m.biruta 20.05.2013 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam, Posiadam połowę bliźniaka, pow. użytkowa ok. 270m^2 i planuję ogrzewanie kotłem gazowym, kondensacyjnym, jednofunkcyjnym z zasobnikiem 150-200L. Mój plan zakłada całościowe ogrzewanie podłogówką (na dole beton polerowany, na górze 2 piętra podłogi drewniane), ewentualnie jeśli będziecie bardzo odradzać to na dole podłogówka, na piętrach grzejniki. Znajomi obok mają Buderusa (~140m^2) i bardzo sobie chwalą, ja też się nad Buderusem zastanawiam, aczkolwiek wyczytałem na forum, że warto się pochylić nad Wolf'em, a Buderusa trochę traktujecie jak "Gardenę" do ogrodu - płaci się za markę i design Jak to z tym jest? Poszukuję też instalatora i serwis pracujący w okolicach Warszawy Wesołej/Sulejówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.05.2013 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 zacznij od końca czyli od serwisu. Jak znajdziesz dobry serwis to kup kocioł który serwisują. To podstawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 20.05.2013 07:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) zacznij od końca czyli od serwisu. Jak znajdziesz dobry serwis to kup kocioł który serwisują. To podstawa. Czyli zakładasz, że będę często-gęsto potrzebował serwisu i pod niego mam wybierać markę? Edytowane 20 Maja 2013 przez m.biruta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.05.2013 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 poczytaj forum, dobry serwis to podstawa. To nie żarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m.biruta 20.05.2013 12:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 No to może ktoś poleci dobry serwis na W-wę Wesołą/Sulejówek/Starą Miłosną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Artis0 24.05.2013 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Bez przesady z tym serwisem. Mamy w firmie juz chyba 4 lata buderusa gb162 i do kotla nikt nie musial sie palcem dotykac od nowosci. Jak sie kupuje jakies slabe konstrukcje jak taki Dietrich MCR to faktycznie dobrze miec serwis blisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm2 26.05.2013 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Buderus ze względu na sterowanie. Jaki model masz na oku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm2 26.05.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Z serwisem buderusa w teorii nie ma problemu. Przeszli pod junkersa. Zmieniła się ich polityka. Kocioł możesz kupić w każdym miejscu i wzywając serwisanta na pierwsze uruchomienie płaci za to producent. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
280m 26.05.2013 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2013 Z ciekawości jak masz ocieplony budynek tak z grubsza? bo mam podobny metraż w bliźniaku tyko że zero ocieplenia. ciekaw jestem jaka jest różnica w zapotrzebowaniu na ciepło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sadm2 27.05.2013 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2013 Gazobeton 24 cm, styropian 15 cm fasada, dach 28 cm wełna toprock, strop od strychu 28 cm wełna toprock. W innych miejscach tyle ocieplenia ile można było zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maciej Budzyński 11.06.2013 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Witam, Posiadam połowę bliźniaka, pow. użytkowa ok. 270m^2 i planuję ogrzewanie kotłem gazowym, kondensacyjnym, jednofunkcyjnym z zasobnikiem 150-200L. Mój plan zakłada całościowe ogrzewanie podłogówką (na dole beton polerowany, na górze 2 piętra podłogi drewniane), ewentualnie jeśli będziecie bardzo odradzać to na dole podłogówka, na piętrach grzejniki. Znajomi obok mają Buderusa (~140m^2) i bardzo sobie chwalą, ja też się nad Buderusem zastanawiam, aczkolwiek wyczytałem na forum, że warto się pochylić nad Wolf'em, a Buderusa trochę traktujecie jak "Gardenę" do ogrodu - płaci się za markę i design Jak to z tym jest? Poszukuję też instalatora i serwis pracujący w okolicach Warszawy Wesołej/Sulejówka. Witam, przede wszystkim musi się Pan zastanowić, na jakich parametrach będzie działała Pana instalacja. Kotły kondensacyjne są bardziej wydajne przy niskotemperaturowych parametrach. Natomiast przy parametrach wysokich kotły kondensacyjne działają tak samo jak tradycyjne kotły gazowe a ich cena jest znacznie wyższa. W układzie ogrzewanie podłogowe na parterze oraz grzejnikowe na piętrze zastosowanie kotłów kondensacyjnych jest w pełni uzasadnione. Na stronie marki Buderus znajduje się lista autoryzowanych instalatorów oraz serwisantów. Można ich wyszukiwać biorąc pod uwagę swoje miejsce zamieszkania. Dodatkową zaletą kotłów marki Buderus jest możliwość otrzymania 5 letniej gwarancji. Chętnie odpowiem na ewentualne dalsze pytania. Pozdrawiam, Maciej Budzyński ________________________________ Konsultant Buderus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts