goshia7 05.06.2013 11:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Gosia, a dlaczego mąż nie chce parapetów drewnianych? U nas fajnie wyglądają (według mnie ), bo ja mam częściowo kuchnię z forniru w takim wybarwieniu. Zresztą mam w tym kolorze też drzwi, listwy, stół, więc mi to pasuje. Ale jeśli u Ciebie by nie pasowało, albo Wam się nie podoba, no to wybierzesz na pewno coś fajnego. Mój m powiedział, że nie chce takich bo będą za ciemne i woli jasne ale to pewnie dlatego, że w naszym obecnym domu mamy właśnie takie drewniane i chyba już mu się znudziły No to plany ambitne, musicie się wziąć do pracy A przypomnij mi, czy wy będziecie od razu górę robić? Tak, górę robimy pracy jest strasznie dużo ale i metraż na poddaszu niemały więc coś za coś Oj, Gosia! Dzisiaj mi się śniły okna w kuchni z kamiennym parapetem, który biegł dookoła otworu okiennego! Czyli parapet na dole, po bokach i na górze. No comments. ;)Tak to jest jak się po nocach na forum siedzi zamiast spać. Potem się człowiekowi śnią głupoty różne. Tak, tak skąd ja to znam mam podobną przypadłość nie raz śniły mi się takie głupoty, że głowa mała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
buzia18 05.06.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2013 Mój m powiedział, że nie chce takich bo będą za ciemne i woli jasne ale to pewnie dlatego, że w naszym obecnym domu mamy właśnie takie drewniane i chyba już mu się znudziły No to jeśli Mu się opatrzyły, to faktycznie musicie spróbować czegoś innego Tak, górę robimy pracy jest strasznie dużo ale i metraż na poddaszu niemały więc coś za coś A robicie dokładnie tak jak jest w projekcie, czy jakoś inaczej planujecie? My, może jak dziewczynki trochę podrosną, to zrobimy górę i je wyślemy na górę Tylko jak sobie pomyślę, o tylu dodatkowych metrach do sprzątania, to nie wiem czy chcę A ja teraz zgłębiam sprawy ogrodowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 06.06.2013 07:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2013 A robicie dokładnie tak jak jest w projekcie, czy jakoś inaczej planujecie? My, może jak dziewczynki trochę podrosną, to zrobimy górę i je wyślemy na górę Tylko jak sobie pomyślę, o tylu dodatkowych metrach do sprzątania, to nie wiem czy chcę A ja teraz zgłębiam sprawy ogrodowe Nie, poddasze będziemy robić zupełnie inaczej niż w projekcie, okna też nie są tak samo wstawione. Ja też raczej nastawiona jestem na to, że nasza córcia przeniesie się kiedyś na górę teraz jest jeszcze mała, ale za jakiś czas pewnie tak No tak, jak jest taka potrzeba to niestety trzeba i mnie niebawem to czeka A powiedz mi co planujesz mieć w ogrodzie? Jak chcesz go zaaranżować? Masz już jakąś wizje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.06.2013 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 Witam.Widze, ze jest tutaj problem z parapetami... My mamy parapety wewnetrzne z konglomeratu o grubosci 3cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 07.06.2013 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2013 :bash: powinnam zaczac od przywitania i pochwalenia...niby kotlowni???? super! zupelnie jak pomieszczenie nie do tego przeznaczone:yes: Nie widzialam innego watku bo jestem po raz pierwszy tutaj, wiec mam male pytanko...jaki to jest projekt domu Pozdrawiam i obiecuje ze bede kibicowac i zagladac tutaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 08.06.2013 20:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2013 (edytowane) Witam Cię Mmelisa dziękuję za miłe słowa fajnie, że tu zajrzałaś i wrzuciłaś fotki parapet wygląda bardzo ładnie wiesz, w sumie to mi pomogłaś, zastanawiałam się jaką grubość wybrać - bo myślałam, że 3cm to będą za grube ale u Ciebie wyglądają super i wezmę 3cm A projekt domu to Artemida Pozdrawiam i zapraszam do podglądania Edytowane 8 Czerwca 2013 przez goshia7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 11.06.2013 15:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Hydraulicy wczoraj zakończyli prace do zamontowania został jeszcze grzejnik kanałowy ale to dopiero po wylewkach bo grzejnik jeszcze nie dotarł. Próba pieca przebiegła bez żadnych zastrzeżeń wszystko działa tak jak powinno, więc teraz czekamy na panów od wylewek. Mają być w poniedziałek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 11.06.2013 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2013 Gosia, gratuluję postępów! Wrzuć jakieś zdjęcia. Jeśli mogę Cię prosić, to również ogrodu - trudno mi sobie wyobrazić gorszy niż mój... Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.06.2013 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 super gosiu gratulacje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 12.06.2013 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 super gosiu gratulacje Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 12.06.2013 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 Gosia, gratuluję postępów! Wrzuć jakieś zdjęcia. Jeśli mogę Cię prosić, to również ogrodu - trudno mi sobie wyobrazić gorszy niż mój... Dzięki! Dziękuję i wrzucam kilka fotek http://img515.imageshack.us/img515/8109/s003n.jpg http://img15.imageshack.us/img15/3482/s004cs.jpg http://img5.imageshack.us/img5/8296/s006g.jpg http://img96.imageshack.us/img96/6453/s005pe.jpg Co do ogrodu, to mam tylko kilka fotek i chyba z tą największą wodą nie mam ale wieczorem przeszukam całego kompa i wkleję coś a teraz muszę już uciekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koza79 12.06.2013 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 No burżuje normalnie !. Ogrzewanie podłogowe w garażu mają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nita83 12.06.2013 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2013 ach rureczki, jak one niesłychanie cieszą, prawda?? (oczywiście do momentu otrzymania faktury) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 13.06.2013 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 No burżuje normalnie !. Ogrzewanie podłogowe w garażu mają No tak sobie pomyśleliśmy, że bez grzejników będzie wygodniej otwierać drzwi w aucie od strony pasażera i dlatego zrobiliśmy ogrzewanie podłogowe, żeby te grzejniki nie przeszkadzały ach rureczki, jak one niesłychanie cieszą, prawda?? (oczywiście do momentu otrzymania faktury) Oj tak niby nic a tyle radości (Jesteśmy właśnie na etapie oczekiwania na fakturę ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 13.06.2013 11:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Marta, obiecałam i wrzucam fotki Niestety mam tylko takie, zrobiłam kiedyś telefonem. Tu akurat sytuacja wygląda już lepiej bo woda zeszła no i jak widać można było autem podjechać pod sam dom ale w najgorszym momencie wszystko wokół domu zalane było w promieniu 10 – 15 metrów (zależy w którym miejscu) tu na fotce wszystko co widać zalane było wodą, garaż blaszany dosłownie pływał http://img853.imageshack.us/img853/1433/05062013379.jpg I namiastka błota http://img18.imageshack.us/img18/7015/05062013378.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 13.06.2013 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 postepy super! kazdy etap to radosc wiec cieszcie sie kochani podlogowka to najlepsze rozwiazanie... widze, ze macie piec to nie bedzie tak zle ja na poczatek planuje ogrzewanie pradem...wiec z mojej strony obawy przed rachunkami sa ogromne:lol2: co do zalewania to byscie musialy widziec u mnie jakie sa cyrki... kto wjechal-nie wyjechal i trzeba bylo jechac w poszukiwaniu ciagnika.. raz bylo tak, ze teren nawet nie byl tak zalany.. koparkowy cos tam u nas robil i przyjechala lodka z piachem.. no coz, lodka sie zakopala wiec i pan koparkowy i ciagnik musialy byc uzyte..malo tego ...drugim razem lodka przyjechala z piachem (tak po godzinie) i powtorke z rozrywki nam zrobila:yes: Dzien dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
max-maniacy 13.06.2013 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 gratuluję rurek. szybko się nimi naciesz, bo zaraz zaleją i nie będzie. a za to będziesz cieszyć się podłogami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 13.06.2013 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 postepy super! kazdy etap to radosc wiec cieszcie sie kochani podlogowka to najlepsze rozwiazanie... widze, ze macie piec to nie bedzie tak zle ja na poczatek planuje ogrzewanie pradem...wiec z mojej strony obawy przed rachunkami sa ogromne:lol2: co do zalewania to byscie musialy widziec u mnie jakie sa cyrki... kto wjechal-nie wyjechal i trzeba bylo jechac w poszukiwaniu ciagnika.. raz bylo tak, ze teren nawet nie byl tak zalany.. koparkowy cos tam u nas robil i przyjechala lodka z piachem.. no coz, lodka sie zakopala wiec i pan koparkowy i ciagnik musialy byc uzyte..malo tego ...drugim razem lodka przyjechala z piachem (tak po godzinie) i powtorke z rozrywki nam zrobila:yes: Dzien dobry Witaj tak, każdy etap cieszy i to bardzo bo kto by pomyślał, że nawet zwykły styropian może przynieść tyle radości A co do ogrzewania to nie znam nikogo, kto by ogrzewał dom prądem więc zupełnie nie mam pojęcia jak to wygląda cenowo, ja chyba też bym się obawiała rachunków, ale nie taki diabeł straszny..... może nie ma się co martwić na zapas U nas sytuacja była prosta mamy piec na węgiel ponieważ prowadzimy skład węgla ale cała instalacja gazowa jest przygotowana oczywiście. Jeśli znudzi się nam palić węglem to kupujemy piec gazowy i grzejemy gazem Ooooo widzisz, to mnie pocieszyłaś bo już myślałam, że tylko u nas takie cyrki się działy Kilka dni temu pojechałam do składu budowlanego zamówić styropian a pan kierowca pyta się mnie czy dojedzie na działkę autem czy musi brać kajak bo ostatnio to tylko kajakiem można było dotrzeć a ja mu na to, że w tej kwestii niewiele się zmieniło gratuluję rurek. szybko się nimi naciesz, bo zaraz zaleją i nie będzie. a za to będziesz cieszyć się podłogami. A wiesz, że masz rację bo z jednej strony te rurki wyglądają tak fajnie, że szkoda zalewać ale z drugiej strony nie mogę się doczekać podłogi (więc rurki jedynie pozostaną pamiątką na zdjęciach:)) a panowie hydraulicy to nawet śmiali się, że ich praca nie ma sensu, bo robią i robią a potem i tak tego nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martarobert 13.06.2013 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2013 Gosia, gratuluję postępów rurkowych i dziękuję za zdjęcia działki! No, muszę przyznać, że tak, jak na tym ostatnim to wygląda nasza... droga. Nie zazdroszczę, choć wydaje mi się, że jednak ziemia u was i u nas jest inna, jakoś inaczej ta woda wygląda.A co do podłogówki, to jaką mieliście kolejność prac? Co było najpierw? Bo na zdjęciach widzę i kable, i otynkowane ściany i podłogówkę. Myślałam, że podłogę robi się na początku?W garażu my w ogóle nie robimy ogrzewania. Myślisz, że się przyda? Pozdrowienia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 14.06.2013 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2013 Gosia, gratuluję postępów rurkowych i dziękuję za zdjęcia działki! No, muszę przyznać, że tak, jak na tym ostatnim to wygląda nasza... droga. Nie zazdroszczę, choć wydaje mi się, że jednak ziemia u was i u nas jest inna, jakoś inaczej ta woda wygląda. Dziękuję ja myślę, że na pewno jest inna bo największym problemem u nas jest to, że na wierzchu jest warstwa takiej miękkiej ziemi a pod nią jest żwir, który nie przepuszcza wody i stąd takie problemy no i tu gdzie stoi dom jest najniżej więc cała woda spływa ale jak zrobimy odwodnienia, wyrównamy teren to będzie mam nadzieję - dobrze A co do podłogówki, to jaką mieliście kolejność prac? Co było najpierw? Bo na zdjęciach widzę i kable, i otynkowane ściany i podłogówkę. Myślałam, że podłogę robi się na początku? W garażu my w ogóle nie robimy ogrzewania. Myślisz, że się przyda? Pozdrowienia! Kolejność prac była taka: najpierw elektryka, wszelkie kucia w ścianach, później tynki na ścianach i na końcu hydraulicy a za kilka dni wylewki Chociaż jeszcze przed tynkami byli u nas hydraulicy i porobili sobie wyjścia pod grzejniki, jakieś rurki, gniazda do odkurzacza itp. po to, żeby nie kuć zbyt dużo otynkowanych ścian i powiedzieli, że jak otynkujemy to wtedy przyjadą i zrobią całość. Ogrzewanie w garażu zrobiliśmy, co prawda jakoś strasznie nie będziemy tam grzać bo to nawet jest niezalecane chodzi tylko o przełamanie w zimie temperatury, jeśli okaże się, że będzie za gorąco to wyłączymy ją. Ja jednak zrobiłabym jakieś ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts