artastral 21.09.2014 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Września 2014 Czy mogę dopytać o izolację poziomą fundamentów? Jak to było zrobione. Jest opis pionowej ale o poziomej niewiele wiadomo. Mam właśnie problem z wyborem i chętnie podpatrzę coś sensownego u bardziej doświadczonego kolegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 23.09.2014 06:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Witam !artastral - Nad izolacją poziomą nie przejmowałem się zbytnio . Ważne dla mnie było posadowienie fundamentu na odpowiedniej głębokości poniżej warstwy przemarzania gruntu właściwej dla każdego regionu .Drugim elementem była 20 cm. izolacja ,która została wykonana 1. metr poniżej warstwy gruntu bez przerywania jej na styku z elewacją. W moim przypadku izolacja wykonana jest od dachu po fundament jako całość . Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artastral 23.09.2014 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2014 Dziękuję bardzo. To naprawde ciekawy pomysł. Pierwszy raz się z czymś takim spotykam. Kurcze szkoda, że już trochę za późno żeby to rozwiązanie zaadoptować do moich potrzeb. Na ścianach też będę mieć 20cm lecz do fundamentu już ekipa rozpoczęła przyklejanie 10. Do tego mam bardzo szerokie wykopy i żeby ruszyć z dalszą procą muszą najpierw być zasypane, bo nie byłoby dojścia. Szkoda bo to naprawdę super sprawa. Takie proste a takie mądre Jeszcze raz wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 25.09.2014 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2014 Witam Przyjechały wreszcie kafle na podłogę na które czekaliśmy 65 dni z obiecanych około 35 , słowo około zostało użyte celowo Ale właściciel firmy zachował się profesjonalnie i prócz upustu całkiem niezłego podarował nam jeszcze prezencik. Są mocno spóźnione a czas nas bardzo goni. Jest ich cała masa na fotce tylko część. W pokoju dziedziczki wyrosła ściana z białych cegiełek Pozostało jeszcze wypełnienie fugą i gotowe !Nareszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 28.09.2014 07:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Cegiełki w trakcie fugowania W małej łazience odpływ liniowy . Zastanawiałem się czy dać go pod samą ścianą czy odsunąć około 2 cm . i tak jak teraz wydaje się być lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darek2009 28.09.2014 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2014 Świetny dom. Mam pytanie o dach. Ten etap już za Tobą, ale zapytam jak rozwiązałeś problem płaskiego dachu. Chodzi mi o poszczególne warstwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 03.10.2014 20:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Jak dobrze pamiętam to opis jest w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 03.10.2014 23:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Października 2014 Piotr, jak skończyła się sprawa z wadliwymi drzwiami wejściowymi?Ostatecznie polecasz drzwi od "tej" firmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 11.10.2014 17:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2014 Witam Nie mogę wypowiedzieć swojej opinii na tę chwilę .Właśnie kilka dni temu zadzwoniłem w sprawie poprawek które są do wykonania ,wstrzymane były na moją prośbę ale teraz czekam na ich ,mam nadzieje że w połowie tygodnia napiszę coś więcej,Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 16.10.2014 21:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2014 Witam. Łazienka w tracie klejenia płytek na ścianę I podłoga trochę fotki nieaktualne bo położone są wszystkie i zafugowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 17.10.2014 08:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2014 Łuuu, niezły rozmiar . Masz może wizualizacje łazienki? Bo zapowiada się arcy-ciekawie i trudno się będzie doczekać efektu końcowego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cormac 21.10.2014 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2014 Hej Piotr, chcialam Ci bardzo serdecznie podziękowac za namiary na dachowców. Wyjechali od nas w sobotę po końcowych obrobkach blacharskich.Najfajniejsza ekipa z jaką wspólpracowaliśmy. Dziękuję. Jesteśmy bardzo zadowoleni. I szybkie pytanie co to za odpływ liniowy?Mozesz podać model? I czy montowałeś baterie podtynkowe w łazienkach, jeśli tak to na jakie się zdecydowałeś. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.11.2014 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Witam i przepraszam że tak długo mnie tu nie było Pewnie odpowiedź na pytanie o odpływ liniowy jest nie aktualne ale dla porządku odpowiem wiper invisible.Baterie jak najbardziej podtynkowe firmy steinberg chyba dodawałem fotkę wcześniej w dzienniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.11.2014 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Budowa powoli zmierza do końca.Jeszcze przed nami sporo pracy (wydatków), Malowanie zakończone .Wybraliśmy farbę ceramiczną firmy Para która ma możliwość zmywania .Sprzedawca zaprezentował nam jej zalety u siebie na ścianie brudząc ją po prostu butem i neonowym mazakiem po spryskaniu środkiem do czyszczenia ślady znikły, to ważne w naszym długim korytarzu.Jedyną wadą jest jej nieco połyskliwa faktura ale z tym da się żyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.11.2014 06:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2014 Montujemy meble w kuchni i innych pokojach praca posuwa się naprawdę szybko zmiany widoczne są codziennie Pokój dziedziczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość mi mi 11.11.2014 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2014 Idziesz jak burza... pięknie !Czekam na kolejne fotki. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Katiusha 12.11.2014 00:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2014 Taaak, taaak, więcej wnętrz. Teraz to dopiero zaczyna się robić arcy-ciekawie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karola433 16.11.2014 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2014 Witam, trochę tak wracam z tematem ale czy możesz mi napisać z czego murowaliście ogrodzenie ? i czym potem to macie zaciągnięte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 20.11.2014 22:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2014 karola433 ogrodzenie to betonowe bloczki a zaciągnięte są tynkiem i Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 23.11.2014 13:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2014 Wykańczamy siebie i dom .Codzienne decyzje wielkość kolor faktura . Pytania wykonawców to tu czy tam większe czy mniejsze , i nasze dylematy będzie pasowało czy wręcz przeciwnie ? Ale idziemy do przodu , stolarze zakończyli większą część pracy , jeszcze łazienki do skończenia , garderoba prawie gotowa pozostało zainstalować kontakty i listwy przy podłodze , a i pomyć okna a to wcale nie takie fajne . Sypialnia też prawie ,prawie W kuchni czekamy na blaty W korytarzu drzwi wejściowe zostały wymienione i przesunięty pochwyt. Jest teraz dużo lepiej i wygodniej otwierać drzwi kluczami.Fotki z zewnątrz wkleję. . Od jutra rozpoczynamy utwardzanie podjazdu i przestrzeni w koło domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts