dozrc 27.06.2013 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Widziałem, ale nie spieszę się do testowania... Mam zaufanie do tego co leży już w ziemi kilkanaście lat i się sprawdza, a do nowości nabieram po "okresie przejściowym". Chociaż z opisu wygląda na rewolucję-rewelację Chętnie bym pomacał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.06.2013 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 dom-zrb no ja na zywca tez nie widzialem, z rok temu walczylem zeby to zastosowac w budynku z garazami podziemnymi, ze wzgledu na aplikacje (brak miejsca) i tylko natrysk. ale sie nie udalo. Jak tam nasze PCC?Ja jutro chyba bede lecial przez Lodz bo moj klient tam robi teraz sciany szczelinowe, moze by na jakas kawke sie umowic? pod tel 792030206 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 27.06.2013 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 odnośnie styrbitu - myślałem, że przy 3 - 4 warstwach da mi to pewną gwarancję, myślałem też, że rozpuszczalniki i sbs który jest w składzie dadzą odpowiednią powłokę.koszty - styrbit 20kg - 112zł potrzebuję jakieś 10-12 wiaderek2 komponentowy 28kg to jakieś 250zł (przynajmniej), z wiaderka wychodzi jakieś 7m2 (tak gdzieś doczytałem, patrzyłem na Sikę - tam niektóre preparaty mają ok, 6,5kg na m2/warstwę, ilości wychodzą dość spore), mam 65m2 do izolacji, czyli jakieś 10 wiaderek.różnica cenowa niby spora, bo styrbit jakieś 1120 do 1400, 2K - 2500min.wiem, że na pewnych rzeczach się nie zaoszczędzi, ale myślałem, że ten styrbit będzie ok.. co do Xypexa - pierwsze co mi się skojarzyło - to podobieństwo ze szkłem wodnym???takie pierwsze moje odczucia, ale nie znam tematu bliżej w całokształcie - wiem, że lepiej zrobić raz a porządnie - i uniknąć ponownej zabawy w wykopki.koszty rosną wtedy okrutnie swoją drogą i o oszczędnościach lepiej wtedy nie mówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 27.06.2013 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Z takim podejsciem: XPS + np. BM92 Schnell Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 27.06.2013 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 a kojarzysz w jakich kosztach się wyrobię na 65m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 27.06.2013 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 (edytowane) Masy KMB 2K to 4kg/m2 (już dwie warstwy) a nie 6,5kg na warstwę. Na równym podłożu wychodziło mi nawet mniej jak 4kg. 65m2 potrzebuje 260kg, czyli z okładem przy opk. 30kg potrzeba ci 9 opk. (270kg). 12 wiaderek styrbitu to 240kg, więc różnica pomijalna. Skuteczność i bezpieczeństwo bezwzględnie po stronie 2K. Teraz koszty. Styrbit 5,6zł/kg brutto rozumiem. Dorzuć [milionpińcet] i załatwię ci za tyle po kosztach np. Pecimor 2K (w drodze wyjatku, faktycznie cena normalna to 240-250zl za 28-30kg). W zamian oczekuję dobrej recenzji na forum, bo szczerze szkoda czasem ludzi jak wyrzucają kasę w błoto w produkty kończące się na -bit Fighter, masz PW Edytowane 28 Czerwca 2013 przez dozrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
m4rsh4ll 27.06.2013 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Jestem ciężko kapujący dlatego jeszcze raz zapytam. Jeśli fundament jest w gruncie i jest tylko z jednej strony zabezpieczony masą pecimor 2k, a z drugiej strony nie jest. Druga strona leży bezpośrednio w gruncie, to czy woda nie będzie przemieszczać się do warstwy pecimor 2k od wewnątrz i nie będzie odspajać tej masy od fundamentu ? Skoro w warunkach technicznych jest napisane Nie dopuszczać do wpływu wilgoci na spodnią stronęwarstwy PCI Pecimor® 2K, np. w przypadku przesiąkaniamuru. a tutaj mój obrazek poglądowy, wszelkie prawa zastrzeżone do jakiejkolwiek reprodukcji http://imageshack.us/a/img14/452/naqd.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 27.06.2013 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2013 Ten zapis dotyczy głównie parcia negatywnego, dlatego np. przy wykorzystaniu P2K do izolacji poziomej należy go docisnąć jastrychem. Osobiście nie spotkałem się by jakaś masa kmb odeszła z pionu. Na izolacji pionowej parcie w stronę którą opisujesz byłoby znikome. Przesiąkanie a nasiąkanie to różnica. Izolacja pionowa (na poziomach budownictwa niepodpiwniczonego) chroni głównie przed wilgocią gruntową, wodą jedynie okresowo (spływająca po deszczach ze ścian, rynien etc.). Nie służy do bezwzględnego odcięcia nasiąkania materiału, z którego jest ściana fundamentowa. Wilgoci jest jednak więcej w gruncie na który pada deszcz niż w tym pod domem.Rozważając sytuację komfortową, gdy stawia się nowy budynek, można myśleć o izolowaniu od obu stron, w przypadku domu już stojącego możemy tylko działać by nie pogarszać sytuacji. Ściany (i strefy cokołu) niezaizolowanej tak na prawdę ani trwale nie pomalujemy, nie ocieplimy, nie otynkujemy. Bezpośrednie działanie wody skutecznie nam to zniszczy prędzej czy później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 28.06.2013 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 dom-zrb myślałem, że styrbit jest troszkę lepszym produktem, ale jaki widać chyba nie do końca... co do Twojej propozycji, to jest jedna z tych nie do odrzucenia w info pod nickiem jest namiar na Łódź - tam można Cię znaleźć? musiałbym pomyśleć nad przetransportowaniem się do Ciebie. Co do Pecimora - będę w stanie sam ogarnąć tą substancję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2013 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 no prosze .... kolega dom-zrb rozdawnictwo zaczyna uprawiac, pieknie ale to dobrze, pomozesz forumowiczowi. Tak btw powinienes jeszcze zerknac na Caparol Isolan Kellerdicht 2K sprzedajac go nawet po takiej cenie... cos tam zostanie. Kosta - ogarniesz sam ta substancje, nie jest to jakies super skomplikowane.n Jakby Ci zabraklo gruntu: wez czesc bitumiczna z Pecimora2K i sobie rozciencz woda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 28.06.2013 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 czyli jak mam rozumieć - mój grunt, który już kupiłem, tzn izolex Dysperbit - też zwrócić to jest jakieś mazidło 3 kg, do rozcieńczenia 1:9 z wodą... jedyne co mnie czeka przed tą robotą - to wyrównanie ściany fundamentowej - jednak pogoda jest jaka jest... :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 28.06.2013 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Co ja zrobiłem Ale masz wybór jeszcze Caparola od fightera Wszystko od xxx-bitów jest lepsze, KMB w tzw średniej izolacji można już od 3kg stosować, cenowo to naprawdę poziom 4 krotnego maziania tymi syfiastymi materiałami... Niech ktoś w końcu to zrozumie! Kosta, tak Łódź - odezwij się z namiarem (kod pocztowy) na PW to powiem ci jakie są koszty ew. transportu. Mazidło sobie może zostaw, systemowo też jest do tego Pecimor F (5kg, roztwór 1:5) za ok 80zyla, ale to podobne dysperbitu. Edytowane 28 Czerwca 2013 przez dozrc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2013 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 z gruntem pod te bitumy 2K jest roznie u roznych producentow: Botament: BE901 (do rozcienczania) + BM92Basf-PCI: PecimorF (do rozcienczania) + Pecimor2KSIKA: IgolflexP01 (do rozcienczania) + Igolflex201Caparol: nie ma gruntu, gruntownaie rozcienczona, bitumiczna czescia: Caparol Isolan Kellerdicht 2K i pozniej to samo juz nie rozcienczone z 2 skladnikow jako wlasciwa izolacja Generalnie: gruntowac u wszyctkich mozna w ten sposob jak w Caparolu, ale posiadanie i zakup gruntu jest po prostu latwiejsze. dom-zrb: MC mu dostarczy w gratisie bezposrednio ze srody, BASF - chyba tez spelni min. logistyczne, tylko to chwila czasu na polaczenie ladunkow. Kosta: tak, jak mozesz zwroc ten grunt, moze i by sie nadawal, ale.... po co eksperymentowac na wlasnej skorze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 28.06.2013 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Z basfem by wyrobił minimum musiałby zakupić do spóły z sąsiadem, a z MC nie biorę to nie wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 28.06.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 wysłałem PW.... ale się porobiło pisałem Ci w info - pomierzę jeszcze raz dokładnie m2 po pogłębieniu wykopów, obliczy się jeszcze raz ile dokładnie i jakiś zapas i pewnie będziemy działać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2013 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Z basfem by wyrobił minimum musiałby zakupić do spóły z sąsiadem, a z MC nie biorę to nie wiem. hehehe no jak Ty Koscie Pecimora 2K po [milionpińcet] brutto za kmpl sprzedasz to moze kupic i 4 palety poczeka chwile, wystawi na allegro i jeszcze cos tam na tym zarobi o ile ma dzialanosc Edytowane 28 Czerwca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kosta 28.06.2013 09:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 pewnie i tacy by się znaleźli, co by tak zrobili ale to trochę nie fair... a to w końcu przysługa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dozrc 28.06.2013 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 Weźcie pousuwajcie te ceny bo mnie dystrybutorzy za j..a powieszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fighter1983 28.06.2013 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) usuniete hehehe no to Ci sie to udalo teraz dobre Edytowane 28 Czerwca 2013 przez fighter1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modena 28.06.2013 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2013 (edytowane) Masy KMB 2K to 4kg/m2 ..... Teraz koszty. Styrbit 5,6zł/kg brutto rozumiem. Dorzuć [milionpińcet] i załatwię ci za tyle po kosztach np. Pecimor 2K ..... W zamian oczekuję dobrej recenzji na forum, bo szczerze szkoda czasem ludzi jak wyrzucają kasę w błoto w produkty kończące się na -bit Kosta , tylko pozostaje pozazdrościć tej oferty na którą się załapałeś za [ milionpińćset] Ja się swego czasu śliniłam do Pecimora 2K.http://emotikona.pl/emotikony/pic/0cray.gif Niestety ciągle wychodził mi tak duży rachunek że w końcu kupiłam Izohan 2k plus Pozostaje mi mieć nadzieję że to mi nie odpadnie po czasie http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif Edytowane 28 Czerwca 2013 przez modena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts