Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam.

Wreszcie doszedłem jak założyć dziennik dzień po dniu .Nie jest to takie oczywiste na tym forum to uwaga do moderatorów.

Ala dobra ja nie o tym.

Do budowy naszego domu skłonił nas przypadek jakim był niewątpliwie pomysł na zakup działki letniskowej.

Tak nam się to spodobało że postanowiliśmy z żonką o wyprowadzce z bloku i zamieszkanie w swoich czterech kątach.

Miejsca na resztę swojego wspólnego życia na dobre i na złe szukaliśmy prawie dwa lata.Najpierw była to okolica naszej nowej działki na której zamieszkaliśmy. Gdy dojrzeliśmy z decyzją i sprecyzowaliśmy nasze zachcianki okazało się że codzienne dojeżdżanie do miasta 20 km.podwożąc córkę do szkoły ( mamy jeszcze drugie stare dziecko ale ona jest już samodzielna i mieszka sobie sama ) jest dla nas zbyt uciążliwe ale najważniejsze że ona niemożne się nigdzie ruszyć i wszelkie życie towarzyskie z jej strony zamarło.

Więc transport w tą i z powrotem nas zniechęcił i zaczęliśmy szukać czegoś bliżej cywilizacji(komunikacji),i tak po przejrzeniu kilkunastu ofert wreszcie trafiliśmy na to o co nam chodziło.

Bardzo ważną rzeczą dla nas było odpowiednie usytuowanie działki jeśli chodzi o kierunek świata dłuższym bokiem do słońca i jej odpowiednie wymiary,stosunek szerokości do głębokości ,może szału niema ale znaleźliśmy zadowalające nas proporcje.

Były przy tym oczywiście spory z moją ładniejszą połówką o wielkość działki ja chciałem troszkę większą a piękna NIE, wygrał jej rozsądek i doświadczenie przy pielęgnacji ogrodu który mamy obecnie( za dużo koszenia) .Drugi powód to bliskość rezerwatu przyrody a to fajna rzecz. no i komunikacja pod nosem.

Cudo które kupiliśmy tak wygląda wklejam foto dla potomnych i na próbę.

DSC02376-1.jpg

DSC02379-1.jpg

[ATTACH=CONFIG]190980[/ATTACH]

Udało się i to od pierwszego razu no no .:yes:

Projektu szukaliśmy z jeszcze większą determinacją. Mamy z piękną trochę na tym punkcie hopla.Po zaopatrzeniu się w niezliczoną ilość katalogów z projektami i spędzeniu niejednej godziny dnia i nocy nad lekturą już prawie byliśmy gotowi kupić projekt gotowy i przerobić po naszemu ale okazało się że i owszem ale to sporo kosztuje.Nasze zainteresowanie padło na wybrane pracownie architektoniczne i powiem (napiszę) że jestem z tej decyzji bardzo zadowolony.Niedosyć że mamy projekt który spełnia nasze oczekiwania w stu procentach to cena jaką musielibyśmy zapłacić za nasze wymysły w gotowcu była by niemal taka sama i

Na pewno nie byli byśmy do końca zadowoleni.Polecam szukać pracowni bo my przekonaliśmy się że można.

[ATTACH=CONFIG]190981[/ATTACH]

Edytowane przez piotrmin

Bobra zaraz jestem świerzynka na forum staram się ogarnąć tą maszynę .

Projekt Indywidualny kilka krotnie delikatnie zmieniany , ale w końcu wyszło coś co nam naprawdę przypadło do gustu.Dla oceny pokażę wizualki zrobione jeszcze na tle fotek z zimowej auryfach - x2.jpgfach - x3.jpgfach - x6.jpgfah - x1.jpg

Uprzedzam że wszelkie próby kopiowania lub rozpowszechniania bez zgody autora są zabronione.

Pozdrawiam.

Witam

Małe problemy z zasięgiem internetu .rzut projektu

kostka - aranż.jpg

Projekty wnętrz robią się jeszcze trochę muszę poczekać ,realizujemy je w innej pracowni ,projektant wnętrz z którym podjęliśmy współprace to

gość który doskonale trafia w nasze gusta,poznaliśmy się kilka lat temu przy innej realizacji i jest to od teraz nasz nadworny projektant wnętrz.

Projekt ogrodu wstępny też się robi.Na razie jeszcze wiemy na ten temat niewiele ale chcemy go mieć wcześniej dla zasady najpierw projekt potem realizacja.