piotrmin 18.08.2014 09:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 A w środku prace nad sufitem i ścianami trwają. Na suficie łączenia pokrywane fizeliną .Na ścianach gips megaron . Chcielibyśmy by prace posuwały się znacznie szybciej bardzo nam na tym zależy ale ekipa troszkę się zmniejszyła na kilka dni bo pozostała im drobna praca do dokończenia u innego klienta u którego robili już wcześniej . W tak zwanym między czasie dojechały oprawy oświetleniowe. Ponieważ są bez ramkowe trzeba będzie montować je przed ostatecznym malowaniem .Drugim problemem jest ich mocowanie i możliwość zainstalowania transformatorów w niektórych wybranych oprawkach.Zrobię fotki może ktoś pomoże! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 18.08.2014 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2014 Ja również mam oprawy bezramkowe- nasi fachowcy od k-g zakładali je po raz pierwszy i dali sobie swietnie rade- nie taki diabeł straszny jak go malują co do transformatorów- u mnie sa wszystkie pochowane w szafkach. Np łazienkowe transformatory mam w łazienkowych zabudowach ( mam wysoka zabudowę) transformatory z lamp z korytarzy mam pochowane w sąsiednich pomieszczeniach ( np spizarce czy garderobie) w niektóre pomieszczeniach transformatory tez sa doprowadzone do miejsc gdzie jest stała zabudowa. U nas jest do każdego transformatora dojście- nawet te co sa do ledwo w lustrze w łazience ( sa płaskie transformatory i taki kupiłam i ukryliśmy pod lustrem- lustro jest naklejone na ramę i odstaje od ściany i tam zmieścił sie wlasnie trafo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amglad1 19.08.2014 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Piotr, PRZECUDNY DOM gratulacje:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.08.2014 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2014 Ja też mam oprawy bezramkowe. Wszystkie transformatory są umieszczone wewnątrz. Sprawna ekipa remontowa na pewno sobie poradzi z ich obsadzeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 20.08.2014 07:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam ! Dziękuję za podpowiedzi i dobre słowa (amgland1) .kotajl to jeśli dobrze zrozumiałem transformatory mogą być oddalone całkiem daleko od miejsca w którym znajdują się punkty oświetleniowe,czyli mógłbym zgromadzić je po kilka sztuk w dogodnych miejscach i mieć do nich dostęp w razie wymiany ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 20.08.2014 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam! Na budowie wydaje się że nic się nie zmienia ,choć praca posuwa się do przodu to efekty nie są tak spektakularne .Chodzi o gipsowanie ścian i sufitów które po drugim i trzecim gipsowaniu wyglądają zgoła tak samo a jednak są inne jakby równiejsze a narożniki i zakończenia wszystkich kantów idealne. O to mi chodziło . Nie omieszkam kleić fotki opaski wieńczącej dach bo moim zdaniem wyszło naprawdę dobrze i pasuje jak pięść do nosa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 20.08.2014 09:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam! Białe kafle do łazienek i imitujące drewno do pokoju dziedziczki bardzo fajne, podobają nam się lepiej niż w sklepie a nie zawsze tak się dzieje. Są nieco nierówne ale bardzo nie wiele na fotce dość duże zbliżenie dlatego widać to trochę inaczej chodziło mi o uzyskanie widocznej struktury na fotce Tu z nieco innej perspektywy (mrówki) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 20.08.2014 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2014 Witam ! Dziękuję za podpowiedzi i dobre słowa (amgland1) . kotajl to jeśli dobrze zrozumiałem transformatory mogą być oddalone całkiem daleko od miejsca w którym znajdują się punkty oświetleniowe,czyli mógłbym zgromadzić je po kilka sztuk w dogodnych miejscach i mieć do nich dostęp w razie wymiany ? Pozdrawiam Tak dokładnie- nasze trafa sa oddalone od opraw ( czasem w sąsiednich pomieszczeniach) i lampki działają poza tym niektóre oprawy mam takie same jak lullaby wiec zastanawiam sie jak ona je ukryła wewnątrz:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 22.08.2014 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2014 poza tym niektóre oprawy mam takie same jak lullaby wiec zastanawiam sie jak ona je ukryła wewnątrz:) No to już wiesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 30.08.2014 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2014 Przyjechały lampy do montażu w suficie i powoli montuje je w suficie A nie jest to takie proste bo trzeba dokładnie wymierzyć i zakończyć obróbkę płyty karton gips.Poza tym jeśli oprawa ma być wyjmowana lub zachce nam się za jakiś czas odświeżyć malowanie sufitu lub po prostu wymienić żarówkę to mocowanie przewidziane przez producenta nie daje takiej szansy bez zniszczenia brzegów płyty karton gips Następny problem to ewentualna zamiana na żarówki ledowe które są z reguły wyższe niż halogeny ,trzeba było wyciąć otwór aby móc zastosować zamiennik ledowy zrobię foto i podzielę się tym jak to wymyśliłem . Pojawiła się również wanna i powstaje zabudowa w której umieścimy ją docelowo Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rutinowa żona 31.08.2014 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2014 Dom prezentuje się PRZEPIĘKNIE!!!! Szczęka mi opadła:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sally 05.09.2014 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2014 Świetne lampy co to za marka i model ? Bardzo kibicuję Twojej realizacji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 08.09.2014 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2014 Witam! Lampy to model matrix bez ramkowy . Po wycięciu otworów i zabezpieczeniu ich dokręciłem dwa profile w ten sposób mam możliwość wsunięcia oprawy w otwór montażowy już po pomalowaniu ścian. przyjechały też wylewki steingerga serja160 kotłowni i pralni montujemy kafelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 12.09.2014 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 witam tez bardzi te lampy mi sie podobaja nie moge ich cos znales czy moge prosic o dokładniejszy namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andzidom 12.09.2014 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 witam tez bardzi te lampy mi sie podobaja nie moge ich cos znales czy moge prosic o dokładniejszy namiar ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 12.09.2014 21:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 andzidom Nazwa lamp to matrix new bez ramki sklep w którym kupiłem to luxmarket.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
syberia 12.09.2014 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2014 ja mam pytanie o tynk , jakiej jest firmy i jaki to kolor ( ta biel złamana ) ? u mnie też elewacja biało grafitowa .... ale nie chcę czystej bieli bo będzie za zimno ... szukam złamanej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 17.09.2014 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2014 Syberia - było o tym wcześniej post 292 Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
greywolf 20.09.2014 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Można prosić o nazwę płytek imitujących drewno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 20.09.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2014 Ustalę nazwę i odpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts