piotrmin 29.04.2014 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2014 Układamy instalacje hydrauliczne i styropian pod ogrzewanie podłogowe Na zewnątrz przygotowanie do podłączenia wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.05.2014 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Na podłogę układamy 20 cm. styropianu EPS 80 , lambda 0,38 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.05.2014 11:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 Przed domem trwają prace przy ogrodzeniu,(izolacja fundamentu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 02.05.2014 13:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2014 powiem jedno WOWbędę zaglądać !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 03.05.2014 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2014 Powiem drugie dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.05.2014 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 [ATTACH=CONFIG]246105[/ATTACH] hej-ponawiam prośbę o nazwę producenta stołu- będę bardzo wdzięczna, gdybyś przy okazji mógł zapytać o to swojego projektanta:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 05.05.2014 20:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 koktajl - pytałem ale on nabrał wody w usta i udaje że nie słyszy . Nie wiem dla czego .Obiecuje jeszcze raz jak nie to wyzywam go na ring. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 06.05.2014 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 koktajl - pytałem ale on nabrał wody w usta i udaje że nie słyszy . Nie wiem dla czego .Obiecuje jeszcze raz jak nie to wyzywam go na ring. To może odpowie chociaż, jakie to krzesła . Szukam właśnie kubełkowych, miękkich, wygodnych... Idziesz jak burza, ogromnie dużo się u Ciebie dzieje. Świetnie to wszystko wygląda. Podglądam cały czas, ale mam małego spręża z własną budową na razie, więc większość tematów dla mnie bardzo odległa na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 06.05.2014 23:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2014 Witam jak udało mio się ustalić to są to meble firmy http://www.bonaldo.it Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.05.2014 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2014 Dzieki Piotrze za cynk aczkolwiek nie wiem czy to na pewno bonaldo- znam ich produkty, jeszcze raz przejrzalam ich stronę i nie ma tam tego stołu no chyba ze to jakis starszy projekt juz wycofany ze sprzedaży. Tak czy siak szkoda bo wlasnie taki stół najbardziej mi sie podoba a mało jest stołów z cienkim blatem na A nogach i w dodatku sporych gabarytowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 11.05.2014 12:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Witam Na budowie prace instalacyjne posuwają się powoli do przodu .Woda rozprowadzona na 5 cm. styro położyliśmy rurki od wody wyrównaliśmy 5cm. styro i na górę poszło 10 cm. styro Podłogówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 11.05.2014 12:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2014 Kotłownia kiedyś będzie na razie kręcą rurki, mufki , śrubunki,zegarki, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 13.05.2014 07:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2014 Ruszamy z ociepleniem elewacji .Pojawił się materiał do przyklejenia styropianu. Rozstawione rusztowanie Pierwsze prace nad obniżeniem wnęk na zaprojektowana wysokość Na ściany 20 styropianu na kej + siatka 165 g+.tynk silikonowy baranek 1.5 Klej i tynk Master- pol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artastral 15.05.2014 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Witam Od jakiegoś czasu śledzę postępy i szczerze podziwiam Dom jest przepiękny a wizualizacje mnie dosłownie wyrwały z butów. Mocno trzymam kciuki, żeby wszystko się udało tak jak trzeba. Bardzo podoba mi się również płot i tu mam pytanie - czy płot muruje od razu ekipa od budowy domu? Fajnie to wygląda jak razem wyłania się cała zabudowa. A czy masz może jakąś wizualizację jak będzie wyglądało finalnie to ogrodzenia - lub przynajmniej główne wejście? Widzę tam jakiś daszek ale nie mogę sobie do końca wyobrazić jak to będzie wykombinowane. Nie wiem jeszcze czy na ogrodzenie robi się osobny projekt i czy od razu architekt się tym zajmuje? Apropo architekta - od razu widać tu rękę mistrza reforma Na każdym swoim projekcie odciska niepowtarzalny ślad. Jest niesamowity. Byłabym bardzo wdzięczna za podpowiedź z tym płotem. Jestem na etapie kończenia projektu i to dla mnie ważne. Może być na priv Jeszcze raz się witam i będę tu częstym gościem a za jakieś dwa mce zapraszam do mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 15.05.2014 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Ruszamy z ociepleniem elewacji .Pojawił się materiał do przyklejenia styropianu. Na ściany 20 styropianu na kej + siatka 165 g+.tynk silikonowy baranek 1.5 Klej i tynk Master- pol Trzymam kciuki, by styro z elewacji na każdej ścianie składał się jak puzzle z ociepleniem dachu Za równość ostatecznych obróbek też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 15.05.2014 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2014 Się dzieje Wizualnie wygląda, że masz dobre jakościowo ekipy .......co pewnie nie oznacza że można być mniej czujnym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 17.05.2014 09:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Witam ! artastral - trzymaj buty na budowie są niezbędne , bardzo dziękuję za pochwały wlałaś miód na moje uszy życzę powodzenia w realizacji planów budowlanych .Ogrodzenie robił ten sam projektant o którym mam takie samo dobre zdanie jak ty . Projekt domu powstał wraz z całą infrastrukturą towarzyszącą czyli z projektem ogrodzenia. Wizualizacje mam ale nie ma na nich tego zadaszenia o który pytasz . Postanowiliśmy je trochę pozmieniać i nie są takie jakie przewidywał projekt w pierwotnej fazie . Wyszło naprawdę fajnie i niedługo zabieramy się za jego wykończenie Pierwotnie wyglądał tak Postanowiliśmy dodać zadaszenie nad wejściem i pozmieniać przęsła i szerokość murów otaczających działkę. Na razie muszą wystarczyć fotki z realizacji .Ogrodzenie można stworzyć później i dobry projektant do tego tak podejdzie by dopasować się do bryły i wielkości zabudowy która powstanie na działce . W naszym przypadku ogrodzenie budowała ta sama firma która postawiła ściany . Styropian klej się do ściany Na budowie był dachowiec na moją prośbę sprawdziliśmy jeszcze raz wymiary pozostawionego dystansu i na razie wydaje się być wszystko pod kontrolą. powstaje w między czasie pod konstrukcja attyki Pozostało zamknąć je od spodu i przyklej styropian na razie leja od dwóch dni czekamy na poprawę pogody . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artastral 17.05.2014 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2014 Dzięki tak mi to właśnie od razu wyglądało na rękę mistrza. Eh tej współpracy to naprawdę zazdroszczę. Ja mam jednak trochę za daleko do Wrocławia. Cóż będę podziwiała i wzdychała dalej Powodzenia w realizacji marzeń artastral Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
inż.maliniak 18.05.2014 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2014 Hej, fajny ten Wasz domek fajnie zobaczyć jakąś odmianę i trafiający w nasze gusta pomysł, powodzenia w dalszej realizacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sally 21.05.2014 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Witam, dzień dobry :)chciałam się przywitać i pogratulować super bryły domu!Jakiej wysokości jest dom ? A jaką zrobiłeś wysokość ogrodzenia. Wygląda to mega fajnie!Nie mogę doczekać się końca inwestycji i wnętrz. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts