JacekC 20.05.2013 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 (edytowane) Witam bede sie budowal w granicy ale widze prblem z choinkami ktore posadzil sasiad w granicy w odleglosci 1m. Drzewka maja juz ok 6 m wysokosci.Napewno maja ponad 10 lat i i niektore galezie wchodza mi na dzialke. Czy robiac wykopy wyndamentow bede mogl podciac ich korzenie i galezie jesli beda mi zabardzo przeszkadzac? Sasiad wyraza zgode .Ale to jest teraz nie wiem co bedzie mowil jak bede sie do tego zabieral . Czy jak bede mial pozwolenie na budowe bede mogl go zmusic do usuniecia tych drzew albo przynajmniej przyciecia ? Edytowane 20 Maja 2013 przez JacekC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 20.05.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Żeby sąsiad usunął te drzewa potrzebował by zezwolenia z ochrony środowiska a oni takowego mogą nie wydać. Po drugie nie możesz go do tego zmusić jeżeli rosną na jego posesji. Wszystko zależy od jego dobrej woli. Chcąc poprzycinać gałęzie najpierw musisz go o tym poinformować, a później jeżeli tego nie zrobi możesz przyciąć te które przechodzą na twoja posesje. Co do korzeni to jak będziesz robił wykop nie wiesz czy są tam korzeni czy ich nie ma jak trafisz na nie to możesz je je popodcinać przecież na korzeniu fundamentu nie zrobisz.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JacekC 20.05.2013 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 pytanie ile potrzebuje miescja na zailzolowanie fundamentow i murow. 50 cm wystarczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts