RK1719508166 15.03.2014 09:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2014 wpadłem się przywitać ....piękny domek - sam chciałbym cos podobngo wybudwac - o ile dostne WZ na płaski dach ... wszystko się rozstrzygnie w ciągu miesiąca lub duch Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 16.03.2014 09:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2014 R&K witam Cię i dziękuję za pochwały życzę WZ z płaskim dachem . Będę kibicować nowej inwestycji tak jak robiłem to w twojej poprzedniej . Przyznam że podczytywałem twój dziennik i wiele dobrego z tego wynikło ,dziękuję za wizytę i dodaję do ulubionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 24.03.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Witam Na budowie postępy Pojawiła się brama garażowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 24.03.2014 12:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Panowie po dwóch dniach bramę zabrali , okazało się że dwa panele w transporcie zostały porysowane. Ale bardzo profesjonalnie firma podeszła do sprawy i sama zaproponowała panele zastępcze na czas malowania ja z kolej troszkę wykorzystałem sytuację i poprosiłem żeby zastępcze panele pozostały do czasu wykonania docieplenia firma bez większych problemów na to przystała i jestem im z tego powodu bardzo wdzięczny .Łódzka firma Poltau jest de best . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 24.03.2014 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Przyjechały okna Na zdjęciu druga dostawa największych przeszkleń zdejmowana jak najbliżej miejsca montażu , największy zestaw szybowy miał około 480 kg. Montaż odbywał się ręcznie przy pomocy 8 ludzi ,zestaw to 3 szyby po 0.8mm i zobaczcie jak podczas przenoszenia ugiął się pod własnym ciężarem . Dalej też nie było łatwo Przyszła pora na HS-a panowie wcześniej zainstalowali ramę i podkleili pod nią kanapkę dla wyeliminowania mostków termicznych. Dalej odbywał się montaż mniejszych okien który nie był już tak widowiskowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 24.03.2014 13:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2014 Największe od wewnątrz wygląda tak I szczerze mówiąc na żywo robi naprawdę duże wrażenie. Po zainstalowaniu wszystkich okien poza licem muru ekipa zabrała się za zakładanie zewnętrznej izolacji w postaci fartucha EPDM . Na dzień dzisiejszy okna są zamontowane , trwa ich doszczelnianie i likwidowanie niedociągnięć jedną z nich jest wymiana jednego zestawu szybowego bo jest za szeroki o1.5 cm. i za niski o tą samą wartość czeski błąd ,firma Zimny bez problemu usuwa usterki .Inny problem to firma która montowała szyby w fabryce , w jednym oknie widać to najwyraźniej że ramki wewnętrzne są sklejone nie równo , pojawił się przedstawiciel firmy rezal ,który zaproponował rozwiązanie dla nas do przyjęcia i jesteśmy zadowoleni . Niestety nie dojechały na czas drzwi zewnętrzne zamówione w tej samej firmie. Kontaktowali się ze mną w tej sprawie i wyjaśnili przyczynę opóźnienia spowodowaną złym pomalowaniem blach aluminiowych i przed montażem zostało to wychwycone i zareklamowane więc czekamy na drugie poprawione panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 25.03.2014 08:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Trwają nadal prace nad projektem wnętrza . Praca w ostatnim czasie ruszyła do przodu Pokój dziedziczki trafiony za pierwszym razem Sypialnia małe korekty i jesteśmy blisko I mała łazienka jak dla nas trafiona w dychę . Pozdrawiam . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 25.03.2014 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Niestety nie dojechały na czas drzwi zewnętrzne zamówione w tej samej firmie. Piotrze a widziałeś te drzwi już na żywo? Czy jesteś zadowolony z końcowego efektu? Możesz zdradzić cenę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert skitek 25.03.2014 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2014 Okna to zawsze duży krok, szczególnie tak duże. Prawda, że już prawie domowo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 26.03.2014 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Witam Drzwi jeszcze nie widziałem . Cena około 8.5 tys.zobaczę w piątek to napiszę czy są takie jak chcieliśmy.Okna robią wrażenie ale domowo ? nie jeszcze nie ,jak będę miał tynki na ścianach i podłogę to dopiero to poczuję ale okna są bardzo fajne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomekwa 26.03.2014 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Piotr, myślę, że jak będą wylewki i tynki to już będzie cieplej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 26.03.2014 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2014 Ekstra. Tak jak napisał Robert, z oknami od razu wszystko się zmienia. Bardzo ładnie wyglądają, no i fajny ten niesymetryczny podział w dużym oknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.03.2014 08:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Witam podział niesymetryczny to jest to czego oczekiwaliśmy , a było przy tym oknie najwięcej kombinacji na początku chcieliśmy zostawić tak jak w projekcie potem przesunęliśmy słupek trochę do środka tak jak jest obecnie potem znowu powrót do pierwszej koncepcji następnie podział na środku ale coś nie bardzo nam się podobało potem pomysł z klejeniem na środku bez słupka tu zapaliła mi się lampka ostrzegawcza czy to na pewno bezpieczne i ciepłe rozwiązanie na koniec wróciliśmy do drugiego pomysłu gdzie podział jest nie symetryczny ale waga szyby nie przekracza gabarytu bezpieczeństwa .I jest świetnie jak dla nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.03.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Z drzwiami mała wtopa pisałem już wcześniej o problemie z panelami do drzwi wejściowych które przyjechały nie te które były zamówione i dzwonie dziś co tam z dzisiejszym montażem a tu zonk nic z tego , poprawione panele dojechały a jakże tylko nie w tym kolorze który był zamówiony , zamiast RAL 7021 pomalowali na RAL 7012 i cała robota w pi... . poleciała na łeb na szyje. Tynki miały być w następnym tygodniu ,muszę przełożyć o tydzień może się uda jak nie to panowie od drzwi będą uczyć się kłaść tynki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.03.2014 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Z drzwiami mała wtopa pisałem już wcześniej o problemie z panelami do drzwi wejściowych które przyjechały nie te które były zamówione i dzwonie dziś co tam z dzisiejszym montażem a tu zonk nic z tego , poprawione panele dojechały a jakże tylko nie w tym kolorze który był zamówiony , zamiast RAL 7021 pomalowali na RAL 7012 i cała robota w pi... . poleciała na łeb na szyje. Tynki miały być w następnym tygodniu ,muszę przełożyć o tydzień może się uda jak nie to panowie od drzwi będą uczyć się kłaść tynki My montowalismy drzwi zew po tynkach( tylko u mnie drewniane sa) i potem je wkoło obrobilismy. Jesli u ciebie z jakis powodów technologicznych drzwi nie mozna tak zrobic to wiadomo ze mozna czekać ale duzo drzwi montuje sie po tynkach. Musze zerknąć na zdjęcia bo juz dokładnie nie pamietam jak masz ale bramę garażową tym bardziej powinieneś miec montowana po tynkach wew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.03.2014 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Oj tak- wg mnie zle zrobiliście ze zamontowaliscie bramę przed tynkami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.03.2014 19:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 koktajl - Wiem że drzwi będą dużym problemem przed tynkami ,ciągle narażone na ich zmasakrowanie przez ekipy budowlane to minus tej sytuacji z kolej późniejsze kucie tynków pod instalacje przewodów do alarmu i zamka wcale mi się nie uśmiecha . nie liczę na zbytnią uwagę ekip budowlanych ale mam pomysł żeby dobrze je okleić i zamknąć na głucho a wchodzić bramą garażową która jest jak pisałem tymczasowa.Tynk w miejscach instalacji bramy jest położony , jedynie czego nie przewidziałem to wykonanie tynku na suficie nad bramą .Oklejmy prowadnice i będę stał na straży podczas tynkowania sufitu a bramie trochę betonu nie zaszkodzi bo to złom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.03.2014 20:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Czy ktoś wie jaki powinien być położony przewód od pieca gazowego do centralki sterującej .Nie wiem jaki powinien być a elektryk pyta ja pytam instalatora on wysyła zapytanie do firm a firmy milczą , a tu czas na druta w ścianie !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.03.2014 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Sory pomyłka chodzi o przewód do centrali rekuperacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 28.03.2014 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2014 Pilnowanie tynkarzy aby nie zaciaprali ci prowadnic to jedno ale jest jeszcze sprawa wilgoci. Wszystkie elementy bramy jak prowadnice, zawiasy, bębny sa ze stali ocynkowanej jednakże końce prowadnic sa cięte na miarę wiec w miejscu ciecia ocynk jest zniszczony, upalony i takie miejsca sa narażone na korozję. Dlatego najlepiej jest gdy wszystko jest wytynkowane i choć troche wysuszone zeby rdza miała jak najmniejsza możliwość pojawienia sie. Musicie porządnie okleic prowadnice, tynkarzs absolutnie nie mogą niczego demontować aby ułatwić sobie prace ( sprężyny, wałek itp) i porządnie wentylowac garaz. Jesli widzisz w którymś momencie juz teraz ze gdzieś brakuje ocynku to najlepiej takie miejsce zmartwić a następnie potraktować srebrzanka w sprayu. Gdyby jednak rdza sie pojawiła to raczej nie powinieneś miec pretensji do producenta- z drugiej strony dziwie sie ze nie poradził ci montażu bramy po tymkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts