piotrmin 03.07.2014 19:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Witam pozdrawiam i dziękuję .Na żywo jest jeszcze lepiej nie skromnie przyznam.Duża zasługa projektanta który wymyślił tą kostkę ale kolory to już nasza radosna twórczość niczym nie skrępowana.Na szczęście wyszło chyba całkiem fajnie choć był to rzut na taśmę i jestem z efektu bardzo dumny.Ogrodzenie wygląda jak beton bo jest to tynk pomalowany silikonowym gruntem i poczeka sobie jeszcze na docelowy kolor jakiś czas dopóki na naszej drodze nie skończą się prace na innych budowach . Powodem tej zwłoki jest nierówna droga utwardzona przed naszą działką cegłą która po deszczu zamienia się w małe bajorka Przejeżdżające samochody rozbryzgują wodę zmieszaną z ceglanym potworem który polewa nasze ogrodzenie czymś w rodzaju cegły w płynie a po wyschnięciu tworzą się fantazyjne plamki w rdzawym kolorze upiększając nasze nowo wybudowane ogrodzenie. Wiem że jak powstanie kostka na moim podjeździe to będziemy mieli wymuszony kolor ceglany zamiast planowanego grafitu . Za jakiś bliżej nie określony czas mamy zamiar utwardzić i wyrównać drogę klińcem pogadamy z sąsiadami może uda się zrobić to wspólnie .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 03.07.2014 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Zabieramy się za rekuperację, trwa dziurawienie tego co powinno być całe .Ekipa szaleje z wiertarką i meslem ,gruz i pył w całym domu .A było tak ładnie posprzątane ikomu to przeszkadzało ??? zachciało się nam rurek w całym domu których i tak nie będzie widać ale za to mam nadzieje czuć świeże powietrze ( oprócz niektórych dni kiedy to sąsiad z za miedzy obornik rozwiezie i będzie nas nim czarował).Zdrowia życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 03.07.2014 20:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 To niech ci panowie zamontuja filtr węglowy na wejściu do domu. Mnie sasiedzi czarują zarówno spuszczaniem do rowu brudnej wody z cukierni jak i smrodem dymu z kominów zima. W domu smrodu nie ma wiec filtr działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 03.07.2014 21:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2014 Porada do przemyślenia zapytam czy u mnie zda egzamin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 06.07.2014 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2014 Witam Wieczorem pojechaliśmy sprawdzić kolor i moc żarówek na obrysach domu i w we wnęce a nie jest to takie oczywiste.Jaki kolor barwy światła i jaka ma być moc żarówek chcieliśmy przekonać się do barwy zimnej którą wszyscy reklamują jako barwę pasującą do nowoczesnej stylistyki domu ale niestety światło naszym zdaniem jest sine i nie podoba nam się na fotce wygląda całkiem fajnie ale w rzeczywistości jest gorzej . Tu widać ją na ostatnim planie Ciepła na pierwszym planie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jazzy 07.07.2014 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2014 Jaram się Waszym domem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 12.07.2014 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2014 Witam Foto z realizacji instalacji wymiany powietrza Pierwsze rury ocieplone i powieszone Tak naprawdę praca ma się ku końcowi nie miałem tylko czasu sfotografować reszty instalacji . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 15.07.2014 20:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2014 Rekuperacji C.D. Kręcimy pierwsze sufity podwieszane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 23.07.2014 19:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2014 Rekuperacji ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 24.07.2014 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2014 Podglądam ciągle Twoją elewację. Trudno przestać Jaki tynk zastosowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 25.07.2014 06:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam tynk na elewacji to silikonowy majsterpol 1,5 baranek . Z białym nie było problemu gorzej z grafitem .W tej firmie grafitowy w ogolę nie pasował do koloru naszej stolarki okiennej ,wydawał się jakiś nie taki żona mówiła niby grafit a jakiś zielony!!! .Wybraliśmy silikon bolixa i wyszło tak jak chcieliśmy. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 25.07.2014 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Sufitów ciąg dalszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 25.07.2014 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2014 Witam Sufity podwieszane prawie na ukończeniu . Na ściany zaciągany jest tynk gipsowy z siatką żebyśmy nie mieli problemów z popękanym tynkiem W kuchni powstaje skrzynka pod okap . wyprowadziłem na zewnątrz rurę i przewód elektryczny do podłączenia okapu .Na zewnątrz zainstaluję wentylator kanałowy z klapą zwrotną a wszystko to zabudowane będzie skrzynką z rewizją w której umieszczę anemostat. I tak pozbędę się brudnego i tłustego powietrza z domu a na dodatek będzie się to odbywało w zupełnej ciszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 27.07.2014 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam tynk na elewacji to silikonowy majsterpol 1,5 baranek . Z białym nie było problemu gorzej z grafitem .W tej firmie grafitowy w ogolę nie pasował do koloru naszej stolarki okiennej ,wydawał się jakiś nie taki żona mówiła niby grafit a jakiś zielony!!! .Wybraliśmy silikon bolixa i wyszło tak jak chcieliśmy. Dzięki bardzo. Czy któryś z tych dwóch uznajesz za lepszy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 27.07.2014 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2014 Witam Wykonawcy twierdzili że majsterpol nakłada się lepiej ale wydaje mi się że chodzi bardziej o kolor grafitu który jest bardziej wymagający jeśli chodzi o równe i dokładniejsze rozprowadzenie masy .Wizualnie niema różnicy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KorBa81 31.07.2014 23:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2014 Witam, Jestem tu nowy, Twój dziennik przeglądam od początku.Bardzo podoba się mi Twój dom, na wiosnę ruszam z budową domu w podobnym stylu - Parterowy 2 z biura projektowego Domy z wizją. Po miłych słowach odnośnie ekipy od stanu surowego, bardzo proszę o kontakt do nich. - [email protected]W moim domu również instalował będę wentylację mechaniczną, stąd moje pytanieJaka jest wysokość pomieszczeń przed podwieszaniem sufitów, a jak po podwieszeniu. Pozdrawiam i życzę powodzenia w dalszym przebiegu prac budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.08.2014 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Sierpnia 2014 KorBa81 - pod rekuperację pozostawiłem 30 cm. Ponieważ szalunek na ścianach nośnych obniżony jest o 10 cm. wyszło 40 cm. i docelowo sufity wyszły na wysokości 2.75 - 2.85 . miały wyglądać nieco inaczej ale z powodu przebiegających kanałów nastąpiły małe zmiany wysokości podcięć . Skończyło się całkiem nieźle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 09.08.2014 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2014 Witam ! W pomiesczeniu gospodarczym pojawiły się przepusty pod ewentualne przewody zapomnianych lub późniejszych instalacji.Jeden arot z głównej skrzynki elektrycznej a drugi prowadzi do salonu pod instalację rzutnika( kiedyś)mam nadzieję . Na korytarzu powstał kanał pod oświetlenie Sufity podwieszone pod stropem ze względu na rury instalacji wyszło trochę inaczej niż zakładaliśmy ale nie spowodowało to jakichś drastycznych zmian docelowo wysokość 2.75 miało być 2.80 tu niema problemu trochę podział wysokości się zmienił ale mamy na to pomysł jak z tego wyjść - zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_akard_ 11.08.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2014 Super widok za oknem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 18.08.2014 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Witam ! Na budowie praca posuwa si do przodu . Na zewnątrz firma wykonująca dach zainstalowała opaskę wieńczącą dzieło zrobiłem fotki w trakcie montażu Zaciski oczywiście do zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts