f.5 20.05.2013 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam pytanie mam być moze dziwne.Czy mozna sprzedać nieruchomośc taniej niż wynosiła jego cena zakupu 4 lata temu?Jak sie zachowa US w takim wypadku ? Załóżmy ze kupiłem mieszkanie w 2009 roku za kwotę 300 000stan developerski.nieruchomosc pochłonęła kolejne 100 000 na wyposażenie na częsc są fakturki na częsc nie. Chcę sprzedać mieszkanko 4 lata pozniej za 300 000 czyli rownowartosc zakupu.Jak w takiej sytuacji zachowa sie urząd skarbowy , czy będzie naliczony jakis podatek? sytuacja byc moze abstrakcyjna ale moze ktos tak zrobił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 20.05.2013 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Oni maja swoje widelki wyceny . Jezeli bedzie poza widelkami napewno sie przyczepia .Ale nie nalezy sie tym przejmowac taka maja procedure . Trzeba bedzie wyslac tylko pismo z wyjasnieniami i tyle . Pewnie na tym sie skonczy . Wiem to z wlasnego doswiadczenia. Aha te ich widelki nie sa jakos oderwane od rzeczywistosci raczej nadanzaja za zmieniajacym sie rynkiem. Dobrym roziwazaniem jest telefon do US .Albo najlepiej pofatygowanie sie osobiscie i wypytanie o szczegoly. Wtedy mozna nawet zarzadac na pismie interpreatcji przepisow na dany dzien czy cos podobnego (niepamietam ) Edytowane 20 Maja 2013 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
firewall 20.05.2013 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 jeżeli kupiłeś za 300 i sprzedajesz za 300 to nie doczepią się w żaden sposób. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 20.05.2013 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) ich nie interesuje roznica miedzy kupnem i sprzedarzy tylko cena sprzedarzy na dany dzieni w jakim stanie jest mieszkanie .I porownuja to do wlasnych widelek. edit ale w tym przypadku zupelnie bym sie nie przejmowal. Edytowane 20 Maja 2013 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts