Sebastain 21.05.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam, Zadałem to pytanie na forum okiennym, ale faktycznie chyba lepiej powinienem je umieścić w tym dziale W poradniku murowania z YTONG'a jest napisane, aby zbrojenia pod oknami dawać w ostatniej spoinie, czyli jakby bloczek pod oknem. Ja zdecydowałem się na pręty 8fi, zagłębione w bloczku za pomocą rylca i zaprawy i tutaj moje pytanie: Czy można takie zbrojenie wykonać bezpośrednio pod oknem, tzn nie pomiędzy ostatnim i przedostatnim bloczkiem, tylko po prostu bezpośrednio pod oknem wyryć miejsce na druty i wcisnąć je w zaprawę? Co myślicie o takim rozwiązaniu, czy jest ono dopuszczalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałl 25.06.2013 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2013 Cześć Przed budową naszego domku studiowałem materiały wszystkich producentów bloczków i wszędzie było podane że jedną warstwę pod parapetem. U nas na rozpoczęcie budowy przyjechał instruktor z H+H rozpoczął budowę ścian (GRATISOWO) Wymurował ścianę do 3 warstwy i wykonał te zbroje pod okno. Tak jak piszesz wykonał zagłębienia rylcem i zatopił pręti fi 6 na to poszedł jeszcze jeden bloczek na klej. PozdrawiamMichał Płock Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Carpenter78 04.07.2013 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2013 Ja dałem w spoinie między przedostatnią a ostatnią warstwą bloczków pod oknem.Jak na razie spełnia swoją rolę i nic nie pęka ...a nacisk spory. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts