grzesiek1980 21.05.2013 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Zburzyłem taras i teraz mam być zakładany nowy .Taras ziemny na który będzię kładziony gres .Fachowiec podpowiada żeby zastosować papę termozgrzewalna lub drozszy sposób hydroizolacje (dwuskładnikową) Co jest lepsze czy to drozsze jest lepsze .Ewentułalnie jakas inna metoda z góry dziekuje za podpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 21.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 IMO dziś powinno się już używać szlamów cementowych, jak najbardziej 2K. Pozwala nam to na w miarę łatwe wykonanie dylatacji z zachowaniem ich pokrycia na płytkach. To bardzo ważne dla dużych tarasów. Ostatnio spotkałem się z klientem, który nie wie czemu popękał mu betonowy taras - na ponad 40m2 nie było żadnej dylatacji, tymczasem sam wykonując nie robię większych pól niż 6m2. Dla zwolenników czegoś czarnego i w arkuszach są maty samoprzylepne jak Pecilastic WS. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 21.05.2013 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Zrób poprawnie taras jakimkoleiwk systemem i będzie ok. Położenie czegokolwiek nic nie da jak zawalisz np. obróbki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hokejgk1 22.05.2013 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Jakie zadanie ma spełniać wywinięta Papa na ścianę ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 22.05.2013 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Gdy płyta z tarasu jest na jednym poziomie ze stropem (lub jest jego przedłużeniem) to izoluje od wody styk ściany i płyty. Szczególnie zimą gdy nawieje śniegu a ciepło z domu go roztapia (strefie cokołu). Deszczówki to tam teoretycznie być nie powinno, a jej penetracje powinien przyjąć dobrze zrobiony cokół, ale śnieg i warunki zimowe to co innego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts