turalyon 20.05.2013 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam. W marcu podczas tynkowania zaskoczyły mnie mocne mrozy, i mimo grzania w jednym pomieszczeniu mam około 10 odparzonych placków jakieś 30x30cm. Tynk cementowo - wapienny, nakładany recznie, już skułem, do betonowego stropu, ale mam pytanie czy jakos szczególnie mam teraz przygotować to miejsce pod naprawe? I drugie najważniejsze pytanie - czy teraz, po 3 miesiacach jak tynki są już suche i łatwo te odparzenia usłyszeć i zobaczyć, mogą po pewnym czasie pojawić sie jakieś nowe odparzenia? Czy tynk odparzał sie tylko w momencie tych mrozów, i to co sie nie odparzyło bedzie sie mocno trzymać? Zastanawiam sie też czy kazać chłopakom robić szlichte na całym suficie, czy tylko te placki naprawiać. Czy jak później pójdzie na to gładz to ewentualne wszystkie nierówności wyrówna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek-jg 22.05.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Miejsca po skutym tynku możesz ewentualnie zagruntować.Napraw tylko te ubytki jak dobrze zatrą to nie będzie śladu ,tym bardziej po gładzi.Nowe odparzenia nie powinny się pojawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts