cannon 20.05.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2013 Witam . Mam na oku fajną działkę dla syna .Ale ma feler .Stoi na niej budynek -parter przykryty płytą .Taki stary "bunkier".Ale jest na mapie geodezyjnej .Właściciel deklaruje ,że po podpisaniu umowy przedwstępnej usunie budynek i załatwi formalności w architekturze.Ja niestety nie mam żadnej wiedzy w takich kwestiach i nie wiem czy można wylać fundamenty w tym samym miejscu ,w którym były te ze starego domu?Co zapisać ewentualnej umowie przedwstępnej ,żeby nie zostać z jakimiś problemami . Z góry bardzo dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Truteń1719510061 22.05.2013 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 To że stoi budynek to nie problem a może być pomocą, jeśli właściciel chce to usunąć to wpisz to jako punkt umowy sprzedaży i po problemie. A budynek może być pomocny bo w takim przypadku jeśli dobrze pomyślicie to nie potrzeba dokumentów typu pozwolenia etc tylko dobry projekt i stawiacie dom na podstawie rozbudowy istniejącego budynku, oczywiście można wszystko wyburzyć i postawić od nowa tylko chyba jakaś część musi być w tym samym miejscu (2 ściany czy jakoś tak). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts