KK2012 21.05.2013 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2013 Witam! Kamera termowizyjna pokazała, że ucieka mi ciepło z budynku przez fundament pomiędzy gruntem a ociepleniem ścian (na wysokości 20 cm). Czy jest sens docieplić fundament tylko na tej wysokości + np. wkopać się w ziemię na 15 cm czy to nie ma sensu i trzeba odkopać cały fundament? Pytam, bo mam już zrobioną opaskę, kostkę itd. no i nie mogę niestety odkopać fundamentu, a chciałbym coś z tym zrobić. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 22.05.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 czy fundament pod ziemią masz ocieplony czy nie? tam kamera na pewno nie wyłapie strat ciepła. szkoda tylko tej opaski z kostki - ja bym ocieplił cały fundament. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 22.05.2013 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 też bym ocieplił cały, będziesz spał spokojnie ze wszystko jest zrobione najlepiej jak się dało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KK2012 22.05.2013 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2013 Fundament mam ocieplony styropianem kilka cm. Dowiedziałem się jednak, że powinien to być styrodur. Przegapiłem to podczas budowy i niestety jest jak jest. Niestety odkopanie jest bardzo problematyczne właśnie przez tą opaskę. Część jest zabetonowana, kosztowałoby mnie to sporo kasy. Dlatego właśnie myślałem, aby ocieplić sama górę, około 30 cm, ale nie wiem czy jest sens. Górę ocieplę, a dołem ciepło będzie uciekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atsyrut 24.05.2013 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2013 jak będzie miejsce nieocieplone to na pewno ciepło będzie uciekać... to tak jak z hydroizolacją.... możesz zaizolować 99% powierzchni a woda znajdzie ten 1% bez izolacji i tamtędy zaleje wszystko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts