Ja mam drewnianą wygódkę, zbitą z desek, jeszcze nie podłączona do kanalizacji (tzn. nie postawioną nad wykopanym wcześniej dołem na działce).

Witam, temat jak najbardziej słuszny. Ja prawie kończę konstrukcję z płyt OSB i desek. Koszt ok 200pln. Ale mam pytanko: Macie jakiś dobry srodek chemiczny służący zabijniu zapachu?

Pozdrawiam

WAPNO

Nikt do tej pory nie napisał, że do kibelków na budowie należy wsypywać wapno w proporcji 1:5 (jak chudiak) tzn 5 kup 1 łopata wapna.

Darujcie żarty ale ale wapno wsypujcie :D

Dokładnie tak mam zamiar postawić woreczek wapna w tym kibelku coby troszkę mniej pachniało w okolicy.