Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[ATTACH=CONFIG]244011[/ATTACH]

Witaj piotrmin !

Do mnie nie przemawia ta ściana i sufit w drewnie, przypomina mi to czasy komuny kiedy to boazerie królowały na salonach wszystkich domów :lol2:

Pozostałe szarości wyglądają bardzo przytulnie :D

Edytowane przez zygii

• Odpowiedzi 400
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Lullaby Masz rację co do różnorodności materiałów stanowczo za dużo , po rozmowie z architektem powiedział że to takie badanie nas co nam w duszy gra

Surowość wnętrza to po części styl który nam odpowiada . Wywieramy na niego właśnie nacisk na jak to sformułowałaś "ocieplacze" chodzi o zamierzone złamanie surowości wnętrza , problem tylko w tym żeby znaleźć tą równowagę żeby nie było kiczu i zbytniej sterylności . Bo mieszkanie dla mnie to nie muzeum ale też nie sypialnia .

Wykonawcą drzwi jest firma zimny z Łodzi .www zimny com.pl u mnie nie było problemu z wysokością ale był moment że chcieliśmy je zmniejszać , bałem się o ich wagę lub wrażenie otwierania tak wysokich drzwi ale widzę że moje to pikuś 2.7 to potęga dla mnie o.k.

Jeśli chodzi o płyty elewacyjne to rezygnujemy z tego rozwiązania ,powodów jest kilka od kasy począwszy a na ciągłości izolacji skończywszy , jeszcze myślimy nad przyklejeniem drewnopodobnych płytek ceramicznych ale nie wiem co z tego wyniknie wszystko zależy od tego czy uda się dostać takie o jakie nam chodzi (kolor i rozmiar)

Piotrze, widziałem na forum kiepskie opinie o Genderce ale sam mam podobne problemy z wyborem zwłaszcza przy różnicach cenowych przy tych samych parametrach (przynajmniej gwarantowanych przez firmę).

Lepsze opinie ma np. arbet czy termoorganika.

W grudniu rozmawiałem jednak z właścicielem mniejszej fabryki styropianu. Twierdził on, że zachowując reżim produkcyjny nawet najmniejszy producent powinien spełniać deklarowane parametry, a cena to jak zwykle kwestia wydatków na marketing, opakowanie itp.

Edytowane przez tomekwa

Witam

Pracujemy nad poprawkami projektu wnętrz kuchnia jest już ogarnięta

wiz 5 (3).jpg

jeszcze drobne mało istotne poprawki.Jadalnia jest lepiej

wiz 5 (2).jpg

i salon .Coś nie możemy trafić w to o co nam chodzi

wiz 5 (1).jpg

Na koniec duża łazienka która wyszła za pierwszym podejściem

wiz 6.jpg

nie wiem czemu jakość tych fotek jest taka zła jak je wkleję na forum,ktoś wie o co chodzi ?

Parametry techniczne nie są mi znane , na tym etapie projektu takie informacje techniczne w ogolę nie biorę pod uwagę nie staram się dociekać konkretnego producenta mebli lub lamp bardziej chodzi mi o ogólny zarys kolorystykę gabaryty lub kształty i tu wyjaśniam ci o co chodzi z tymi oprawami , staramy się aby było jak najmniej okrągłych czy też zaokrąglonych rzeczy bo nam z żonką takie po prostu się nie podobają . Są oczywiście wyjątki jak na przykład zwisy nad stołem w jadalni bez których cały projekt nie miałby tego czegoś co uznajemy za strzał w dychę . Ale na przykład lampy stojące w salonie to już nie nasza bajka , Nie chcę wstrzymywać projektu tylko z tego powodu , będziemy się nad tym zastanawiać jak już złapiemy widok ogólny . Trochę tak jak do już urządzonego domu przywozisz ze sklepu wersalkę i oceniasz we wnętrzu czy pasuje,chyba łatwiej zrobić to na komputerze niż w domu. W kuchni oczywiście zlew + wysoka wylewka będzie pod oknem może nie widoczny , Na podłodze będą kafle w dużym formacie , żywica jest fajna ale jak dla mnie do oglądania a nie codziennego użytku ,

Pozdrawiam

Ja generalnie jestem przyzwyczajona ze jak projektant robi wnętrza to wklejajac konkretne meble czy inne wyposażenie domu ma na mysli wlasnie dokładnie to co zaprojektował i podaje konkretne modele i nazwy produktów inwestorowi. Ale rozumiem tez ze wam na razie na tym nie do konca zalezy ( dobre wizualizacje potrafią dobrze wpłynąć na wyobraźnie jesli ktos ma z nia problem i nie trzeba koniecznie przywozic do domu konkretnej wersalki zeby zobaczyć czy faktycznie bedzie pasować:)) tak czy siak bede zobowiązana gdybys dowiedział sie jaka jest nazwa tego stołu i krzeseł:)

Hej Piotr.

Widzę , że drewno we wnętrzach jest obecnie na fali. Nam też projektant pokazywał wizki z dużą ilością drewna, by ocieplić wnętrza.

Fajnie to wszytsko wygląda. Bryła super. Kiedy się wprowadzacie ? :)

wybrałeś już rekuperator?

Byłabym wdzięczna , jakbyś podesłał mi na priv namiary na ekipę od dachu.