lullaby 18.01.2014 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Poznałam po podwójnej wstępnej obróbce Mój dach wyglądał tak samo. Przypilnuj jednak kolejnego etapu - zwróć uwagę na terminowość prac i dokładność wykonania docelowej obróbki. Skonsultuj też ekipę Pana Piotra z brygadą od ocieplenia - tutaj mogą pojawić się rozbieżności... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 18.01.2014 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 samozaykacz ślizgowy to taki który jest niewidoczny po zamknięciu drzwi-czyli nie wygląda to typowo jak w sklepie (skrzyneczka przmocowana do drzwi) tylko ramię jest zamontowane u góry drzwi, które jest widoczne dopiero przy otwarciu. Myślę, że lully będzie Ci mogła pomóc (dokładnie podać model samozaykacza jaki sama ma;) tylko to musisz dogadać już teraz bo po pierwsze sposób produkcji drzwi moze się nieco różnić i cena chyba też... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 18.01.2014 23:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2014 Lully ma samodomykacz ukryty z szyną ślizgową Dorma ITS 96 - ekipa przeklinała jego montaż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 19.01.2014 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Lully ma samodomykacz ukryty z szyną ślizgową Dorma ITS 96 - ekipa przeklinała jego montaż Lulla, Ale jaki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 19.01.2014 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 Witam Lullaby - Jestem wdzięczny za rady co do p. Piotra to jak na razie to najlepsza ekipa na budowie ale będę miał na uwadze twoje przestrogi i konsultacja z ociepleniowcami pewna .Z samozamykaczem co do jego wyglądu Wiem że są trzy rodzaje pierwszy taki gdzie ramie składa się z dwóch widocznych części drugi taka prostokątna skrzynka z której wysuwa się listwa i trzeci ukryty którego nie widać przy zamkniętych drzwiach.Ja wybierałem ten drugi bo staram się trochę ciąć koszty ale jeśli dogadam się z moją firmą od drzwi to chowany byłby najlepszy.A jaki kłopot z montażem ? Ekipa pierwszy raz montowała czy o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lullaby 19.01.2014 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Stycznia 2014 A jaki kłopot z montażem ? Ekipa pierwszy raz montowała czy o co chodzi? Prawdopodobnie też Nie interesowałam się szczegółami problemu, w obawie o nagły wzrost ustalonej ceny drzwi Sam samodomykacz nie był jakiś drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 02.02.2014 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2014 Witam Przerwa zimowa trwa ,na budowie nic się nie dzieje. Niedawno zostały wyrównane ościeżnice przy oknach. Musieliśmy obniżyć poziom pod wszystkimi oknami o 6cm. Powód chcemy by okna były zaizolowane pod spodem i licowały się z powierzchnią podłogi. Na fotkach wyrobiona ościeżnica pod montaż okna poza licem muru . . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naberia 03.02.2014 22:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lutego 2014 Witam serdecznie. Przepiękny projekt, a jeszcze piękniejsza okolica!!! Aż miło podpatrywać. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 04.02.2014 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 jesteśmy po pomiarach okien i drzwi wejściowych czekam na ostateczną wycenę .ZAPANOWAŁ STRACH Co to będzie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaa 04.02.2014 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 ile okien i ile m2 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 04.02.2014 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Przeczytałam twoje obawy u Roberta:) napisze co tylko ze ja mam okno o szerokości 4,5 m podzielone na pól i nie jest brzydkie moim skromnym zdaniem:) nie martw sie- bedzie dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygii 04.02.2014 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2014 Cześć piotrmin,Jeszcze w kwestii okien ....moim zdaniem najważniejszymi oknami podatnymi na nieszczelności z racji konstrukcji i wielkości są okna typu HS ( bo zakładam, że takie będziesz mieć). Ja postawiłem na sprawdzone rozwiązania firmy belgijskiej i dziś nawet w trakcie największych wiatrów ich szczelność jest niemal idealna ......po przyłożeniu płomienia zapalniczki w pobliże uszczelek nie następuję jego wychylenie:lol2: W naszym wypadku największe okno HS ma 3,6 m x 2,8 m (szer x wys.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 05.02.2014 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Cześć piotrmin, Jeszcze w kwestii okien ....moim zdaniem najważniejszymi oknami podatnymi na nieszczelności z racji konstrukcji i wielkości są okna typu HS ( bo zakładam, że takie będziesz mieć). Ja postawiłem na sprawdzone rozwiązania firmy belgijskiej i dziś nawet w trakcie największych wiatrów ich szczelność jest niemal idealna ......po przyłożeniu płomienia zapalniczki w pobliże uszczelek nie następuję jego wychylenie:lol2: W naszym wypadku największe okno HS ma 3,6 m x 2,8 m (szer x wys.). Moje okno to tez HS podzielony na pól. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 05.02.2014 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Yaa - okien jest 11 a m2 47kotail ,zygii - morze żle się wyraziłem nie brzydkie tylko z podziałem na boku było by lepiej naszym zdaniem.okno HS mam podzielone na połowę i to mi bardzo odpowiada jest obok i ma podobny wymiar 250 x 400A to o którym tyle ambarasu to fix 250 x 450 w salonie obok i robi bardziej za okno na świat do patrzenia a nie wychodzenia ( za oknem będzie woda więc się nie da)Wieczorem była burza mózgu odnośnie tego podziału poradzę się jeszcze swojego architekta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 05.02.2014 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2014 Wklejam nasze pomysły na podział tego okna http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=240852&stc=1&thumb=1&d=1391595783 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=240853&stc=1&thumb=1&d=1391595887 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M.A.G. 06.02.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 my też mamy Hsa dzielonego na pół (4,5m szerokości x 3,05 wysokości) ze względów praktycznych jest super natomiast jeśli chodzi o estetykę.... no cóż bryła wydaje się nieco cięższa. Przy podziale na trzy i dwóch skrzydłach zsuwanych byłoby równie praktycznie co teraz i bardzo estetycznie dla całej bryły domu ale niestety kasa była już nie do przeskoczenia bo dwutorowe prowadnice rolek, dwa skrzydła ruchome, więcej mostków termicznych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koktajl 06.02.2014 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Andrzej nie do konca sie z tobą zgodzę w kwestii dzielenia okna na 3 części- u lullaby wyglada to fajnie bo ona ma ogromne okno (w sensie ze na 6 m szerokie i 6 wysokie) ale okno ktore ma "tylko" 4,5 na 3 tudzież 2,5 nie do konca pasuje mi. Chodzi mi o ilośc profili- jak dla mnie im mniej plastiku czy alu tym lepiej. W wypadku dzielenie okna na 3 przy 4,5 to beda 3 małe okienka a jednak dziura dość spora. Piotr chciał dzielenie na 2 ale asymetryczne- to wg mnie jest fajne. Ja przez długi czas planowałam okno harmonijkowe tak aby w lato moc je całkowicie otworzyć- ale po tym jak sie dowiedziałam ze bede miec 7 czy 8 małych okienek ( czyli wiecej profila niz szyby) to zrezygnowalam nie wspominając o tym ze ile jest takich dni w roku kiedy faktycznie mogłabym otworzyć okno całkowicie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 06.02.2014 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2014 Trafnie to oceniłeś moim zdaniem .Podział powinien być jak najmniej rzucający się w oczy a taki asymetryczny jest rewelacja .Następny wieczór i znowu zmiana decyzji ,dzisiaj stanęło na tym że jednak zachowamy asymetrię.Jutro ostateczna decyzja ciekawe co dzień pokarze.Natomiast HS od razu był przez nas podzielony na połowę i tu nie było żadnego problemu decyzja zapadła w jednej chwili bo okno jest w jadalni i prowadzi na zadaszoną wnękę . Nie chcieliśmy od początku mieć otwieranych drzwi w salonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 07.02.2014 20:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2014 Podpisane zaklepane.Decyzja co do okna które było najbardziej kontrowersyjne zapadły w ostatniej chwili rzutem na taśmę.W trakcie zamawiania dwa telefony do architekta i do projektanta wnętrz i obydwaj zgodnie potwierdzili podział na środku bez ramkowy i taki będzie - houg.Teraz czekamy na montaż .Brama garażowa wybrana wybraliśmy lokalnego producenta z dużym doświadczeniem i wieloletnim stażem na rynku firma poltau polecana na forum pierwsze wrażenie bardzo pozytywne ,mogłem obejrzeć przykładowe rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrmin 09.02.2014 12:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2014 A Jednak ZMIANA. Nie życzę nikomu takich klientów jakim jesteśmy my. Jestem pod dużym wrażeniem handlowca pana Pawła w firmie Zimny okna który nie tylko wykazał się dużym doświadczeniem i służył radą i pomocą ale przede wszystkim cierpliwością i wyrozumiałością godną prawdziwego handlowca. A z mojej strony to napiszę że do tej pory nie zdarzył mi się taki brak zdecydowania. po podpisaniu i sprecyzowaniu wszystkich szczegółów ,(siedzieliśmy w firmie jeszcze trzy godziny po zamknięciu) wyszliśmy zadowoleni że mamy to za sobą ale zapanowała jakaś nie pewność czy aby wybór był na pewno trafny co do podziału tego nieszczęsnego okna w salonie.Jadąc do domu zapanował dziwny nastrój niepokoju obserwowałem moją piękną połowę i czułem zresztą jak często że nie daje jej to spokoju a ja też czułem że coś mi nie pasuje.Przegadaliśmy to na szybko wieczorem ale postanowiliśmy się nie wygłupiać i daliśmy spokój . Rano temat wrócił zadzwoniłem do pana Pawła i starałem się jak najdelikatniej przeprosić go za zamieszanie ale on ze stoickim spokojem i wyrozumiałością odparł że nic się nie stało i poprawi zamówienie . A my od razu poczuliśmy że oto nam właśnie chodziło. Definitywnie - ostatecznie podział ona w salonie będzie niesymetryczny taki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts