pablomoc 20.05.2013 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Czeka mnie montaż płyty gazowej i przy okazji dysz w tejże płycie. Płyta będzie zasilana gazem z butli. Dysze na wymianę są w komplecie z płytą ale jest problem bo dołączone są dwa komplety dysz. Jeden komplet jest z większą dziurką ( taką milimetrową) a drugi z mniejszą taką na grubość igły do szycia. Które dysze należy zainstalować w przypadku zasilania płyty gazem z butli, ewentualnie jakich oznaczeń na nich szukać. Coś tam na nich jest napisane ale w tej chwili nie podam tu bo jestem w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 22.05.2013 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 (edytowane) Do płyty powinny być dołączone cztery dysze (muszą być oznaczone jako LPG, czyli propan-butan). Dysze mają trzy różne średnice, oznaczone jako setne lub tysiączne części milimetra ("coś tam na nich jest napisane"), czyli 50 oznacza 0,5 mm. Największa dziurka do dużego palnika, dwie mniejsze do średnich, najmniejsza do małego palnika. Po wymianie dysz pamiętaj o regulacji płomienia. http://www.youtube.com/watch?v=7ikvKEOGkBQ PS. nie wiem, po co dwa komplety? Może drugi jest na podtlenek azotu? Słyszałem o zastosowaniu tego gazu w samochodach, ale do kuchenki??? Edytowane 22 Maja 2013 przez free_shop Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 24.05.2013 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Podłączenie kuchenki gazowej i wymianę dysz powinien zrobić gość z uprawnieniami bo musi ci podbić na gwarancji swoją pieczątkę bez tego nie masz gwarancji. Każdy to olewa i sam montuje załatwiając sobie później pieczątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
free_shop 24.05.2013 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 Podłączenie kuchenki gazowej i wymianę dysz powinien zrobić gość z uprawnieniami bo musi ci podbić na gwarancji swoją pieczątkę bez tego nie masz gwarancji. Każdy to olewa i sam montuje załatwiając sobie później pieczątkę.Tjaaa...a wymianę żarówki powinno się zlecić elektrykowi, który ma uprawnienia powyżej 1 kV. Nie dajmy się zwariować. Ja podpinałem sam kuchenkę gazową. Później zadzwoniłem do gazownika. Przyszedł, sprawdził swoim przyrządem i podbił gwarancję. Wszystko zgodnie z prawem, ale taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gersik 25.05.2013 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2013 Przecież napisałem;Każdy to olewa i sam montuje załatwiając sobie później pieczątkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts