Tommco 10.06.2002 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2002 Mam pytanie. Czy 0,0465 metra szesciennego betonu potrzebnego na metr kwadratowy stropu Teriva Nova (jak mozna przeczytac na stronach internetowych producentow) to ilosc, ktora jest liczona na 4-ro centymetrowa warstwe wylewki nad pustaki? bEDE WDZIECZNY ZA SZYBKA ODPOWIEDZ. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kodi_gdynia 11.06.2002 05:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Jeśli nie na 4cm to na 100% na 3cm. Myślę jednak, że podają na 4cm. Temat co do ilości betonu na Terivę był poruszany. Wszyscy zgodnie mówili, że należy wziąć większą ilość, bo producent terivy nie liczy wieńców, żeber rozdzielczych itp. Zamów z 20-30% więcej. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tad 11.06.2002 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2002 Witam-ja policzyłem to w sposób następujący:najpierw całą powierzchnię stropu z Terivy razy 4 cm., potem całkowitą długość belek razy przekrój przeznaczony na beton bez uwzględniania zbrojenia, plus wieńce + miejsca gdzie była posadzka tradycyjna(przy schodach)plus schody, do tego dodać ok. 0,5 m3, lub bezpieczniej 10% tego co wyliczysz.Trafiłem w dziesiątkę.Przygotuj jakieś miejsca na ewentualne pozostałości betony, jakieś słupki do zalania, płyty pod drogę itp,wg potrzeb.Pozdrowienia -Tad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.06.2002 22:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2002 zrobiłem bardzo brzydko. zaprosiłem na budowę przedstawiciela handlowego firmy sprzedającej beton i poprosiłem by on wyliczył potrzebne ilości. oczywiście obliczył błędnie. za dodatkowe koszty związane z transportem po prostu nie zapłaciłem. był to odwet za moje podejrzenia, ze nie byli uczciwi gdy kupowałem beton na fundamenty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts