nita83 05.05.2014 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2014 Przepiękne łazienki i jakie duże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 08.05.2014 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 O cholera! ale tempo pracy na zdjeciach tak super to wyglada wiesz ze uklad kuchni mamy taki sam...tzn tylko zamienic stronami miejsce zabudowy i plyty z mini wyspa Trochę nadrobiliśmy ten zimowy przestój. Szkoda, że tamten termin nam przepadł ale nie jest źle, myślałam, że będziemy w gorszym niedoczasie Fajnie, że mamy takie same kuchnie. Mam nadzieję, że ten układ się sprawdzi i będziemy zadowolone Przepiękne łazienki i jakie duże. Na początku był wręcz odwrotny efekt, wszystko wydawało się nam małe dopiero teraz widać ile można tam upchać i jeszcze zostanie miejsca. Ale to chyba tak jest, przy pustych ścianach zawsze wszystko wydaje się małe Gdzie zamawialiście meble do kuchni? Bardzo mi się podobają! Zanim jeszcze zajmiecie się resztą to dobrze wszystko posprawdzajcie, polecam do poczytania na spokojnie https://www.maxkuchnie.pl/artykuly/bledy-w-urzadzaniu-kuchni-135.html ja niestety popełniłam kilka błędów jakieś 8 lat temu, ale zbieramy się na remont Witam Meble do kuchni zamawialiśmy w jednej z naszych lokalnych firm. Kuchnię starałam się dopasować tak, aby było jak najbardziej praktycznie, ale wiadomo i tak wszystko dopiero w praniu wyjdzie Zapewne w przyszłości dojdę do wniosku, że to i owo mogło być inaczej ale fachowcem w tej dziedzinie niestety nie jestem nie mam żadnej praktyki kulinarnej, więc wszystko opierało się zupełnie na suchej teorii. Mój mąż nawet proponował, że zamiast kuchni w zupełności wystarczy mi mały stolik a na nim czajnik elektryczny W takim razie trzymam kciuki za udany remont Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 08.05.2014 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2014 Kuchnia już jest zamontowana Czekamy jeszcze tylko na jeden front, bo będziemy mieć dwie opcje i trzeba było domówić większy front Wczoraj zamówiłam parapety z aglomarmuru - białe do części dziennej a w sypialniach delikatny odcień beżu. Dzisiaj jadę zamówić blat, tylko mam problem ze zlewozmywakiem. Nie wiem czy dać podwieszany, czy taki montowany na blacie - jedna komora i ociekacz? Nie wiem czy lepszy będzie z fragranitu czy ze stali nierdzewnej. Nasz fachowiec od płytek proponuje żeby dać jednokomorowy ze stali nierdzewnej (podwieszany) i do tego ociekacz wyfrezowany w blacie? Może ktoś coś doradzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.05.2014 17:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 dzięki macie imponujące tempo pracy! wszystkiego dobrego zależy nam żeby jak najszybciej się wprowadzić więc robimy co możemy niestety pewnych rzeczy nie da się przeskoczyć i swoje trzeba odczekać Dziękuję bardzo. Również życzę Wam powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.05.2014 18:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Wrzucam zdjęcie kuchni, oczywiście jeszcze nie skończona http://images64.fotosik.pl/1003/85a141de8f1382e0med.jpg Dzisiaj kupiłam zlew, długo zastanawiałam się jaki wybrać w końcu zdecydowałam się na taki będzie wyglądał tak: http://images64.fotosik.pl/1003/13bd145daf55fe32med.jpg Jeszcze trzeba wybrać okap i coś na ścianę Nie wiem na co się zdecydować. Oglądałam dzisiaj szkło - białe i szare. Może jak już będzie blat zamontowany to będzie łatwiej dobrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 21.05.2014 18:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2014 Łazienka - się robi http://images61.fotosik.pl/1001/14d5a0ec2db8650cmed.jpg http://images61.fotosik.pl/1001/0b2742f6cb0c5449med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 21.06.2014 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2014 Od maja mam zaleglosci.. i widze ze gospodyni tez Gosia niestety u mnie uklad kuchni zostal zmieniony... z glebokim bolem w moim serduchu... Montaz ma byc na koniec lipca... Jak dalsze prace u Was? Mieszkacie,czy tez ta chwila ma wlasnie nastapic Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Hehe, ja jak zwykle mam zaległości ale jeśli nawet chciałabym coś wkleić to w sumie nie mam jak, bo w domu taki syf i bałagan, większość rzeczy przykrytych i zabezpieczonych i trudno o jakąkolwiek fotorelację Zmieniliście układ kuchni? Dlaczego? Bo widzisz, mi zamontowali meble na początku maja, już mam je ponad miesiąc, wiele razy analizowałam różne rzeczy i teraz zrobiłabym inaczej, układ był by bardzo podobny ale dużo rzeczy jednak bym zmieniła, najgorsze jest to, że to by dało się jeszcze zrobić ale jest druga strona medalu - blat jest już wycięty i przygotowany na tę kuchnię, wszystko idealnie zwymiarowane i dopasowane więc jednym słowem mam już pozamiatane Jeszcze nie mieszkamy niby już tak blisko a jednak ciągle coś i cały czas mam wrażenie, że to wszystko tak strasznie się wlecze. Ostatnio zamawiałam tapetę do sypialni - musiałam czekać na 3 rolki ponad 2 tygodnie generalnie z wszystkim tak jest. Blat mieli mi zamontować w sobotę ale zadzwoniłam żeby nie przyjeżdżali bo gość od kuchni miał coś tam jeszcze poprawić, więc mieli przyjechać dzisiaj a tu rano dostaję tel., że mają taki młyn i nie wie czy do soboty przyjadą no normalnie to zaraz mnie rozniesie. Jestem taka wściekła, że szkoda gadać!! Muszę się uspokoić i wrzucić trochę na luz, bo jak tak dalej pójdzie to urodzę przed terminem, a tego bym nie chciała :no: Ściskam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Ojjj to faktycznie utrapienie.... pamietasz...pisalam ze moj uklad kuchni podobny do twojego..tylko, ze wysoka zabudwa zamieniona miejscami z indukcja... niestety nie bede miala mini barku tak jak chcialam... bedzie uklad z wysokimi szafkami gornymi i bez tego mini barku..czyli dol zakonczony na prosto.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 No właśnie pamiętam, że miałyśmy mieć podobne kuchnie. To faktycznie szkoda, bo jednak ten mini barek to fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 pocieszaj mnie jeszcze.... juz sie pogodzilam..musialam... nie ma to jak isc na kompromisy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Pocieszę Cię tym, że ja też wiele razy musiałam iść na kompromis na początku było trudno się z tym pogodzić, że muszę z czegoś zrezygnować ale z biegiem czasu przechodziło a nawet raz miałam taką sytuację, że prawie z płaczem z czegoś rezygnowałam a potem dziękowałam, że musiałam z tego zrezygnować i jest inaczej Wiesz, czasami tak jest, że po prostu trzeba i już nie ma zmiłuj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 moj chcial szafki wiszace i wymyslony przez niego mini barek.. ja chcialam brak szafek wiszacych i mini barek z szafek... wiec zostalo tak jak wyzej napisalam.. za to uparlam sie na zywice biala na podlodze i moj mi ja zrobi-cos za cos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 A no właśnie, coś za coś skąd ja to znam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Tak tylko za to cos to ja moge ucierpiec...bo jak nie zdazy moj wylac..to nie bedzie montazu kuchni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 a, no to inna inszość Ja strasznie nie lubię jak jestem na coś umówiona i czekam a to się ciągle przesuwa i opóźnia Ale do końca lipca jeszcze kawałek czasu jest, więc pewnie zdąży Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Goshia ...ale nas jeszcze nie ma w PL... za tydzien bedziemy... duuzo pracy nas czeka... wiec juz zaciskam poslady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 10:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 a ja myślałam, że Wy już w PL, to w takim razie musicie się sprężać ale dacie radę trzymam mocno kciuki żeby się udało :yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mmelisa 23.06.2014 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 Dziekuje Ciezko bedzie... ale ponaglac nie mam zamiaru... najwyzej termin sie przeniesie...i pozniej przylece na te pare dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goshia7 23.06.2014 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2014 I właśnie takie podejście jest najlepsze Mnie na początku budowy każda obsuwa wkurzała na maksa potem doszłam do wniosku, że to i tak nic nie da, nauczyłam się cierpliwości i przymykałam oczy na wiele rzeczy (oczywiście wszystko w granicach rozsądku ) teraz znów tempo podkręciłam ale to już inna sprawa zależy nam na czasie....... do połowy sierpnia musimy się już wprowadzić a chcemy mieć jak najwięcej zrobione do tego czasu, więc każdy poślizg czy przeciągnięcie strasznie mnie denerwuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts