trac 21.05.2013 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam, Mam następujący problem: Posiadam taką kamerkę kopułkową: http://www.ceneo.pl/12196278 Zastanawiam się jak zamontować ją na gotowej elewacji. Na chwilę obecną mam tylko wystający kabelek ze ściany. Miałem pomysł aby wyciąć w elewacji dziurę na puszkę elektryczną, tam wpuścić kable i przykręcić kamerkę standardowymi śrubami. Niestety standardowe puszki mają średnicę 60 i 80mm a średnica otworów montażowych kamerki to 70mm. O podanej średnicy znalazłem tylko taką puszkę: http://allegro.pl/puszka-instalacyjna-do-plyt-gipsowych-70-mm-fv-i3244651975.html Nawet po zasilikonowaniu nie utrzyma się w elewacji oraz jest za płytka na zmieszczenie wszystkich kabli - minimalna głębogość to 60-80mm. Proszę o pomoc i porady . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 21.05.2013 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 http://www.sukces-zamocowania.pl/aktualnosci/kolki-do-mocowania-na-styropianie-isol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz80 21.05.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 a po co Ci ta puszka? Kamerkę mocujesz wkręcając wkręty w "ślimaki" w styropianie. Podłączenie elektryczne wewnątrz kamery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trac 21.05.2013 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Ta kamerka kopułkowa, tak jak 90% tanich na rynku ma 'fabrycznie' wychodzący kabelek z obudowy (niedemontowalny) długości ok 30cm, do tego na tym kabelku jest specjalny joystick do ustawiania paru opcji - balans bieli i inne pierdoły, obcięcie kabla nie wchodzi więc w grę. Kopułki też nie da się rozkręcić - wersja wandaloodpona.Taka ilość kabla musi być schowana w jakiejś puszcze. Najprostszym rozwiązaniem jest zrobienie puszki natynkowej i z boku umieszczenie kamerki na kołkach do styropianu. Ten sposób jest jednak najbardziej prymitywny i wtedy nie pisałbym o tym na forum.Czy ktoś rozwiązał u siebie ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek855 28.05.2015 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 (edytowane) Polecam instalację przez profesjonalną firmę: [sPAM] Edytowane 28 Maja 2015 przez Jarek.P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zdun Darek B 28.05.2015 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2015 W prezentowanych zestawach nie widzę kamery obracającej się .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 30.05.2015 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2015 kamera obracająca się czyli PTZ dobra to koszt około 600$ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts