anpi 09.05.2004 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Szpadel i do lasu. Mogę sobie na to pozwolić. Ponad 2 ha działki, z czego 0,5 ha to las. A jak ktoś ma ciasno, to niech robotnicy zaczną budowę od wykopania latryny i zbicia szaletu z desek szal(et)unkowych. Przy latrynie kubełek wapna i załatwione. Ja też mam las, co prawda nie pól haktara, ale zawsze. Jednak nie chciałbym, żeby robotnicy do niego biegali, tym bardziej, że nie wierzę, że za każdym razem używali by łopaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.05.2004 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Cosik mi się widzi ,że w tym roku grzyby będą w wyjątkowej obfitości kupami....rosnąć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2004 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Cosik mi się widzi ,że w tym roku grzyby będą w wyjątkowej obfitości kupami....rosnąć... chyba się nazywają papierzaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.05.2004 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Odmiana "pokrupnikowa" "pośledzikowa" Jamles..zaraz nas tu ukamieniują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamles 09.05.2004 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Odmiana "pokrupnikowa" "pośledzikowa" Jamles..zaraz nas tu ukamieniują chyba zakupkują i posypią wapnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.05.2004 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 oooo znaczy się bogate w wapno i błonnik... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wakmen 09.05.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 A może ktoś i "bobki" znajdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 09.05.2004 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 Wy tu sobie robicie śmichy chichy, a to wbrew pozorom poważna sprawa. Ja na przykład wcale nie chciałbym sprzątać po robotnikach. A taka "wygódka" wcale wiele nie kosztuje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MEDYK 09.05.2004 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2004 A moja to jest zrobiona, nie uwierzycie z boazerii.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Senser 13.05.2004 07:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2004 Senser, mozesz wziac ode mnie ten kibelek. W sumie nie mamy do siebie daleko. Pozdro Jay Już wysłałem ci stosownego posta, ale coś cię chyba nie ma w necie... Z chęcią bym skorzystał z twojej pomocy... Senser, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwet 04.07.2004 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 Ja dałam turystyczny plastikowy kibelek przenośny + chemia do wlania. Musieli sami sobie czyścić, wylewać do wykopanego dołu raz na jakiś tydzień i zasypywać. Dzięki chemi z bakteriami to nie śmierdzi. Jakie masz doświadczenia.Czy faktycznie wystarczy oprózniać raz w tygodniu.Ile osób korzystało?Jakie są koszty chemii? Interesuje mnie to bo szukam jakiegoś rozwiązania na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 04.07.2004 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2004 pamiętam takie sławojki o jakich mówicie z wakacji na wsi - do dziś robi mi się niedobrze na myśl o nich - nie wiem czy kiedykolwiek zaglądaliście do środka, ale nie wyobrażam sobie mieć czegoś takiego u siebie - chyba zainwestuję w toja, albo faktycznie zrobię szybko szambo. Może to skrzywienie, ale chodziłam do klasy biol-chem i najlepiej z tej biologii zapamietałam o pasożytach. Czy nikt o tym nie pomyślał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregreg 05.07.2004 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Stara szafa trzydrzwiowa + dwie deski o długości 150 cm + trochę gwoździ + 2 m2 papy = KIBELEK. Wstwić nad dołem i gotowe! U mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gregreg 05.07.2004 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Stara szafa trzydrzwiowa + dwie deski o długości 150 cm + trochę gwoździ + 2 m2 papy = KIBELEK. Wstwić nad dołem i gotowe! U mnie działa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tadeusz M 05.07.2004 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 Wapno odradzam. Na wcześniejszej budowie zasypali ziemią dół po demontażu kibelka. Śmierdziało przez 2 lata. U mnie teraz zbili kibelek z desek. Pod nim dół wyłożony podwójną folią budowlaną. Koło duży worek z torfem (starczy na 2 miesiące). Zasypują dużą garścią po użyciu. Kupiłem papier toaletowy by nie używać gazet. Raz na tydzień wlewam wiadro wody z rozrobioną łyżką bakteri do szamb biologicznych "septifos"- ubija pasożyty i bakterie chorobotwórcze. Nie śmierdzi. Nie zanieczyszcza wody gruntowej. Po skończeniu budowy będzie w tym miejscu kompostownik na działce niezbędny - dół zostanie powiększony. A nawóz będzie pyszny pod wszystko. Polecam metoda najtańsza i super ekologiczna. Eksploatacja 15zł /miesiąc (głównie koszt papieru) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 05.07.2004 10:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2004 U nas po wielu bojach staneło na tradycji - bo jest najtaniej.Właśnie zawiozłem ekipie deseczki i krawędziaki i zbijają stosowny przybytek.Pod nim oczywiście dołek, a po wszystkim grunt i tak będzie nadsypywany,więc nie mam obaw estetyczno - biologicznych. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 10.02.2006 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 witam, jaki jest przyblizony koszt budowy takiego kibelka ? nie wliczajac robocizny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Heath 10.02.2006 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 U mnie ekipa sama zapewnia kibelek. Ale jak skończą stan surowy i się zawiną, trzeba bedzie zakasac rękawy i wykonać pierwszą życiową budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
erciu 10.02.2006 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Po pierwsze kibelek na budowie MUSI być!!!! Nie odsyłajcie waszych budowlańców do krzaczków. U mnie tradycja - drewniany kibelek przykryty papą +deska sedesowa. No i oczywiście papier. kibelek został przewieziony z poprzedniej budowy którą zakończyłam sukcesem w zeszłym roku. Tak jak napisałem wyżej: płacę za każdym miesiąc 230zł, czyli dobrze rozumujesz - 2300zł za 10 miesięcy , lecz gdy jest np. dwumiesięczna przerwa na budowie to zawieszam umowę i płacę tylko za dzierżawę samego TOI-TOI (bez opróżniania) - coś około 50zł miesięcznie. Moim skromnym zdaniem to rozrzutność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marekj 10.02.2006 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2006 Tez myślałem o ToiToi ale ekipa przyszła i pierwsze co to wykopali z tyłu działki dziurę i z materiałów z rozbiórki (stare łaty + boazeria) zbudowali śliczną budkę . Robiłem rozbudowę/modernizację domu wiec materiałów z odzysku było cała masa. Majster nawet nie wpadł na pomysł żeby sobie cos za to liczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts