zygii 21.02.2014 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2014 (edytowane) [ATTACH=CONFIG]244011[/ATTACH] Witaj piotrmin ! Do mnie nie przemawia ta ściana i sufit w drewnie, przypomina mi to czasy komuny kiedy to boazerie królowały na salonach wszystkich domów Pozostałe szarości wyglądają bardzo przytulnie Edytowane 21 Lutego 2014 przez zygii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 22.02.2014 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2014 Witam Lullaby Masz rację co do różnorodności materiałów stanowczo za dużo , po rozmowie z architektem powiedział że to takie badanie nas co nam w duszy gra Surowość wnętrza to po części styl który nam odpowiada . Wywieramy na niego właśnie nacisk na jak to sformułowałaś "ocieplacze" chodzi o zamierzone złamanie surowości wnętrza , problem tylko w tym żeby znaleźć tą równowagę żeby nie było kiczu i zbytniej sterylności . Bo mieszkanie dla mnie to nie muzeum ale też nie sypialnia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remi77 26.02.2014 19:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 Piotrmin, czy moglbys wskazać wykonawcę Twoich drzwi wejściowych? Mam problem, bo moje drzwi maja wysokość, 2,7 m, a poszukuje podobnych do wybranych przez Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remi77 26.02.2014 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2014 I jeszcze jedno: dokonales wyboru plyt elewacyjnych? Ciekaw jestem Twej opinii o rockpanels, jeśli bierzesz ich pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 27.02.2014 12:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Wykonawcą drzwi jest firma zimny z Łodzi .www zimny com.pl u mnie nie było problemu z wysokością ale był moment że chcieliśmy je zmniejszać , bałem się o ich wagę lub wrażenie otwierania tak wysokich drzwi ale widzę że moje to pikuś 2.7 to potęga dla mnie o.k.Jeśli chodzi o płyty elewacyjne to rezygnujemy z tego rozwiązania ,powodów jest kilka od kasy począwszy a na ciągłości izolacji skończywszy , jeszcze myślimy nad przyklejeniem drewnopodobnych płytek ceramicznych ale nie wiem co z tego wyniknie wszystko zależy od tego czy uda się dostać takie o jakie nam chodzi (kolor i rozmiar) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 27.02.2014 12:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Witam szukam styropianu na fasadę i podłogę .Czy Firma Genderka jest komuś znana z forum czy może ma ktoś jakąś wiedze na ten temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 27.02.2014 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 (edytowane) Piotrze, widziałem na forum kiepskie opinie o Genderce ale sam mam podobne problemy z wyborem zwłaszcza przy różnicach cenowych przy tych samych parametrach (przynajmniej gwarantowanych przez firmę).Lepsze opinie ma np. arbet czy termoorganika. W grudniu rozmawiałem jednak z właścicielem mniejszej fabryki styropianu. Twierdził on, że zachowując reżim produkcyjny nawet najmniejszy producent powinien spełniać deklarowane parametry, a cena to jak zwykle kwestia wydatków na marketing, opakowanie itp. Edytowane 27 Lutego 2014 przez tomekwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remi77 27.02.2014 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2014 Ciekawym rozwiązaniem elewacyjnym są też płyty betonowe. Pozostaje istotnie tańsze od drewna i paneli, bo nie wymaga budowy stelażu. No i jest w efekcie znacznie prostsze w montażu... Myślę, że zastosuje je u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.02.2014 08:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2014 tomekwa termoorganika za wysoko się ceni arbet do przemyślenia.remi77 betonowe płyty elewacyjne nic nie wiem ale poczytam zorientuje się Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 04.03.2014 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Witam Pracujemy nad poprawkami projektu wnętrz kuchnia jest już ogarnięta jeszcze drobne mało istotne poprawki.Jadalnia jest lepiej i salon .Coś nie możemy trafić w to o co nam chodzi Na koniec duża łazienka która wyszła za pierwszym podejściem nie wiem czemu jakość tych fotek jest taka zła jak je wkleję na forum,ktoś wie o co chodzi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.03.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 Mam pytanie odnośnie stołu i krzeseł w salonie- jakiej sa firmy? Oraz sugestie odnośnie oświetlenia w kuchni( nie wiem jak duza jest)- czy nie bedzie go za mało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 04.03.2014 21:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2014 koktajl - nie wiem jakiej firmy są te meble zapytam architekta to napiszę , Oświetlenie nie będzie to które jest na wizualizacji , już o tym rozmawiałem z archi.na ilość zwrócę uwagę dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.03.2014 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 A mnie sie akurat te okrągłe oprawy podobaja:) co tobie w nich nie pasuje? Kształt czy jakieś parametry techniczne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
remi77 05.03.2014 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2014 Forniry na ścianach bardzo OK. Trochę nawiązują do stylistyki domów i apartamentów z lat 70-tych w USA. W kuchni nie dostrzegam zlewu. Czy aż tak minimalistycznie? Podłogi z żywicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 06.03.2014 08:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Parametry techniczne nie są mi znane , na tym etapie projektu takie informacje techniczne w ogolę nie biorę pod uwagę nie staram się dociekać konkretnego producenta mebli lub lamp bardziej chodzi mi o ogólny zarys kolorystykę gabaryty lub kształty i tu wyjaśniam ci o co chodzi z tymi oprawami , staramy się aby było jak najmniej okrągłych czy też zaokrąglonych rzeczy bo nam z żonką takie po prostu się nie podobają . Są oczywiście wyjątki jak na przykład zwisy nad stołem w jadalni bez których cały projekt nie miałby tego czegoś co uznajemy za strzał w dychę . Ale na przykład lampy stojące w salonie to już nie nasza bajka , Nie chcę wstrzymywać projektu tylko z tego powodu , będziemy się nad tym zastanawiać jak już złapiemy widok ogólny . Trochę tak jak do już urządzonego domu przywozisz ze sklepu wersalkę i oceniasz we wnętrzu czy pasuje,chyba łatwiej zrobić to na komputerze niż w domu. W kuchni oczywiście zlew + wysoka wylewka będzie pod oknem może nie widoczny , Na podłodze będą kafle w dużym formacie , żywica jest fajna ale jak dla mnie do oglądania a nie codziennego użytku , Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 06.03.2014 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Ja generalnie jestem przyzwyczajona ze jak projektant robi wnętrza to wklejajac konkretne meble czy inne wyposażenie domu ma na mysli wlasnie dokładnie to co zaprojektował i podaje konkretne modele i nazwy produktów inwestorowi. Ale rozumiem tez ze wam na razie na tym nie do konca zalezy ( dobre wizualizacje potrafią dobrze wpłynąć na wyobraźnie jesli ktos ma z nia problem i nie trzeba koniecznie przywozic do domu konkretnej wersalki zeby zobaczyć czy faktycznie bedzie pasować) tak czy siak bede zobowiązana gdybys dowiedział sie jaka jest nazwa tego stołu i krzeseł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 06.03.2014 19:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 koktajl prośba - sprecyzuj o który komplet chodzi czy o ten z pierwszej wizualizacji cz z drugiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 06.03.2014 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2014 Hej Piotr. Widzę , że drewno we wnętrzach jest obecnie na fali. Nam też projektant pokazywał wizki z dużą ilością drewna, by ocieplić wnętrza. Fajnie to wszytsko wygląda. Bryła super. Kiedy się wprowadzacie ? wybrałeś już rekuperator? Byłabym wdzięczna , jakbyś podesłał mi na priv namiary na ekipę od dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 07.03.2014 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 Chodziło mi o meble z salonu z ostatniej wersji czyli szary stół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 07.03.2014 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2014 koktajl - jak tylko będę wiedział wyślę na priwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts